Administrație
Primarul Gabriel Pleșa, după vizita în Austria: birou unic la primărie și încă o fabrică cu 70 de locuri de muncă în oraș
Primarul Gabriel Pleșa a dat detalii, într-o postare pe Facebook, despre vizita sa de patru zile în Austria, alături de o delegație a administrației locale. Spune că în municipiu va fi o investiție, se va construi o fabrică cu 70 de locuri de muncă noi, iar primăria va avea birou unic pentru cetățeni, ”ca să nu mai bată la 5-10 uși” să le fie rezolvate problemele.
O delegație din partea Municipiului Alba Iulia a fost prezentă în perioada 23-26 iunie într-o vizită de lucru organizată la Türnitz și Salzburg – Austria, cu aprobarea Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia, a precizat primarul.
Potrivit acestuia, deplasarea a fost cu două mașini ale instituției, iar din delegație au făcut parte primarul, viceprimarul Emil Antoniu Popescu, consilierul de cabinet Flaviu Buta, consilierii locali Gabriel Medrea și Cornel Sandu și directorul Direcției Tehnice din primărie, Daniel Stan.
Primarul susține că, în urma vizitei în Austria, ”un prim investitor este interesat să vină și să deschidă o fabrică (unul cu o bogată tradiție în Europa în ceea ce înseamnă rețelele de apă și canalizare) prin care se vor crea încă aproximativ 70 de noi locuri de muncă, în viitoarea zonă industrială a orașului, situată între centură și autostrada Sebeș-Turda; de asemenea, după modelul Primăriei Haunoldstein, începând din acest an la Primăria Alba Iulia vom operaționaliza acel birou unic. Albaiulienii nu vor mai trebui să bată pe la 5-10 uși să își rezolve problema sau să obțină un document, indiferent de natura lui”.
Detaliile vizitei de lucru a delegației Municipiului Alba Iulia, menționate de primar:
23 iunie: întâlnire la Primăria Viena cu conducerea departamentului de smart city. Nikolaus Summer, Senior Expert – Smart City Agency Viena, le-a prezentat soluțiile smart implementate de către ei și strategia 2019-2050.
”A fost foarte important să vedem că o parte dintre ele sunt deja implementate cu succes la partenerii noștri din Viena, ceea ce înseamnă că și la Alba Iulia vom dezvolta multe dintre ele”, susține Pleșa.
24 iunie: vizită la fabrica HABA-BETON din Traismauer; managerul fabricii a prezentat soluțiile pentru canalizare si apă potabilă, iar mai apoi au vizitat liniile de producție; compania este pe piață de mai bine de 100 de ani, are 10 fabrici în Europa de Vest
Primarul spune că a avut discuții preliminare pentru deschiderea unei fabrici la Alba Iulia și că au stabilit detaliile tehnice legate de teren, utilități și personal și că vor fi create aproximativ 70 de noi locuri de muncă la Alba Iulia.
24 iunie: vizită la Primăria Haunoldstein, din districtul Sankt Pölten, pentru exemplu de bune practici in materie de relații cu cetățenii; acolo este un birou unic unde se rezolvă aproape orice problemă birocratică, soluție care va fi implementată, în această vară, și la Alba Iulia.
”Acel audit de personal desfășurat de Primăria Alba Iulia ne permite acum să luăm cele mai eficiente măsuri prin care să creăm și să operaționalizăm ceea ce am văzut pe viu la prietenii noștri de la Primăria Haunoldstein. În curând albaiulienii nu vor mai pierde timpul de la un birou la altul, nu vor mai sta la cozi și Alba Iulia va deveni cu adevărat smart și la acest capitol”, mai spune Pleșa.
25 iunie: vizită, în Salzburg, la sediul central AET-PUR; întâlnire cu directorul general, Hermann Waselberger, care a ținut un seminar de aproximativ două ore, unde au fost prezentate produsele lor; această companie oferă soluții brevetate și inovatoare în materie de sisteme de canalizare și preluare a apelor pluviale, oferind sisteme de capace de canalizare chiar și cu 10 ani garanție.
”Ani la rând la Alba Iulia s-au reparat gurile de canal cu o cadență de 2-3 ani. Vizita la compania AET-PUR a revelat noi tehnici care elimină pe termen lung disconfortul cetățenilor, dar și cheltuielile prin sisteme durabile în timp. De acum, astfel de lucrări la infrastructura rutieră vor avea în vedere aceste noi tehnici, iar la noile străzi care vor fi reabilitate în Alba Iulia se va avea în vedere implementarea unor astfel de soluții”, precizează primarul.
26 iunie: vizită în orașul Turnitz (2.500 de locuitori, generează venituri considerabile din turism, în urma unei investiții relativ mici), oraș înfrățit cu Alba Iulia; discuție cu primarul Christian Leeb; a fost stabilită modalitatea prin care cele două administrații vor colabora, printr-un schimb de experiență în domeniul școlar.
”În curând vom face public un nou proiect, prin care Alba Iulia va putea avea încă un punct de atracție turistică important, dar și modul prin care în domeniul cercetării și educației, școlile din oraș și Universitatea 1 Decembrie 1918 vor putea dezvolta un parteneriat cu universitatea frumosului Turnitz, oraș înfrățit cu Alba Iulia”, menționează primarul.
sursă: Facebook (Gabriel Pleșa)
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
MANY
miercuri, 30.06.2021 at 08:50
🤣🤣🤣🤣🤣 Si? Cum a foat la picnic?