Connect with us
Publicitate

Educație

Reacția Universității din Alba Iulia după ce un profesor a reclamat modul în care a fost organizată conferința istoricilor

Publicat

Reprezentații Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prin Comitetul de Organizare al CNIR-2022, ediția a III-a, dau un drept la replică adresat profesorului unversitar, Marian Petcu, care într-o scrisoare deschisă a reclamat modul în care a fost organizată conferința mai sus menționată. 

În scrisoarea deschisă trimisă către conducerea Universității, Marian Petcu a reclamat că că au lipsit însemnele naționale de pe materialele promoționale ale congresului și din sălile de dezbateri. De asemenea a mai spus că istoricii au fost lăsați să aștepte la coadă aproximativ 2 ore, în soare, pentru masa de prânz pe care o plătiseră.

În replică, reprezentații Universității au transmis joi, 15 septembrie, o serie de lămuriri cu privire la scrisoarea profesorului și punctul de vedere al instituției cu privire la eveniment.

CITEȘTE ȘI: ”V-ați bătut joc de participanți” – scrisoarea unui profesor din București, adresată rectorului UAB, după Congresul Istoricilor

Redăm mai jos, integral, dreptul la replică al Universității din Alba Iulia.

”Stimate domnule prof. univ. dr. Marian Petcu,

Am citit scrisoarea pe care ne-ați înaintat-o și, pe această cale, mulțumită profesionalismului jurnaliștilor de la publicația Alba24, vrem să vă transmitem câteva gânduri.

În primul rând, vă mulțumim că ați participat la cea de-a treia ediție a Congresului Național al Istoricilor Români! Suntem convinși că prezența dumneavoastră a însemnat un mare plus pentru comunitatea istoricilor din România și că aportul științific pe care l-ați adus în cadrul Congresului a reprezentat una dintre cărămizile care au stat la baza imaginii pozitive de care s-a bucurat acest eveniment.

Pe această cale, mulțumim și unui număr mare de participanți, care au ales să ne trimită personal mesaje și scrisori de apreciere pentru felul în care a fost organizată cea de-a treia ediție a Congresului Național al Istoricilor Români.

Meritul este al întregii echipe de organizare, care a depus un efort deosebit de a gândi și construi infrastructura necesară găzduirii celor peste 640 de participanți (cifră record de participanți, comparativ cu edițiile precedente!) și de a asigura un mediu adecvat desfășurării celor peste 84 de secțiuni și 24 de mese rotunde.

Toate aceste aprecieri venite din partea comunității academice, autorităților locale, corpului diplomatic, înaltelor fețe bisericești, reprezintă un semnal clar că s-a făcut ce trebuie pentru buna desfășurare a Congresului.

Domnule Profesor Petcu,

Complexitatea unui eveniment precum cel organizat la Alba Iulia necesită o analiză riguroasă, exhaustivă și aplicarea gândirii critice. Suntem siguri că predați astfel de elemente studenților dumneavoastră. Or, gândirea critică a lipsit, cu desăvârșire, din arhitectura modului în care ați conceput scrisoarea dumneavoastră. Vă oferim un singur exemplu, de bun-simț, considerăm noi: taxa de participare (precum se practică la majoritatea marilor evenimente științifice din țară și din străinătate) în cuantum de 165 de lei, care acoperea și costurile pentru cele trei mese de prânz, o cină festivă, pauzele de apă și/sau cafea dar și a materialelor pe care le-ați găsit în rucsacul oferit cadou, vi se pare o sumă exagerată? Nu mai aducem în lumină contextul actual, cel al prețului crescut la energie.

Dacă o etichetați în acest mod, atunci credem că avem răspunsul: lipsa de experiență pe care o aveți în organizarea evenimentelor, chiar și a celor fără un grad mare de complexitate. Nu vrem să ne gândim la rea-voință.

Dar un astfel de eveniment nu este despre a mânca și despre câte cafele sunt servite. Ci despre idei, rigoare academică, stimulare intelectuală. Despre România, români, identitate națională. Lecții ale trecutului, pentru a înțelege prezentul și a descifra viitorul.

Astfel, apreciem profesionalismul mass-media naționale, regionale și locale pentru că ne-au fost alături, relevând esența Congresului, scopul acestuia și contribuția participanților la dezvoltarea domeniului istoriei și a profesiei de istoric.

Cu deosebită considerație,

Comitetul de Organizare al CNIR-2022, ediția a III-a, Alba Iulia”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Unul

    joi, 15.09.2022 at 09:34

    Adică un neica-nimeni, un mitic ca toți miticii, a aruncat o lopată de materie maro fluidă în ventilator și acum înțelepții universității intergalactice din Alba Iulia se tot chinuie să dreagă busuiocul cu hainele murdărite de la suflu. Să avem pardon ! Ștința a ieșit câștigătoare și isprava a fost înregistrată și în sistemul de referință klingonian, cel mai breaz din galaxie. Deci, mucles tuturor cârcotașilor mitici cu acest Mitică în frunte….

  2. Silviu G

    joi, 15.09.2022 at 09:45

    Cred ca ar fi onorabil ca dl. Profesor Petcu sa-si ceara scuze pentru iesirea avuta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate