Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Concert rock cu Mr. Bad Guy – Ovidiu Pârjol și trupa sa, la Sala Unirii


Publicat

Festivalul Iernii „Alba în magia Crăciunului” continuă cu muzică de calitate. Sâmbătă, 15 decembrie, la ora 19.00, la Sala Unirii, a avut loc un concert rock cu Mr. Bad Guy – Ovidiu Pârjol – și trupa sa, la voce, chitară solo, chitară bass, clape și tobe.

Mr. Bad Guy este un „nume de scenă” al artistului Ovidiu Pârjol, ales pentru ipostaza sa rock şi vine de la piesa Mr. Bad Guy a lui Freddie Mercury. Nu, el nu se crede Freddie Mercury, dar crede că piesa aceasta este definitorie pentru personalitatea sa artistică („Let’s go chasing rainbows in the sky / It’s my invitation / Let’s all take a trip on my ecstasy / I’m Mr. Bad Guy / Yes, I’m everybody’s Mr. Bad Guy”) şi mai crede că „The Show Must Go On”…

Din dorinţa de a se exprima rock în felul lui, Mr. Bad Guy și-a format trupa din muzicieni care împart cu el aceleaşi idealuri legate de implicarea emoţională pe scenă, de empatia dintre artist şi public sau ce înseamnă rock autentic, ridicat de la rangul de subcultură la cel de cultură şi artă cu „drepturi depline”. Mr. Bad Guy abordează piese semnate Pink Floyd, Peter Gabriel, Dire Straits, Genesis, dar va da curs şi creaţiei muzicale (are deja o primă piesă compusă, numită Disconnecting).

Trupa Mr. Bad Guy e compusă din:

Mr. Bad Guy, de această dată în ipostaza sa vocală, adică Ovidiu Pârjol – artist cu o bogată activitate mai ales în aria muzicii clasice, recitaluri radiodifuzate în direct pe Radio România Cultural, înregistrări la Radio România Muzical, recitaluri la Ateneul Român, recitaluri la „Piaţa Festivalului”, în aer liber, în cadrul Festivalului „George Enescu” la Bucureşti, concerte la filarmonicile din Ploieşti, Tg. Mureş, Braşov, Rm. Vâlcea, apariţii TV, cea mai importantă în 1998 pe postul Acasă, în direct la emisiunea lui Iosif Sava „Lista lui Sava”, desfăşurată la Palatul Cotroceni, distincţii importante la concursuri naţionale şi internaţionale; începând cu anul 2010 Ovidiu Pârjol şi-a extins din ce în ce mai mult „aria de cuprindere” şi în alte genuri muzicale, exprimându-şi talentul în jazz, cu trupele Caffe Noir şi Innervoices, participând la Festivalul Alba Jazz în mai 2012, şi în rock, cu trupa Zadar, care a fost distinsă cu Marele Premiu la Festivalul şi Concursul Jam Session Sighişoara 2012 şi a avut o prestaţie excepţională pe scena Festivalului Padina Fest 2012;

Călin Paraschiv la chitară solo, artist ce activează în mai multe trupe, cum ar fi Necrovile, trupa lui de bază în ultimii 10 ani, apoi White City Band, The Puzzles, Poarta 3, un chitarist de o virtuozitate ieşită din comun şi dotat în acelaşi timp cu o sensibilitate muzicală pe măsură;

Călin Stanciu la chitară bass, care a activat ca bassist în mai multe trupe, dintre care cea mai importantă este Vis-a-vis, unde a cântat 4 ani şi, astfel, a ajuns pe scenă la festivaluri rock, cum ar fi Sinaia Forever sau Motorrock II, alături de nume precum Compact, Timpuri Noi, Partizan;

Laur Făgădar la tobe; într-o perioadă de mai mult de 10 ani a cântat şi înregistrat cu trupe precum Factura, Alba Iulia 2002-2003, Dream of December, Alba Iulia 2003-2005, Propaganda, Alba Iulia şi Bucureşti – 2005–2011 – două albume înregistrate: „Stări, Sunete, Culori” – 2006 şi „Amprente” – 2008, Jazz Cops, în Sersheim, Germania – 2007, Chemical Burns, Alba Iulia 2010, BlackJack, Bucureşti 2011, ZadaR, Alba Iulia 2011-2012; a colaborat de asemenea şi cu artişti precum Reckaze, 2009, Soul Sample, 2010, Adi Manolovici şi Laurenţiu Cazan, 2010; în prezent activează în trupa Bohemian Groove;

Lilia Semionov la clape, artistă sosită tot din lumea muzicii clasice, din Chişinău, educată în spiritul şcolii pianistice ruse, având şi ea distincţii importante la concursuri de specialitate, concerte cu orchestra Operei din Galaţi, oraşul în care a locuit în primii ani după emigrarea în România, recitaluri la Sala cu Orgă din Chişinău, la Muzeul de Artă din Galaţi, Muzeul de Artă din Braşov, Aula Universităţii din Braşov, Centrul de Cultură „Arcuş”.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Atenționare COD GALBEN de vânt puternic în ALBA și alte zone din țară. Rafale ce vor depăși 55 km/h la șes și 80 km/h la munte

Publicat

Meteorologii au actualizat luni dimineața atenționările de vreme rea valabile în această perioadă. Până la ora 19.00 intră în vigoare Cod Galben de vânt puternic în Alba și alte zone din țară.

COD GALBEN: luni, 25 ianuarie, orele 10.00-19.00

În intervalul menționat, la munte, în nord-vestul, centrul țării și local în sud și sud-est, vor fi intensificări temporare ale vântului cu rafale ce vor atinge și depăși 55-65 km/h și izolat 70 km/h.

În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăși 80-100 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

Unele intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h se vor semnala și în restul teritoriului.

COD GALBEN: luni, 25 ianuarie, ora 19.00 – marți, 26 ianuarie, ora 05.00

În intervalul menționat, în zona Carpaților Orientali vântul va continua să aibă intensificări cu viteze la rafală de peste 70 km/h, iar la altitudini mai mari de 1800 m, rafalele vor depăși 90-110 km/h și zăpada va fi spulberată.

Unele intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50-55 km/h, se vor mai semnala la începutul nopții în zona litoralului.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

180.000 de vaccinuri ajung în România, la începutul săptămânii. Vor fi distribuite în toată țara

Publicat

180 de mii de noi doze de vaccin Covid ajung luni și marți în România. Luni dimineață, în jurul orei 8:00 la București a ajuns avionul cu o parte a transportului, respectiv 92.000 de doze.

Vaccinurile sunt așteptate, în condițiile în care în ultimele zile platforma de vaccinare nu a mai luat programări, cel mai probabil din cauza lipsei vaccinurilor. 11.700 de doze vor ajunge la Centrul Regional de Distribuţie Brașov, de unde vor fi trimise și la Alba.

Toate vor ajunge la cei care și-au făcut deja programare pentru vaccinare.

Vaccinurile vin pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, potrivit unui comunicat de presă al CNCAV.

În centrele de vaccinare vor fi utilizate atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Următoarea tranşă de vaccin ar urma să fie adusă în România marţi, 26 ianuarie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Citeste mai mult
Publicitate

CÂMPENI

Avarie la rețeaua electrică din Apuseni, din cauza condițiilor meteo. Peste 1000 de locuințe, fără curent

Publicat

Prefectura Alba a anunțat că, luni dimineața, peste 1000 de consumatori din zona Apuseni nu aveau curent electric, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Potrivit sursei citate, reprezentanții Electrica au comunicat că la ora 9.00 erau nealimentați 1069 de utilizatori în zona Apuseni (UAT Avram Iancu, Vidra, Poiana Vadului, Albac, Garda de Sus, Scărișoara, Arieșeni și Lupșa, toate parțial).

DEER Sucursala Alba intervine cu 5 formații în zonă pentru izolarea și remedierea defectelor.

În ceea ce privește circulația pe drumurile naționale nu au fost semnalate probleme. Se intervine cu utilaje de către reprezentanții Secției Drumuri Naționale în zona Arieșeni- Scărișoara.

Reamintim că județul Alba este vizat de o atenționare meteo de vânt puternic, respectiv ninsori viscolite la munte.

Vezi și Informare meteo: Vânt puternic în mai multe zone din țară și ninsori la munte. Rafale de peste 50 km/h

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Informare meteo: Vânt puternic în mai multe zone din țară și ninsori la munte. Rafale de peste 50 km/h

Publicat

vant

Cea mai mare parte a ţării va fi afectată, pe parcursul zilei de luni, de intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h, potrivit unei informări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

La munte precum şi în regiunile nord-vestice, centrale, sudice şi sud-estice vor fi intervale în care rafalele vor depăşi 55-65 de km/h şi izolat 70 km/h.

Vezi și Avarie la rețeaua electrică din Apuseni, din cauza condițiilor meteo. Peste 1000 de locuințe, fără curent

În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăşi 80-100 km/h.

Potrivit ANM, temporar va ninge în zona de munte şi pe arii restrânse în regiunile intracarpatice.

Până la ora 10.00. este în vigoare Cod Galben și Cod Portocaliu de ninsori viscolite la munte.

Vezi și Avertizare meteo Cod Portocaliu de viscol puternic și ninsori viscolite în Alba și alte județe din țară

surse: agerpres.ro, meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate