Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

România are cea mai ridicată rată a mortalității rutiere din Uniunea Europeană. Aproape dublu față de media din UE

Publicat

România are cea mai ridicată rată a deceselor în accidente din toată Uniunea Europeană: Pe drumurile din țara noastră s-au înregistrat 85 de decese rutiere la un milion de locuitori în 2020, potrivit datelor publicate de Comisia Europeană.

Datorită pandemiei și restricțiilor sanitare de circulație, în 2020 numărul deceselor a scăzut cu 12% , ajungând la cel mai scăzut nivel din istoria României.

Dar, cu toate astea, în România moartea vine pe roți. Patru oameni îşi pierd în medie viaţa în fiecare zi în accidente rutiere. Viteza şi neatenţia sunt principalele cauze ale tragediilor.

Vezi și FOTO: Duminică neagră pe șoselele din România: Două accidente mortale cu 19 victime. Nouă oameni au murit, între care 3 copii

Din 2010, numărul deceselor a scăzut cu 31%, deși nu s-au înregistrat progrese între 2014 și 2019.

Evoluția numărului de decese rutiere la un milion de locuitori pe țări, 2010-2020 :

În total, în România au murit 1.864 de persoane din cauza unui accident rutier în 2019, în scădere faţă de 2009, când au decedat 2.797 de persoane pe şoselele din România.

Site-ul Poliţiei Române arată că în România s-au înregistrat 8.642 de accidente rutiere grave în aceeaşi perioadă de timp, în scădere de la peste 10.200 de accidente rutiere grave în 2009.

Cele mai sigure șosele din Europa

Datele Eurostat mai arată că cele mai sigure şosele sunt în Suedia, unde s-au înregistrat 22 de persoane decedate la un milion de locuitori, în urma unui accident rutier. Urmează Irlanda (29), Malta (32) şi Olanda (34).

Campionii accidentelor din Europa

La polul opus se află România, apoi Bulgaria cu 90 de morţi din cauza accidentelor rutiere la un milion de locuitori şi Polonia cu 77 de victime decedate la un milion de locuitori din cauza unui accident rutier. În Uniunea Europeană media este de 51 de morţi la un milion de locuitori din cauza accidentelor rutiere.

În coada clasamentului mortalității rutiere în UE deasupra României se află Letonia, cu 74 de decese la un milion de populație și Bulgaria, cu o rată de 67 la un milion.

surse: Comisia Europeană- Directoratul pentru Mobilitate și Transport, G4media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax