Administrație
Raport de activitate: Florin Roman, un an de la preluarea mandatului de vicepreședinte la Consiliul Județean Alba
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman, a transmis presei un comunicat în care prezintă un raport de activitate, la un an de la preluarea mandatului la conducerea administraţiei judeţene. Acesta enumeră proiectele iniţiate, precizând că “am promis transparenţă deplină şi comunicare, iar astăzi, la un an de la învestire este momentul bilanţului”.
Vă prezentăm integral comunicatul primit la redacţie:
“Principala realizare administrativă constă în adoptarea proiectului de hotărâre referitor la Primul ghiozdan şi care înseamnă 5.600 de ghiozdane cu toate rechizitele necesare pentru copiii din clasa 0 şi clasa I din judeţul Alba. Licitaţia a fost finalizată şi, la sunarea primului clopoţel, cei 5.600 de copii vor beneficia de acest proiect, indiferent că sunt bogaţi sau săraci. Este o mână de ajutor întinsă celor care încep şcoala.
Un alt proiect care demareaza la începerea noului an şcolar este Şcoala profesională germană de tip Kronstadt. Dupa multe întâlniri, deplasări şi zbateri multiple, CJ Alba a adus normalitatea la masa discuţiilor. Este primul proiect instituţionalizat care a adunat în acelaşi loc CJ Alba, Primăria, IŞJ Alba şi branduri ale judeţului pentru un proiect important pentru tineri. În toamnă vom începe cu minim două clase, iar în aceste zile promovăm proiectul în rândul elevilor şi părinţilor de la diferite colegii albaiuliene. Răspunsul este foarte bun şi sunt convins că vom avea mai multe cereri decât locuri. E un bun început. Copiii pot beneficia de facilităţi şi bonificaţii importante: ştiu o meserie, au o diplomă ce poate fi recunoscută şi internaţional, primesc pe lângă bursa dată de minister şi o suplimentare de 200 RON, au transport gratuit la locul de practică, asigurare de servicii medicale, echipament de lucru şi protectie etc. Şi, mai ales, oportunitatea unui loc de muncă. E un început bun şi un proiect care poate creşte de la an la an.
Am promovat şi a fost aprobat proiectul de hotărâre prin care se reduce numărul drumurilor persoanelor cu handicap din zona Munţilor Apuseni la Alba Iulia, de la 3 la 1, ca variantă alternativă. Este un proiect pilot care incepe sa se rodeze ca urmare a implicării şi responsabilizării primăriilor.
Peste tot în judeţ se lucrează. Se derulează investiţii puternice în domeniul sănătăţii, prin modernizarea secţiilor de la spitalul judeţean. Tot aici se implementează sistemul E – Sănătate care înseamnă avantaje pentru pacienţi. La fel, investiţii puternice sunt derulate în domeniul infrastructurii. 300 de miliarde de lei vechi sunt folosiţi numai în acest an pentru modernizarea drumurilor judeţene. Anul trecut au fost modernizaţi 70 de km de drum judeţean. În aceste zile a început implementarea programului de alimentare cu apă în sistemul microregional din Podişul Secaşelor. Practic, tot judeţul este un imens şantier. Iar unde se lucrează, să ştiţi ca acolo este <mâna> Consiliului Judeţean. În plan cultural şi sportiv, Consiliul Judeţean rămâne principalul susţinător al acestor domenii. Toate aceste lucruri erau greu de realizat în condiţiile unui conflict permanent la vârful conducerii CJ Alba. Am lasat orgoliile la o parte şi am pus umărul împreună la treabă, pentru cetăţeni. Faceţi doar o comparaţie între cum merg lucrurile la CJ Alba şi aruncati un ochi la Alba Iulia, unde conflictul este permanent şi neproductiv pentru cetăţeni.
Ca reprezentant al USL in administraţia judeţeană, am făcut ce trebuie pentru ca autostrada Sebeş-Turda să devină realitate. Vorbim de o investiţie de circa 950 milioane de euro, care înseamnă veritabilul pol de dezvoltare a judeţului Alba. Este cel mai important proiect de după revoluţie, care înseamnă o nouă şansă de dezvoltare economică pentru Sebeş, Alba Iulia, Teiuş, Aiud, Ocna Mureş şi comunele tranzitate Ciugud, Sântimbru, Galda, Miraslău, Unirea, Lunca Mureşului, dar şi zonele limitrofe. Lucrările trebuie să înceapă în primăvara anului viitor. Judeţul Alba a fost <pedepsit> cu peste 100 de miliarde de lei vechi de Guvernul USL pentru lucrări de investiţii în apă, alimentări cu apă şi canal, ca urmare a demersurilor făcute la Bucureşti.
Am şi o nerealizare şi un regret personal. Din păcate, nu am reuşit să mergem mai departe în cazul Alba Iulia – Capitala Culturală Europeană, Primăria Alba Iulia refuzând categoric să devină partener în acest proiect. Ori fără Alba Iulia, nu putem fi candidaţi pentru un asemenea titlu. Frâne puternice au venit şi pe alte obiective dorite de albaiulieni, precum preluarea Cinematografului Dacia (apropos, cei de la Baia Mare l-au trecut în domeniul public zilelele trecute, la noi nu se poate, deşi l-am primit de la Ministerul Culturii), continuarea lucrărilor la bazinul olimpic, sala polivalentă şamd. Ceea ce nu înţeleg frânării este că nu-i pun frână lui Florin Roman, ci albaiulienilor care îşi doresc aceste lucruri normale. Dacă aş fi fost la primărie, în 2 ani şi jumătate de la preluarea mandatului aş fi terminat atât Sala polivalentă, cât şi Cinematograful. Şi fără a sta cu mâna întinsă şi fără a căuta tot felul de motive. Alba Iulia poate să realizeze pe forţe proprii aceste lucruri. Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Costel
duminică, 12.01.2014 at 14:19
Ai uitat Autostrada Sebes -deva!!!!Si Mercedes din Sebes!!
Toate le-ai facut tu…din pix si dat din gura!! Atata stiti voi ,politicienii din Ro….De aia va iubesc atata romanii!
Costel
duminică, 12.01.2014 at 14:23
La orice proiect terminat ,apare asta …cu mii de afise gigant prin Alba!!! „Eu,omul marilor proiecte l-am facut!!!”
Nu realizezi cat esti de penibil,dom’le?
Se apropie alegerile si trebuie sa umpli orasul cu afisele tale ,platite din banii contribuabililor!!
Poate ii mai prostesti si de data asta!