Connect with us
Advertisement

Actualitate

Raul Chiriac, PNL: Administrația viitorului înseamnă în principal viziune, asfaltul și becurile sunt ușor de procurat (P)

Raul Chiriac - PNL

Publicat

Performanța administrativă depinde de resursa umană de care dispui, dar și de capacitatea de a asigura un mecanism transparent și echitabil cu privire la selecția și recrutarea specialiștilor de care ai nevoie.

Adaptabilitatea și mai ales flexibilitatea în raport cu ceea ce se întâmplă la nivel de resursă umană în afara administrației publice locale sunt caracteristici care plasează administrația în zona dinamică a societății românești.

Se vorbește atât de mult despre cum arată o administrație eficientă încât ai senzația că totul este subiectiv, că fiecare are dreptul să speculeze și fără să supăr pe cineva, trebuie să spun că, pe lângă fotbal și agricultură, o nouă jucărie socială apare în comunicarea publică, administrația.

Dincolo de discuțiile absolut sterile despre cine la ce partid semnează adeziuni, se impune o abordare matură, serioasă, care să așeze subiectul administrației publice locale în zona indicatorilor obiectivi și măsurabili.

Este evident că administrația publică ar trebui să reprezinte pentru următoarele două decenii, unul dintre cele mai dinamice sectoare ale societății românești. Aceasta nu reprezintă doar viziunea mea, de tânăr antreprenor, ci și o nevoie obiectivă.

În acest context, este necesar să reamintesc o chestiune despre care am vorbit de-a lungul timpului: la nivel administrativ dinamica dezvoltării este puternic corelată cu capacitatea de a pune în operă o strategie care să optimizeze resursele comunității în raport cu competitivitatea atât de necesară evoluției.

O mai bună cunoaștere a comunității și a contextului se poate face doar utilizând metode clare de cuantificare a impactului diverselor măsuri de ordin administrativ și o anumită filozofie de dezvoltare care să pună împreună oamenii indiferent de culoarea politică.

Corupția, cea despre care vorbim de fiecare dată atunci când avem ocazia, reprezintă în multe cazuri rezultatul unui mod de gândire care valorizează găsirea drumului cel mai scurt între problemă și rezolvarea ei. Știți, modul acela de raportare la o situație în care ți se spune „Stai liniștit, cunosc eu un băiat care o să ne ajute?”

Genul acesta de abordare va dispărea atunci când nivelul de competență și de conștientizare a procedurilor funcționale crește. Și creșterea aceasta este vizibilă. Ajungi să spui „Nu mai merge cum mergea odată! Oamenii aceștia sunt altfel!”

Din patru în patru ani, la nivel de comunicare publică se propovăduiește nevoia de schimbare a cuiva cu altcineva care știe mai mult, poate mai mult și, ce să vezi, nu e ca ceilalți. Administrația publică locală, însă, are nevoie de o schimbare de paradigmă care să plaseze strategia dincolo de firescul joc de imagine, noi împotriva celorlalți.

Pentru omul de administrație competent, paradigma se rezumă la „noi, pentru găsirea celor mai aplicabile și oportune soluții”, „noi, pentru o comunitate care înțelege că nu putem să vorbim la nesfârșit despre asfalt și becuri”, noi, pentru o comunitate care își dorește orașe pentru oameni, nici de 15 minute, nici de 30, ci pentru o viață”.

Pare filozofie socială, dar tot ce vă spun se întâmplă deja în orașe precum Cluj Napoca, Blaj sau Sebeș. Cea mai mare onoare a unei administrații locale este cea care permite să întorci competența și cunoștințele în comunitatea care a avut încredere în tine. Restul este comunicare. Să vă gândiți la asta și să decideți în consecință!

Raul Chiriac, PNL

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement