Connect with us
Publicitate

Eveniment

Proiectul de amenajare a zonei Lacului Chereteu din Blaj, admis la finanțare. Cât va costa și ce va presupune

Publicat

Proiectul de amenajare a zonei Lacului Chereteu din Blaj, care va include printre altele crearea unui parc tematic – senzorial și a unui parc terapeutic, a fost admis la finanțare, a anunțat vineri primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Proiectul are o valoare de 10,44 milioane de lei, din care peste 8,5 milioane de lei reprezintă fonduri europene. 

 

„Vești foarte bune pentru municipiul Blaj! Proiectul „Reconversia funcțională a zonei Lacului Chereteu”, în valoare de peste 10,4 milioane lei, a fost admis la finanțare! Acest proiect, care va fi derulat prin intermediul Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, așteaptă acum semnarea contractului de finanțare, după finalizarea verificării documentațiilor depuse”, a scris primarul, pe pagina de Facebook.

Potrivit acestuia, proiectul are în vedere dezvoltarea infrastructurii verzi și albastre, prin reconversia Lacului Chereteu, în vederea conservării biodiversității urbane și prin construirea / modernizarea / extinderea spațiilor verzi adiacente lacului Chereteu, pe o suprafață totală de 33.283,17 mp.

Valoarea totală a proiectului este de 10.445.113,28 lei (inclusiv TVA). Valoare totală eligibilă este de  8.579.213,68 lei (inclusiv TVA), iar valoare totală neeligibilă este de 1.865.899,60 (inclusiv TVA).

Proiectul presupune:

  • Crearea unui parc tematic – senzorial acoperit cu pietriș în diferite culori deschise, pastelate. Acesta este compus din cercuri descentrate și intercalate cu spații verzi, iar pe suprafața de spațiu verde, respectiv suprafața amenajată, se va amenaja o zonă de dezvoltare a motricității cu mobilier din lemn;
  • Crearea unui parc terapeutic, în cadrul căruia se vor amenaja 3 instalații pentru relaxare/plajă/pescuit recreative, acestea fiind adaptate persoanelor cu deficiențe de vedere și observatoare de faună, flori și a mediului acvatic realizate din lemn;
  • Plantarea unui număr de 302 arbori, 241 arbuști, 18.705 plante de apă și 210 plante perene (ierburi și flori) autohtone și adaptate la condițiile pedo-climatice a zonei, amplasarea a 50 pereți verzi agrementați cu câte 90 de plante suculente și alte plante verzi.

„Finanțarea proiectului „Reconversia funcțională a zonei Lacului Chereteu” este pe componenta verde-albastru, urmând a se depune un proiect și pe componenta de regenerare urbană”, a mai transmis Gheorghe Valentin Rotar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate