Connect with us
Publicitate

Educație

Rezultate EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 în ALBA: Trei medii de 10. Unde au fost cele mai bune rezultate în județ

Publicat

La examenul de Evaluare Națională 2022, în Alba, au fost doar trei de medii de 10, potrivit datelor publicate de Ministerul Educației.

Rezultatele au fost afișate, cu anonimizarea numelui și prenumelui candidaților.

Vezi TOP ȘCOLI în ALBA IULIA după rezultate Evaluare Națională 2022. În 5 unități de învățământ, toți elevii au luat medii peste 5

Comparativ, în 2021 au fost cinci medii de 10 și în 2020 – 22 de medii de 10 (23 după contestații).

AICI, rezultate EVALUARE NAȚIONALĂ VIII 2022 – în țară

AICI rezultate EVALUARE NAȚIONALĂ VIII 2022 – în județul ALBA, după COD.

AICI rezultate EVALUARE NAȚIONALĂ VIII 2022 – în județul ALBA, după MEDIE.

AICI rezultate Evaluare Națională VIII 2022 – în județul ALBA – lista pe școli

Cele trei medii de 10 au fost înregistrate la Colegiul Național ”Inochentie Micu Clain” Blaj, Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș și Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Alba Iulia.

Vezi și Anda Melente, eleva de ZECE a Colegiului Național ”Inochentie Micu Clain” din Blaj, la Evaluarea Națională. Cum s-a pregătit

Vezi și Maria Ilinca Sima, singura elevă din Alba Iulia, care a obținut ZECE pe linie la Evaluarea Națională 2022. Ce face în timpul liber

Vezi și Natalia Comșa, eleva de ZECE din Sebeș, la Evaluarea Națională. Când ești stăpân pe emoții, rezultatele nu întârzie să apară

Ministerul Educației a publicat joi listele cu notele și mediile elevilor de clasa a VIII-a care au susținut examenul de Evaluare Națională 2021.

Rezultatele au fost publicate anonimizat, adică cu un cod de identificare, în locul numelui și prenumelui elevului.

Evaluare Națională 2022 – contestații

După publicarea rezultatelor la Evaluare Națională 2022, elevii nemulțumiți de note pot depune contestații. Trebuie să știe însă că aceste note pot fi modificate, după contestații, prin creștere sau descreștere. Adică, după recorectarea lucrării, există posibilitatea ca nota să fie mai mare, dar și mai mică.

Vezi și Admitere liceu 2022: Cum se completează fișa de înscriere. Cum se face repartizarea computerizată a elevilor în clasa a IX-a

Contestațiile pot fi depuse joi, 23 iunie, în intervalul orar 16.00-19.00 și vineri, 24 iunie, între orele 8.00 și 12.00.

Contestațiile pot fi depuse letric, la sediile școlilor în care au susținut examenul sau prin mijloace electronice (transmise prin mail / la adrese ce vor fi comunicate candidaților).

Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora, potrivit metodologiei (Ordin 5149/2021 privind organizarea Evaluării Naționale 2022).

În perioada 24-29 iunie se soluționează contestațiile înregistrate. Rezultatele finale vor fi cunoscute joi, 30 iunie.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Evaluare Națională 2022 – cum se corectează lucrările

După validarea finalizării evaluării de către cei doi profesori evaluatori, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este mai mică sau egală cu 1 punct, este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, fiind înregistrată în catalogul evaluării naţionale.

Catalogul Evaluării Naționale este un document informatizat, instituit la nivelul unității de învățământ, care cuprinde datele de identificare a elevilor și notele obținute de aceștia la Evaluarea Națională. Este utilizat la crearea bazei de date pentru admiterea absolvenților clasei a VIII-a în clasa a IX-a. Pentru oficializarea documentului, se realizează două copii în formă tipărită, semnate de președintele comisiei din centrul zonal de evaluare, de secretar și de profesorii evaluatori.

În cazul în care diferenţa între notele acordate de cei doi profesori evaluator este mai mare de 1 punct, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori.

După validarea finalizării evaluării, nota finală este calculată luând în considerare cele 4 (patru) note. După eliminarea celor două note/valori extreme, nota finală se calculează ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note/valori centrale.

Media rezultată reprezintă nota finală şi este înregistrată în catalogul evaluării naţionale.

În cadrul etapei de soluţionare a contestaţiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare iniţială. În situaţia în care se constată o diferenţă de notare mai mare de 1 punct, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii, lucrarea este reevaluată de alţi doi profesori evaluatori.

Reevaluarea se face respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi notare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de cea de-a doua comisie de contestaţii este nota finală obţinută de candidat.

Nota obţinută în etapa de soluţionare a contestaţiilor este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată în etapa de evaluare iniţială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

Ministerul Educației a publicat, după fiecare probă de examen, atât subiectele, cât și baremele de corectare – adică variante de răspuns corecte la cerințele din broșură (punctele tip-grilă), cât și punctajele acordate pentru fiecare cerință rezolvată.

SUBIECTE și BAREM EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 – ROMÂNĂ

SUBIECTE și BAREM – proba de Matematică – 16 iunie – EVALUARE Națională 2022

Cum poate fi văzută lucrarea corectată

Candidatul major şi părinţii/reprezentanţii legali ai candidatului minor pot solicita comisiei judeţene/Comisiei municipiului Bucureşti de organizare a evaluării naţionale vizualizarea lucrării/lucrărilor propriului copil numai după afişarea rezultatelor finale, după etapa de soluţionare a contestaţiilor.

La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reevaluarea şi/sau modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

Membrii comisiei judeţene/Comisiei municipiului Bucureşti de organizare a evaluării naţionale sau cei ai Comisiei naţionale de organizare a evaluării naţionale pot solicita vizualizarea lucrării/lucrărilor şi a borderourilor de evaluare în scopul verificării/reevaluării acesteia/acestora.

Evaluare Națională 2022 – prezența în Alba

Potrivit datelor IȘJ Alba, comunicate de inspector școlar general adjunct Dan Cherecheș, pentru alba24.ro, la proba de Română au fost 2.568 elevi înscriși, 2.469 elevi prezenți (96,14%) și 99 au absentat.

Comparativ, anul trecut, proba de Română a fost susținută de 2.061 elevi din Alba (au absentat 110).

La proba de Matematică, din 2.568 elevi înscriși, 2.463 au fost prezenți și 105 absenți. Anul trecut, proba de Matematică a fost susținută de 2.060 elevi din Alba (au absentat 111).

La examenul de Evaluare Națională 2021, în Alba, au fost cinci de medii de 10. Comparativ, în 2020 erau 22 de medii de 10 (23 după contestații).

CALENDAR EVALUARE NAȚIONALĂ 2022

  • 30 mai – 3 iunie 2022: Înscrierea la evaluarea națională
  • 3 iunie 2022: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
  • 14 iunie 2022 Limba și literatura română — probă scrisă
  • 16 iunie 2022 Matematica — probă scrisă
  • 17 iunie 2022 Limba și literatura maternă — probă scrisă
  • 23 iunie 2022 (până la ora 14.00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 23 iunie 2022 (ora 16:00 – ora 19.00): Depunerea contestațiilor
  • 24 iunie 2022 (ora 8:00 – ora 12.00): Depunerea contestațiilor
  • 24 iunie – 29 iunie 2022: Soluționarea contestațiilor
  • 30 iunie 2022: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Evaluare Națională 2022: Cum se calculează media de admitere liceu

Media generală pentru admiterea la liceu se calculează ca medie aritmetică după formula MA = 0,2 × ABS + 0,8 × EN, unde MA reprezintă media de admitere, ABS înseamnă media generală de absolvire a claselor a V- VIII, iar EN reprezintă media generală obținută la evaluarea națională, la cele două materii de examen.

Astfel că media la Evaluarea Națională 2022 se calculează adunând media generală obținută la evaluarea naţională, care are o pondere de 80%, cu media generală de absolvire a claselor V-VII, care are o pondere de 20%, iar rezultatul se împarte la doi.

Calculul mediei de admitere la liceu se face astfel:

  • MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde

MA = media de admitere

ABS = media generală de absolvire a claselor V-VIII

EN = media generală obținută la Evaluarea Națională

CALENDAR EVALUARE NAȚIONALĂ 2022

  • 30 mai – 3 iunie 2022: Înscrierea la evaluarea națională
  • 3 iunie 2022: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
  • 14 iunie 2022 Limba și literatura română — probă scrisă
  • 16 iunie 2022 Matematica — probă scrisă
  • 17 iunie 2022 Limba și literatura maternă — probă scrisă
  • 23 iunie 2022 (până la ora 14.00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 23 iunie 2022 (ora 16:00 – ora 19.00): Depunerea contestațiilor
  • 24 iunie 2022 (ora 8:00 – ora 12.00): Depunerea contestațiilor
  • 24 iunie – 29 iunie 2022: Soluționarea contestațiilor
  • 30 iunie 2022: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Vezi ADMITERE LICEU 2022 în ALBA: GHID înscrieri, LOCURILE pe specializări la licee, ultimele MEDII de intrare

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate