Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Proprietățile parlamentarilor de Alba. Case și terenuri cumpărate sau moștenite de senatorii și deputații din județ

Publicat


parlamentari

Nu au proprietăți de lux în țări exotice, dar nici nu le putem plânge de milă. Parlamentarii din Alba nu epatează cu averile lor în materie de proprietăți, dar tot o duc mai bine decât un cetățean care s-a făcut stăpân pe un credit pe viață la bancă, doar pentru a avea un acoperiș deasupra capului. Cei șapte aleși, cinci deputați și doi senatori, au suficiente proprietăți încât să nu-și facă probleme ce vor lăsa moștenire. 

Cum stau parlamentarii de Alba la capitolul imobiliare:

Aflat la al doilea mandat de deputat, președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, se poate lăuda cu un număr destul de mare de proprietăți. Dacă la începutul noului mandat avea o casă în Alba Iulia, în suprafață de 130 mp și una în comuna Gârbova,în suprafață de 100 mp, moștenite, acum deputatul mai are încă două apartamente în orașul cu cele mai mari prețuri în materie de imobiliare, Cluj-Napoca. Apartamentele au câte 57,5 mp fiecare și au fost cumpărate în 2017.

Deputatul mai deține și un teren agricol în Gârbova, cumpărat în 2001.

Claudiu Răcuci, deputat PNL, se află la primul mandat și, dacă e să ne luăm după declarația de avere, acesta nu a mai investit în imobiliare din 2004, de când și-a construit o casă de 241 de mp în Blaj. Tot în Blaj a cumpărat în 1999 două terenuri. Unul intravilan în suprafață de 300 mp și unul extravilan de 2.900 mp.

Nici deputatului PNL Florin Roman nu i-a crescut numărul proprietăților în acest prim mandat de parlamentar. Potrivit declarației de avere, acesta are, în Alba Iulia, un teren intravilan de 620 mp și o casă de 309 mp, construită în 2012.

Fostul primar al comunei Horea, deputatul PNL Corneliu Olar, și-a adunat în decursul anilor o avere frumușică în materie de terenuri.

Din ce a declarat, acesta are un teren arabil și fânaț în comuna Horea în suprafață 2000 mp (moștenire), un teren de construcții în Alba Iulia în suprafață de 1.000 mp, un teren fânaț în comuna Beliș în suprafață de 500 mp (cumpărate în 2000, respectiv 2010) și 1,43 hectare de pădure în comuna Horea, redobândită în 1996.

Acesta deține la Horea o casă de 180 mp, construită în 1988, și o cabană de 200 mp, construită în Alba Iulia în 2000.

Cel mai norocos deputat, ajuns în Parlamentul României după un algoritm pe care nici politicienii nu l-au înțeles prea bine, Sorin Bumb, deputat PNL, nu este încă foarte potent din punct de vedere al proprietăților deținute. Fostul consilier al președintelui CJ Alba deține două apartamente. Unul în Alba Iulia de 69 mp, cumpărat în anul 1996 și unul în Cluj-Napoca, de 38,5 mp, cumpărat în 2015.

 

Senatorul PNL Alexandru Pereș este parlamentar din 1996 însă cea care deține majoritatea proprietăților în familie este soția, care a moștenit în 2005 un teren intravilan de 648 de mp în Alba Iulia și tot atunci o casă de 116 mp în oraș. Tot în oraș, cei doi dețin o casă construită în 2006, de 242 de mp. Senatorul a moștenit anul acesta un apartamnet în Cluj-Napoca de 60 mp.

Senatorul PSD și rectorul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz,  are un teren agricol în suprafață de 5.800 mp, cumpărat în 2006, un apartament de 66 mp, cumpărat în 2000 și o casă de locuit de 116 mp, construită în 2015, ambele în Alba Iulia.

Acestea sunt doar proprietățile declarate ale politicienilor. Mulți dintre ei dețin imobile pe numele copiilor sau înregistrate pe firme.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

UPDATE VIDEO: INCENDIU violent pe Autostrada A1, între Sebeș și Orăștie. Cabina unui TIR s-a făcut scrum

Publicat

Un incendiu a izbucnit joi seara pe Autostrada A1, între Sebeș și Orăștie. Un TIR a luat foc, în zona unei parcări aflată pe sensul de mers spre Deva.  UPDATE, ora 22:30 – Potrivit ISU Alba, la sosirea forțelor de intervenţie incendiul se manifesta generalizat la cabina autocamionului, pompierii militari reușind să stopeze propagarea acestuia […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Premieră în România: THE PUSSYCAT DOLLS, IGGY AZALEA, ERIC PRYDZ, AMELIE LENS și CHARLOTTE DE WITTE la UNTOLD 2020

Publicat

Primi trei DJ ai lumii, DIMITRI VEGAS&LIKE MIKE, MARTIN GARRIX, DAVID GUETTA REVIN LA UNTOLD alături de: THE SCRIPT, ABOVE AND BEYOND, AFROJACK, ALESSO, DJ SNAKE, STEVE AOKI, LOST FREQURENCIES LIVE, PAUL KALKBRENNER, TALE OF US, CIREZ D, BORGORE, DUB FX, BORGORE, RUDIMENTAL DJ și NETSKY. Alți 200 de artiști urmează să fie anunțați în […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO – ”Produs în Alba”: Producătorii locali de alimente pot obține finanțări de 150.000 de euro, de la UE pentru promovare

Publicat

PRODUSE

”Un produs se vinde dacă este promovat” au fost cuvintele lui Călin Mătieș, deținătorul brandului ”Pita de Sântimbru” la o întâlnire cu producătorii de produse alimentare din județul Alba, într-o sala de ședințe a Consiliului Județean.  Mai mulți producători locali de produse alimentare s-au întâlnit joi, 20 februarie și au discutat despre o oportunitate pentru […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Calitatea aerului din Sebeș, ”rea” și ”foarte rea”, zile la rând. Situația nu îngrijorează nici o autoritate publică din județ

Publicat

Indicele de calitate a aerului pe care îl respiră cetățenii din Sebeș, este, potrivit măsurătorilor realizate de sistemul de monitorizare al primăriei, ”rău” sau ”foarte rău”, de câteva zile. Rezultatele măsurătorilor sunt afișate pe siteul instituției în fiecare zi, pentru ziua precedentă. Sistemul de monitorizare arată rezultatele măsurătorilor pentru mai mulți indicatori și după ce […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate