Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Școala din Cunța va fi una dintre cele mai moderne din Alba. Investiție de 3,6 milioane lei finanțată prin CNI

Publicat

Școala din Cunța va fi una dintre cele mai moderne din Alba, după o investiție de 3,6 milioane lei finanțată prin CNI.

Școala Gimnazială din satul Cunța, comuna Șpring urmează să fie reabilitată și modernizată, spune primarul Iulia Stănilă.

Clădirea va beneficia de un sistem fotovoltaic care va asigura 100% din consumul total pentru iluminatul clădirii și de panouri solare pentru apă caldă menajeră.

Proiectul urmărește termoizolarea clădirii, atât fațadele cât și podul, și înlocuirea tâmplăriilor cu unele mai performante pentru reducerea pierderilor de energie, a transmis Iulia Stănilă.

Clădirea va beneficia de un sistem fotovoltaic care va asigura 100% din consumul total pentru iluminatul clădirii și de panouri solare pentru apă caldă menajeră..

Pentru prepararea apei calde menajere va fi montat un sistem de panouri solare, format din 60 tuburi vidate.

De asemenea, se va realiza izolarea termică a pereților exteriori cu termosistem cu vată minerală bazaltică de fațadă cu grosimea de 10 cm.

Școala din Cunța va fi una dintre cele mai moderne din Alba. Clădirea va fi independentă energetic

Se va monta un sistem de panouri fotovoltaice care vor asigura 100% din consumul total pentru iluminatul clădirii.

Asigurarea calității aerului interior se va face prin ventilare naturală sau ventilare hibridă (introducere permanentă aer exterior prin orificii pe fațade și evacuare aer interior prin băi și grupuri sanitare).

Se vor monta recuperatoare de căldură pentru a ridica cât mai mult randamentul instalației de încălzire a clădirii.

La nivelul instalațiilor clădirii, vor exista echipamente de automatizare a instalației de încălzire și de preparare a apei calde de consum în scopul asigurării reglajului sarcinii termice de încălzire/ventilare funcție de variația necesarului real.

Vezi și: Nicio școală din județul Alba NU mai are toaletă în curte. Grădinița de la Cunța: situația din statistici, contrazisă de realitate

Pentru încălzirea clădirii se va monta o centrală termică pe combustibil tip biomasă – peleți, cu o putere de 40 kW, cu vas de expansiune, buncăr și boiler bivalent.

Asigurarea unei încălziri eficiente a spațiilor se va realiza, prin intermediul unui sistem de ventilare cu recuperare de căldură descentralizat.

Acesta va avea o eficienta energetica de 93%, un debit maxim aer admis 185 mc/h si un debit de aer evacuat de 177 de metri cubi pe oră.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate