Connect with us
Advertisement

Eveniment

Proiectul Strategiei naţionale de educaţie financiară 2023 – 2030, lansat în consultare publică de Ministerul Educației

Când intră pensiile pe septembrie

Publicat

Ministerul Educației a lansat în consultare publică Strategia Națională de Educație Financiară 2023-2030. Una dintre măsurile propuse este dezvoltarea unor programe de tipul „Săptămâna educației financiare” în grădinițe, inclusiv introducerea sau dezvoltarea unor elemente de educație financiară în curriculumul de la nivelul învățământului primar, gimnazial și liceal.

De asemenea, se urmărește introducerea educației financiare în universități și implementarea unor programe de educație financiară destinate profesorilor.

În plus, se urmărește și implementarea unui program național de conștientizare, consiliere și sprijin pentru părinți, în vederea educării copiilor din perspectivă financiară.

Educație financiară în toate școlile din România și pentru toate vârstele

Potrivit ministerului, este important ca în şcoală să fie abordate noţiuni de educaţie financiară pentru înţelegerea rolului şi a funcţiei banilor, a necesităţii planificării financiare şi beneficiilor aduse de amânarea satisfacţiilor imediate, precum şi a dificultăţilor financiare şi dezvoltarea atitudinii necesare pentru evitarea acestora.

Această disciplină ar putea determina şi dezvoltarea comportamentului orientat către economisire.

Implementarea strategiei urmăreşte educarea populaţiei pentru adoptarea unor decizii financiare mai informate şi responsabile, care să conducă la creşterea bunăstării personale şi a familiei.

Pe lângă îmbunătăţirea gradului de educaţie financiară la nivelul întregii populaţii, măsurile cuprinse în strategie vizează şi crearea unui mediu care să încurajeze stakeholderii din domeniul financiar să continue să furnizeze populaţiei o educaţie financiară de calitate, care poate aduce beneficii contribuabililor la nivelul întregii societăţi, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

„Cu cât contribuabilii înţeleg, pe de o parte, oportunităţile furnizate de produsele financiare disponibile şi, pe de altă parte, necesitatea de a îşi îndeplini obligaţiile fiscale, cu atât mai multe resurse sunt disponibile pentru prosperitatea economico-socială. Aceste resurse îmbunătăţesc viaţa de zi cu zi a contribuabililor şi a copiilor lor, construind un viitor economic stabil şi de încredere”, afirmă sursa citată.

Vezi AICI Proiect: Strategia Națională de Educație Financiară în România

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement