Actualitate
Rezultatul utilizării scrubului de corp: o piele moale, netedă și catifelată (P)
Pielea corpului are nevoie de o îngrijire delicată, pentru a avea un aspect sănătos și tânăr. Astfel, este necesar să folosim produse speciale, pentru a îi asigura cea mai eficientă îngrijire, iar unul din produsele indispensabile este scrubul de corp. Acesta este unul dintre cele mai vechi mijloace cosmetice, care a fost inventat pentru exfolierea pielii feței și a corpului.
Cuvântul „scrub” provine din engleză, care înseamnă „a exfolia”. Acest cuvânt reflectă cu exactitate esența remediului și o procedură completă care poate fi efectuată chiar și acasă. Particulele abrazive din compoziție, ca o perie, îndepărtează celulele moarte ale pielii, stimulând reînnoirea celulelor noi. Pielea corpului este expusă zilnic factorilor nocivi ai mediului, fiind predispusă la apariția diverselor probleme, precum coșuri și acnee. Pentru a evita aceste probleme, cât și pentru a preveni îmbătrânirea prematură, este recomandat de utilizat scrubul cel puțin o dată pe săptămână.
Scrubul de corp https://makeup.ro/categorys/246307/ îndeplinește mai multe funcții simultan:
- elimină eficient celulele moarte;
- uniformizează nuanța pielii;
- stimulează circulația sângelui, combate celulita și inflamațiile;
- curăță bine porii;
- îndepărtează toxinele și alte substanțe nocive din celule;
- pregătește pielea pentru un bronz uniform și pentru îngrijirea ulterioară.
Pe lângă ingredientele exfoliante, scrubul poate include următoarele ingrediente:
– uleiuri (de măsline, semințe de in, din sâmburi de fructe, jojoba), care ajută la hidratarea pielii în timpul aplicării remediului;
– alantoină, panthenol – ingrediente care ajută la calmarea epidermei după utilizarea exfoliantului;
– vitamine, extracte din plante, antioxidanți, care ajută la reînnoirea celulelor și la regenerarea epidermei.
Acest remediu este cu adevărat eficient și util. Principalul lucru este să-l utilizați corect. Pentru a face acest lucru, trebuie să respectați câteva reguli de bază. Dacă aveți pielea uscată, nu utilizați un exfoliant mai mult de o dată la 10-14 zile. Dar dacă aveți epiderma normală sau mixtă, puteți utiliza produsul de până la 1-2 ori pe săptămână.
Atunci când alegeți un scrub, mai întâi de toate, trebuie să vă concentrați asupra particulelor prezente în compoziție. Acestea pot fi:
- particule de zahăr sau sare de mare. Efectul lor exfoliant este pur și simplu excelent, dar se dizolvă rapid, ceea ce face ca procedura de exfoliere să fie efectuată într-un timp scurt;
- boabe de cafea măcinate sau sâmburi de caise. Aceste particule abrazive sunt potrivite pentru zonele precum coatele și genunchii, dar și unde există o mare probabilitate de formare a celulitei. Pe zonele delicate ale corpului, acestea trebuie utilizate cu precauție, deoarece probabilitatea de rănire este mare.
Datorită scrubului de corp, pielea va deveni mai moale, netedă și catifelată.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News