Connect with us
Publicitate

Educație

REZULTATE Simulare BACALAUREAT 2018 în Alba. Elevii au obținut 47 de note de ZECE

Publicat

Inspectoratul Școlar Județean Alba a centralizat rezultatele înregistrate la simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2018.

În urma examenului de simulare a bacalaureatului – martie 2018, situația la nivelul județului Alba este următoarea:

VEZI AICI: Simulare BACALAUREAT 2021

La clasa a XI-a:

Total elevi: 2892

  • proba Ea): prezenti 2.247, procent note peste 5 – 68,98%
  • proba Eb): Total 95, prezenti 93, procent note peste 5 -81,72%
  • proba Ec): prezenti 2.202, procent note peste 5 – 49,13%

La clasa a XII-a:

Total elevi: 2.947

  • proba Ea):, prezenti 2.250, procent note peste 5 – 74,35%
  • proba Eb): înscrisi 90, prezenti 87, procent note peste 5 – 65,51%
  • proba Ec): prezenti 2.245, procent note peste 5 – 61,55%
  • proba Ed): prezenti 2.135, procent note peste 5 – 76,62%

Totalul notelor de 10 obținute de elevi, la nivelul județului este în număr de 47, regăsite pe probe și clase, astfel:

  • proba Ea): – 3 note de 10 la clasa a XII-a;
  • proba Ec): – 29 note de 10, (17 note la istorie si 12 la note la matematică), din care la clasa a XI-a 14 note și la clasa a XII-a 15 note.
  • proba Ed): 15 note de 10;

Din informațiile mai sus prezentate se poate observa o creștere a procentului notelor peste 5 la clasa a XII-a la fiecare proba de examen, mai puțin la limba maternă, față de clasa a XI-a. Media procentului notelor peste 5 la probele de examen la clasa a XII-a este de 69.50% iar la clasa a XI-a de 66.61%. Acest lucru demonstrează faptul că elevii claselor a XII-a, care se află în pragul examenului de bacalaureat, sunt mai pregătiți și mult mai responsabili de faptul că trebuie să se pregătească intens pentru promovarea examenului de bacalaureat.

La nivelul ISJ Alba în perioada următoare, Comisia Județeană de Bacalaureat, va face o analiză a rezultatelor obținute la simularea examenului de bacalaureat, pe fiecare unitate de învățămănt în parte, într-o ședință de lucru cu directorii acestor unități în vederea găsirii celor mai bune soluții și măsuri pentru remedierea problemelor acolo unde situația o impune.

De asemenea la nivelul fiecărei unități de învățământ, directorii vor analiza rezultatele obținute cu elevii fiecărei clase prin discuții individuale, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, cu cadrele didactice, în vederea îmbunătățirii performanțelor școlare.

Simularea examenului de Bacalaureat 2018, probele scrise, s-a desfăşurat în perioada 19-23 martie.

Elevii claselor XI-XII-XIII au dat testări la limba şi literatura română, limba şi literatura maternă, la matematică sau istorie – proba obligatorie în funcţie de profil şi, exclusiv elevii din clasele XII-XIII, la o materie aleasă în funcţie de profil şi specializare –proba la alegere.

Prezenţa la simulare în judeţul Alba:

Proba scrisă de Limba şi literatura română: din datele Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, dintre cei 5.825 de elevi din clasele XI-XII-XIII, la zi şi seral, au participat la prima probă 4.491 (2.246 din clasele a XI-a, respectiv 2.245, din clasele XII-XIII). Au fost 1.334 de absenţi.

Proba obligatorie a profilului: dintre cei 5.829 de elevi din clasele XI-XII-XIII, înscrişi, au susţinut probele 4.446. Un număr de 1383 de elevi au absentat de la testări.

Proba la alegere în funcţie de profil şi specializare: 2.135 de elevi prezenţi, 803 absenţi, majoritatea de la seral (clasa a XIII-a).

Ce se întâmplă cu rezultatele la simulare

Potrivit ministerului, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi în consiliul profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Rezultatele nu se trec în catalog, dar, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depusă de cei interesaţi, a precizat MEN.

Subiectele au fost elaborate de specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro şi au fost proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată.

Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2018 continuă, după probele orale din februarie, cu probele scrise, în iunie.

Prima probă scrisă – Limba si literatura română – Ea) – va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă – Eb) este programată marți, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – se va desfășura joi, 28 iunie.

Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 25 mai.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate