Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

S-a schimbat ora: ne-am trezit mai obosiți? Care sunt efectele posibile ale trecerii la ora de vară

Publicat

România a trecut la ora de vară în noaptea de sâmbătă spre duminică. Toate ceasurile au fost date cu o oră înainte, aceasta fiind singura zi a anului cu 23 de ore.

Duminică, ora 3.00 a devenit ora 4.00. România a trecut la ora de vară, așa cum se întâmplă în ultima zi a lunii martie.

Orarul de vară se aplică până în ultima duminică din octombrie. În România, ora de vară este corelată cu orarul practicat în statele Uniunii Europene.

Schimbarea orei dăunează sănătății și este rea pentru economie. SUA și Europa încearcă să renunțe la schimbările sezoniere, dar fără prea mult succes, scrie publicația Wired, citată de TVR.

Majoritatea lumii a evitat sau a abandonat practica, dar în SUA și Europa legislatorii n-au reușit acest lucru.

Potrivit Time and Date, oboseala provocată de pierderea unei ore poate fi destul de deranjantă în sine, dar pentru unele persoane, schimbarea orei poate avea consecințe mult mai grave.

Un studiu suedez a constatat că riscul de a suferi un atac de cord crește în primele trei zile ale săptămânii după trecerea la ora de vară.

Se crede că oboseala indusă de schimbarea orei este cauza principală a creșterii numărului de accidente de circulație în lunea care urmează după ce ceasul este dat înainte.

În zilele de luni de după trecea la ora de vară s-au înregistrat mai multe accidente la locul de muncă, iar rănile au fost mai grave în comparație cu celelalte zile de luni.

Fenomenul a fost, de asemenea, legat de avorturi spontane pentru pacientele care au făcut fertilizare in vitro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax