Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Săptămâna viitoare: Spectacole pentru adolescenți și părinți, la Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia

Publicat

Foto_4_Familia Offline Săptămâna viitoare, la sala Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia vor avea loc trei spectacole, adresate adolescenților dar și părinților, pentru că au un mesaj educațional și social de actualitate.

Spectacole găzduite de Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia:

– luni, 16 noiembrie, ora 19.00 – Antisocial (preț bilet 10 lei)

– miercuri, 18 noiembrie, ora 18.00 – După melci (preț bilet 5 lei)

– joi, 19 noiembrie, ora 19.00 – Familia Offline (intrare liberă)

dupa melci2 Miercuri, 18 noiembrie, de la ora 18.00, la sediul Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia va avea loc premiera spectacolului „După melci”, regia Cristian Pepino, muzica Nicu Alifantis. Noul titlu intrat în repertoriul teatrului se adresează în special liceenilor și elevilor din clasele V – VIII.

„Inspirat dintr-un poem a lui Ion Barbu, scriitor prezent în programa scolară, spectacolul este creat în jurul muzicii lui Nicu Alifantis, compusă special pentru aceste versuri. Piesa are la bază mișcarea și improvizația scenică fiind o provocare pentru actorii implicați”, a transmis Ioana Bogățan, manager teatru.

„<După melci> e înainte de orice un spectacol eliptic… Cuvântul e utilizat marginal, minimal, devine important mai degrabă prin latura lui sonor-muzicală. Este un spectacol al simțirilor, al trăirilor și depinde de universul interior al fiecăruia să-i descifreze tainele. Expresia vizuală joacă aici un rol esențial și merge mână în mână atât de bine cu muzica lui Nicu Alifantis încât ești tentat să te întrebi dacă nu cumva asistăm la un videoclip live… Veți avea parte de muzică de calitate, plină de sensibilitate, inocență, copilărie. Cântul muzicianului este sincer, vulnerabil și valoros. Actorii servesc cu desăvârșire discursul regizoral iar acesta din urmă este avansat cu maturitate reușind proba supremă… să transmită mesajul dincolo de cuvânt. Te prinde, te lași dus de val, iar uneori i te supui fără să-ți dai seama. Și ce ar fi însemnat toate astea fără un Cristi Pepino care să le pună cap la cap atât de firesc…”, a transmis Silvan Stâncel, secretar literar.

Echipa spectacolului este formată din: regizor artistic: Cristian Pepino, scenografie: Cristian Pepino, Vlad Tănase, muzica: Nicu Alifantis, distrbuția: Teodora Popa, Viorica Boda, Irina Melnic, Ramona Mincu Benchea, Radu Hăprian Dan, Mădălin Costea, Iulian Săsăran, construcție păpuși: Vlad Tănase, execuție costume păpuși, costume actori: Mirela Tămășan, lumini și proiecție: Ovidiu Tămășan, sunet: Florin Andrea, tehnicieni scenă: Ilie Petrescu, Horia Oarga.

Spectacolul va dura 40 minute și se va juca în limba română.

Prețul unui bilet este de 10 lei.

ANTISOCIAL 1 foto Bulboaca Criza sistemului educațional și conflictul dintre generații au luat amploare în mediul online și, odată cu spectacolul „Antisocial”, au câștigat un nou spațiu de dezbatere: sala de teatru. Reprezentația va avea loc luni, 16 noiembrie, de la ora 19:00, la Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia, iar prețul unui bilet este de 5 lei.

„Antisocial” este inspirat dintr-un caz real, petrecut la Cluj-Napoca, în primăvara anului 2015. Spectacolul semnat de Bogdan Georgescu redă din triplă perspectivă – elevi, părinți, profesori – debusolarea și tensiunea din învățământul românesc al ultimilor ani. „Antisocial” este produs de Teatrul Naţional „Radu Stanca“ Sibiu şi de Departamentul de Artă Teatrală al Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu, iar turneul Manifest pentru Dialog este susținut de platforma Scena9. Actorii din distribuție, masteranzi ai Departamentului de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu, sunt: Cristina Blaga, Paul Bondane, Anton Balint, Călin Mihail Roajdă, Alexandra Șerban, Cristian Timbuș și Maria Tomoiagă. Managerul proiectului este Luminița Puiuleț, iar echipa este completată de asistentul de regie Vlad Bacalu și de consultatul artistic Claudia Domnicar. Dezbaterile de după spectacol vor fi moderate de Vlad Tăușance.

Subiectul piesei „Antisocial” este familiar. Într-un liceu din România anului 2015, elevii creează un grup secret pe o platformă de socializare. Profesorii află, se infiltrează și îi demască. Cu ajutorul unor elevi. Bogdan Georgescu, autorul spectacolului, a folosit acest punct de plecare pentru a construi o poveste complexă și provocatoare, care îmbină biografiile reale ale actorilor cu teme actuale. Pentru a duce mai departe întrebările ridicate de spectacol, acesta este urmat de o dezbatere liberă cu publicul.

Foto_5_Familia Offline Un alt proiect găzduit de Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia este „Familia Offline”, un spectacol-mărturie despre una dintre cele mai dezbătute şi acute teme din România actuală: copiii rămaşi în țară, ca urmare a migraţiei părinţilor la muncă în străinătate. Spectacolul va avea loc joi, 19 noiembrie, de la ora 19:00, intrarea fiind liberă.

„Familia Offline” este spectacolul maturizării în absența părinților, al transformărilor bruște și deciziilor radicale pe care copiii le iau, nevoiți să se adapteze noilor roluri sociale din familia de graniță. Când copiii devin proprii lor părinți, lumea întreagă e un pachet de griji și așteptări cu viitor fragmentat între aici, acasă și acolo, la mama și tata – deveniți ecoul prelung al unei voci la telefon.

Maturizarea copiilor naște întrebări inocente, tandre și cinice despre lumea în care trăim: Când suntem destul de mari ca să creștem singuri? Când devenim mama? Și când mama nu e, cine e mama?

Prin itinerarea spectacolului de teatru Familia Offline, prin dezbaterile publice care au loc după fiecare reprezentație, proiectul Copiii Migrației – Turneu de Teatru Educațional în Transilvania își propune abordarea temei migrației părinților și a experienței copilului rămas singur acasă, prin mijloacele teatrului educațional.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate