Actualitate
Reabilitarea termică a clădiri Liceului Teoretic Teiuș a intrat în linie dreaptă. Contractul, semnat la sediul Primăriei
Reabilitarea termică a clădirii Liceului Teoretic Teiuș, un proiect amplu, în valoare de 3,318 milioane de lei obținut prin fonduri europene, a intrat în linie dreaptă.
La sediul Primăriei orașului Teiuș, primarul Mirel Vasile Hălălai și administatorul SC Man Cons Profesional SRL, Man Ioan Constantin au semnat contractul de proiectare și execuție pentru acest important obiectiv al școlii teiușene.
„Concomitent cu reducerea consumurilor energetice, va crește gradul de confort pentru elevi și profesori asigurându-se condițiile de pregătire dintre cele mai bune pentru copiii noștri și corpul profesoral, așa cum stă bine unei școli moderne și performante cum este școala teiușeană”, au transmis reprezentanții Primăriei.
Clădirea construită în perioada anilor 1936 va fi izolată termic și va beneficia de un sistem de încălzire format dintr-o pompă de căldură geotermală. Clădirea are un regim de înălțime Sp + P+ E, o suprafață construită de 803 mp și o suprafață construită desfășurată de 1.203 mp.
Proiectul de reabilitare termică prevede:
- izolarea soclului
- izolarea termică a pereților exteriori cu un strat de tip multipor de minim 15 cm
- izolarea termică a planșeului sub pod
- izolarea plăcii pe sol la partea inferioară
- izolarea plăcii la intrados a subsolului
- înlocuirea acoperișului existent
- înlocuirea scocurilor și a burlanelor deteriorate cu altele noi
- înlocuirea ferestrelor și ușilor existente cu tâmplărie PVC cu geam termopan, cu 6 camere și sistem automat de închidere
- sistem de încălzire format din pompă de căldură sol/apă (geotermală)
- modernizarea instalației de încălzire – înlocuirea corpurilor de încălzire existente din fontă cu corpuri din tablă și prevederea unui sistem nou de încălzire, realizat cu ajutorul ventiloconvectoarelor de pardoseală
- montarea de robineți cu reglaj termostatic pe fiecare corp de încălzire în parte
- înlocuirea conductelor și a coloanelor ce transportă agentul termic, precum și izolarea acestora
- instalarea unui boiler electric pentru producerea de apă caldă curentă necesară clădirii reabilitate
- înlocuirea racordurilor obiectelor sanitare
- înlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri eficiente energetic de tip LED
În interiorul sălilor de curs, holuri, laborator, cabinet, cancelarie s-a proiectat o instalație de încălzire cu ventiloconvectoare, în sistem de două țevi. Acestea se vor monta pe pardoseală și vor realiza încălzirea spațiilor în perioada de iarnă.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News