Connect with us
Advertisement

Administrație

Proiecte pentru reducerea consumului de energie la Cugir. Vezi strategia administraţiei locale

Publicat

Administraţia locală a oraşului Cugir acţionează pentru reducerea consumului de energie electrică şi gaz. Acesta este anunţul făcut de primarul oraşului Cugir, Adrian Teban, prezent vineri în conferinţa de presă a PNL. Este vorba despre un proiect de lungă durată, cu efecte benefice asupra bugetului local, asupra bugetului cetăţenilor şi a mediului înconjurător. Proiectul va începe, cu un plan de acţiune, în luna ianuarie 2012 şi se va extinde până în anul 2020.

Acest proiect îşi propune să diminueze consumul de energie electrică şi de gaz cu 20% până în anul 2020. Acţiunea se va concentra pe trei direcţii de dezvoltare: reducerea consumului de energie electrică şi gaz în clădirile publice şi în clădirile populaţiei, investiţia în surse de energie nepoluante şi informarea populaţiei despre modalităţile de reducere a energiei.

Pentru reducerea consumului de energie calorică în imobilele publice şi private şi, implicit, a facturilor de gaz, Primăria Cugir a pregătit o strategie pe termen lung. Administraţia locală intenţionează să termoizoleze aceste clădiri până în anul 2016. În acelaşi scop, consumul de energie electrică se va reduce prin eficientizarea reţelei de iluminat public.

De asemenea, se vor face investiţii în sensul producerii de energie regenerabilă, prin construcţia a două mini-hidrocentrale (pe Râul Mare şi pe Râul Mic), a unui Parc Eolian şi a unui Parc de Captare a Energiei Solare, la Cugir.

În plus, se vor conduce campanii de educare a populaţiei cu privire la modalităţile de reducere a consumului de energie prin promovarea utilizării mijloacelor de transport nepoluante (bicicletele) sau a becurilor economice, precum şi a efectelor pozitive ale unui consum energetic controlat.

Reamintim că, pe lângă diminuarea costurilor energiei electrice şi calorice, administraţia oraşului Cugir şi-a propus să reducă emisiile de dioxid de carbon cu peste 20% până în anul 2020, faţă de anul de referinţă. Acest angajament a fost luat de primarul oraşului Cugir, Adrian Teban, prin semnarea Convenţiei Primarilor în data de 29 noiembrie 2011, la Bruxelles, în prezenţa reprezentanţilor instituţiilor europene şi a altor 400 de edili ai oraşelor semnatare din Uniunea Europeană.

Aceste obiective vor putea fi atinse prin stabilirea unui Plan de Acţiune pentru Energie Durabilă Cugir (PAED Cugir), care se bazează pe o analiză scrupuloasă a situaţiei locale din anii 2008, 2009 şi 2010, cu privire la consumul de energie şi emisiile de CO2, introdusă în Inventarul de Bază al Emisiilor (BEI Cugir). Primarul, Adrian Teban, a declarat că acest Plan de Acţiune va şi întocmit în luna ianuarie a anului 2012.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement