Connect with us
Publicitate

Eveniment

Secția din Blaj a Universității „Spiru Haret”, propusă pentru desființare. Vezi lista facultăților din țară lichidate în anul școlar 2013-2014

Publicat

Mai multe facultăți de la 37 de universități din România au intrat în vizorul Guvernului pentru lichidare, începând cu anul școlar 2013-2014, în urma depistării unor nereguli la evaluările ARACIS. Printre acestea se regăsește și Facultatea de Științe Economice din Blaj, ce aparține de Universitatea „Spiru Haret” București, ce funcționa printr-o autorizație provizorie, și pentru care nu se va mai organiza admitere din acest an.

Ministrul delegat pentru Învățămant Superior Mihnea Costoiu a declarat miercuri că 183 de specializări din 37 de instituții de învățământ superior din țară sunt propuse să intre în lichidare, pe baza rapoartelor de evaluare întocmite de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS).

Ministerul Educației Naționale a elaborat un document care vizează lichidarea mai multor facultăți de la universități particulare și de stat. Printre acestea se află universități prestigioase din Cluj-Napoca, București, Iași, Timișoara, dar și secția din Blaj Universității „Spiru Haret” din București, atât cu specializări cu frecvență, cât și cu frecvență redusă sau la distanță.

Astfel, pentru anul 2013-2014, cei care ar fi dorit să se înscrie la Facultatea de Științe Economice, specializarea Finanțe-Bănci, la Blaj, vor fi nevoiți să se orienteze spre alte centre universitare, întrucât aici nu se va mai organiza admitere din acest an.

Vor intra în lichidare din acest an mai multe specializări de la 37 de universități din România.

La Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca sunt vizate şapte specializări, dintre care numai una la distanță – Filosofie (în limba maghiară) de la Facultatea de Istorie şi Filosofie, iar restul cu frecvență, la Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică – Ingineria şi protecţia mediului în industria chimică şi petrochimică, Inginerie economică în industria chimică şi de materiale şi Chimia mediului, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului – Ingineria sistemelor biotehnice şi ecologice (în limba maghiară, la Sfântu Gheorghe) şi Ingineria sistemelor biotehnice şi ecologice (la Sfântu Gheorghe) şi Facultatea de Istorie şi Filosofie – Management (la Bistriţa).

Sunt vizate totodată opt specializări de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi patru specializări de la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca.

La Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu sunt vizate 21 de specializări, dintre care 16 la frecvență, printre care Etnologie, Asistenţă dentară, Moaşe, Horticultură şi Utilaje pentru textile şi pielărie.

La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi sunt în vizor două specializări: Educaţie fizică şi sportivă (frecvență redusă) şi Filosofie (distanță).

Universitatea de Vest din Timişoara va lichida şase specializări, dintre care patru cu precvență: Biochimie tehnologică, Poliţie locală şi Antropologie, iar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timișoara urmează să intre în lichidare programele Laborator clinic şi Asistenţă dentară, ambele la frecvență.

La Universitatea „Transilvania” din Braşov sunt propuse să intre în lichidare 15 programe de licenţă, dintre care 14 la frecvență şi unul la distanță, printre care Tehnologia construcţiilor de maşini în limba franceză, Ingineria prelucrării lemnului în limba engleză, Informatică în limba germană şi Mecanică fină şi nanotehnologii.

Vedeți aici LISTA COMPLETĂ A FACULTĂȚILOR VIZATE PENTRU LICHIDARE DIN ANUL ȘCOLAR 2013-2014

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate