Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

Raul Ciurtin, Preşedintele „Albalact”, invitat de premierul Răzvan Ungureanu să facă parte din Consiliul Consultativ pentru Mediul de Afaceri

Publicat


„Este firesc ca în sfârşit cineva care are putere de decizie să asculte şi mediul privat”. Aceasta este declaraţia preşedintelui „Albalact”, Raul Ciurtin, care a acceptat invitaţia ministrului Răzvan Ungureanu de a face parte din Consiliul Consultativ pentru mediul de afaceri.

Omul de afaceri, care deţine peste 40% din acţiunile „Albalact”, una dintre cele mai puternice branduri de produse lactate din România se va alătura celorlalţi 25 de şefi de multinaţionale, antreprenori şi bancheri din consiliu, pentru a discuta şi identifica soluţii pentru dezvoltarea economică a României.

Contactat telefonic, Raul Ciurtin a declarat că a primit invitaţia telefonic şi că a acceptat cu plăcere: „A fost plecat din ţară. Toate discuţiile au fost purtate telefonic şi am acceptat cu plăcere. Este firesc ca în sfârşit cineva cu putere de decizie să asculte şi mediul de afaceri”.

Raul Ciurtin a explicat că va participa la întâlniri periodice în Consiliul consultativ, unde vor avea loc discuţii pe diferite teme şi va încerca identificarea celor mai bune oportunităţi pentru relansarea economică a României.

Omul de afaceri albaiulian Raul Ciurtin, preşedinte şi director general al companiei de produse lactate „Albalact” se regăseşte pe locul 145 în topul „Forbes 500 Miliardari” şi pe locul 4, în clasamentul celor mai bogaţi din Alba. Potrivit „Forbes”, acesta a început anul 2011 cu cifră de afaceri în creştere şi o cotă de piaţă la fel, dar cu un profit în scădere. Profitul a fost sacrificat în favoarea creşterii şi câştigării de cote de piaţă, iar aproximativ 2,5 milioane de euro au fost investiţi în mărirea capacităţii de transport. „Zuzu” şi „Albalact” sunt singurele branduri deţinute de un producător autohton, aflate în topul preferinţelor consumatorilor români în materie de lapte, potrivit unui studiu realizat de „Daedalus Milward Brown”. Astfel, „Zuzu” este cea mai căutată marcă de lapte.

Potrivit unui comuinicat transmis de Guvern Consiliul Consultativ pentru mediul de afaceri este o structură constituită la iniţiativa primului-ministru ca prim for de sesizare a impactului politicilor economice guvernamentale asupra mediului de afaceri, în folosul economiei naţionale, şi de dezbatere a unor iniţiative economice.

„Obiectivul nostru este de a consolida punţile de legătură între politicile economice guvernamentale şi mediul economic pe ambele dimensiuni ale acestuia, creator de valoare adăugată, pe de o parte, şi generator de taxe şi impozite, asigurând veniturile necesare funcţionării statului, de cealaltă parte. Prin acest consiliu vizăm conectarea politicilor economice guvernamentale la cea mai complexă şi perfecţionată tehnologie de know-how economic, expertiză şi experienţă în acest domeniu atât de important, furnizată de operatorii economici, cei care creează valoare adăugată în economia României”, a declarat şeful Executivului.

Mediul de afaceri – prin reprezentanţii săi în acest Consiliu – va putea transmite sugestii pentru asigurarea cadrului corespunzător din partea politicilor guvernamentale, atât în ceea ce priveşte conlucrarea între companiile cu capital autohton şi cele cu capital străin din România, în scopul creării unui mediu de coabitare şi cooperare în folosul economiei româneşti, dar şi pentru a asigura cadrul corespunzător pentru a duce la bun sfârşit obiectivele economice ale Guvernului.

De asemenea, Guvernul are în vedere găsirea în comun cu mediul de afaceri a unor soluţii şi în ceea ce priveşte combaterea evaziunii fiscale şi în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene. Componenţa Consiliului Consultativ nu urmăreşte satisfacerea unui criteriu de reprezentativitate.

„Este un consiliu pentru mediul de afaceri, nu al mediului de afaceri”, constituit ca un semnal către sfera economică privată, dar în acelaşi timp ca o propunere de parteneriat şi o solicitare de implicare civică, a subliniat premierul Mihai-Răzvan Ungureanu. Este o structură informală, iar membrii consiliului sunt invitaţi să participe în nume personal. Consiliul nu beneficiază de fonduri publice pentru funcţionarea sa şi mizează pe participarea voluntară a celor prezenţi.

Coordonatorul acestui Consiliu Consultativ va fi Răsvan Radu, iar Ionel Blănculescu a fost desemnat secretar al Consiliului.

Membrii Consiliului sunt: Horia Ciorcilă, Sergiu Manea, Gabriel Biriş, Andrei Caramitru, Cristian Colteanu, Gabriel Comănescu, Mariana Gheorghe, Constantin Stroe, Marius Marin, Mihai Rohan, Dragoş Pavăl, Dan Şucu, Raul Ciurtin, Radu Timiş, Nicuşor Şerban, Felix Tudor Lucutar, Sorin Mândruţescu, Dragoş Damian, Mihai Marcu, Dragoş Anastasiu, Florin Talpeş, Silviu Hotăran, Florin Pogonaru, Alexandrina Gătej şi Radu Merică.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. gabi

  miercuri, 04.04.2012 la 09:41

  Astia sunt toti moguli romani, care si-au facut averea in Romania, pe spinarea romanilor, posibil chiar prin metode ilegale sau prin asociere (tot ilegala), cu diferiti oameni politici.
  De ce nu invita guvernul la discutii si niste mici intreprinzatori?
  Daca guvernul e atat de disperat incat sa ia sfaturi de la moguli ca astia, o sa ajungem sa fim condusi de corporatii.

  • Mihai

   joi, 05.04.2012 la 17:06

   Cred ca acest,sau aceasta Gabi are mari frustrari in viata.Numai asa pot sa-mi explic limbajul suburban ,precum si aprecierile sale de prost gust.Oare de ce nu sunt invitati si zlatarii si comerciantii de legume si fructe sa faca parte din acest Consiliu?Poate asa ar fi satisfacut GABI.
   Dealtfel,specific acestui neam,invidia si ura ne intuneca gandirea,si atunci cand se incearca macara se face un lucru bun, ne opunem din start.
   In rest,numai de bine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: FOTO – INCENDIU în Micești: O butelie dintr-o bucătărie a luat foc și o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale

Publicat

incendiu

UPDATE 12.55: Potrivit ISU Alba, incendiul a fost lichidat. Focul s-a manifestat la o butelie cu scăpari de gaze. O persoană a fost asistată de echipajul SMURD. Aceasta a suferit o ușoară intoxicatie cu fum și atac de panică, dar este în afara oricărui pericol. ȘTIREA INIȚIALĂ:  Potrivit ISU Alba, o casă situată pe strada […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Informare meteo: Vreme rece, vânt puternic, polei și ninsori la munte până sâmbătă dimineața. Zonele vizate

Publicat

vant iarna

Administrația Națională de Meteorologie informează că până sâmbătă dimineața vremea va fi deosebit de rece, vor fi ninsori la munte, precipitații mixte și intensificări ale vântului, precum și condiții de formare a poleiului. Vremea va fi rece în sudul, centrul și estul țării, chiar deosebit de rece în Moldova și estul Transilvaniei, unde în cea […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, voia să anuleze votul la prezidențiale, dar o știre i-a schimbat părerea. Cu cine votează acesta

Publicat

lazar, ALDE Alba, doliu

”Până joi am vrut să îi votez pe amândoi, dar seara o știre mi-a schimbat părerea”, este afirmația liderului ALDE Alba, Ioan Lazăr, referitoare la votul de duminică, pentru alegerea președintelui. Lazăr a spus că motivul principal pentru care s-a răzgândit și nu va anula buletinul de vot este că a aflat că Dan Motreanu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Firmele de deratizare și cele care vând produse biocide vor fi verificate de echipe mixte Poliție – DSVSA – DSP, în Alba

Publicat

De astăzi și până la sfârșitul anului, echipe mixte formate din polițiști și reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) și ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba vor face verificări la prestatorii de servicii pentru deratizare, dezinfecție și dezinsecție, dar și la distribuitorii de produse utilizate pentru realizarea unei astfel de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate