Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Șeful CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, cercetat pentru fapte de CORUPȚIE, rămâne în arest la domiciliu. Tribunalul Alba a admis propunerea DNA Alba Iulia

Publicat

mircea molot, DNA Alba Potrivit Biroului de Presă al Tribunalului Alba, instanţa a admis, luni, propunerea DNA Alba Iulia de prelungire a măsurii arestului la domiciliu pentru preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, în prezent suspendat din funcţie, dar şi pentru celelalte patru persoane cercetate alături de acesta pentru fapte de corupţie, respectiv fostul vicepreşedinte CJ Tiberiu Balint, ginerele lui Moloţ, Roberto Patrik Venter, şi oamenii de afaceri Vasile Axinte şi Emanoil Milică Pup.

Conform sursei citate, măsura arestului la domiciliu a fost prelungită pentru încă 30 de zile, însă hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă şi poate fi atacată cu contestaţie în 48 de ore de la comunicare. În acest caz, contestaţia va fi judecată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Mircea Moloţ, Tiberiu Balint, Roberto Patrik Venter, Vasile Axinte şi Emanoil Milică Pup au fost reţinuţi în 3 decembrie pentru fapte de corupţie, iar ulterior cercetaţi sub control judiciar.

Curtea de Apel Alba Iulia a decis, în 9 decembrie, în urma unei contestaţii depuse de DNA, ca Mircea Moloţ şi ceilalţi patru inculpaţi să fie arestaţi la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA de la acea vreme, Mircea Moloţ este acuzat de trafic de influenţă, în formă continuată, luare de mită, în formă continuată, folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, spălare de bani, în forma instigării, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document care conţine informaţii secrete de stat.

De asemenea, Tiberiu Balint este acuzat de luare de mită, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, spălare de bani, în forma instigării, în timp ce Pup este acuzat de dare de mită în formă continuată, dare de mită, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, spălare de bani, în forma complicităţii.

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, arestat la domiciliu pentru fapte de corupţie, a fost suspendat din funcţie, în 11 decembrie, prin ordin al prefectului judeţului. Aceeaşi decizie a fost luată de prefectul judeţului Hunedoara şi în privinţa vicepreşedintelui CJ Tiberiu Balint şi a viceprimarului comunei Vorţa, Emanoil Milică Pup, cercetaţi în acelaşi dosar.

Tiberiu Balint a demisionat, începând cu 11 decembrie, din funcţiile de consilier judeţean şi vicepreşedinte al CJ, pentru „a-şi putea dovedi nevinovăţia”, dar demisia sa va intra în vigoare doar după ce consilierii judeţeni vor lua act de ea în şedinţă ordinară.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, a fost prezent , luni, din nou în faţa judecătorilor. DNA Alba Iulia a solicitat Tribunalului Alba prelungirea măsurii de arestare preventivă a acestuia şi a celorlalţi patru inculpaţi în dosarul de corupţie.

Mircea Moloţ, ginerele acestuia Robertto Venter, fostul vicepreşedinte al CJ Hunedoara Tiberiu Balint şi oamenii de afaceri Emanoil Pup şi Vasile Axinte sunt în arest la domiciliu din 9 decembrie 2014 ca urmare a unei decizii definitive pronunţate la Curtea de Apel Alba Iulia. Anterior, Tribunalul Alba a decis cercetarea celor cinci inculpaţi în stare de libertate cu măsura controlului judiciar. Luni, 5 decembrie 2015, Tribunalul Alba judecă solicitarea procurorilor DNA privind prelungirea măsurii arestului la domiciliu. Mircea Ioan Moloţ este acuzat de mai multe infracţiuni de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani şi conflict de interese. Infracţiunile ar fi avut loc în perioada 2010 – 2014.

Citeşte AICI mai multe detalii.

Acuzaţiile procurorilor DNA:

Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, cu privire la săvârşirea infracţiunilor concurente de: – trafic de influenţă, în formă continuată (2 acte materiale), – luare de mită, în formă continuată, (21 acte materiale), – luare de mită, – luare de mită, în formă continuată (3 acte materiale), – folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, – spălare de bani, în forma instigării (2 infracţiuni), – conflict de interese, – deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat.

Tiberiu Ioan Balint, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, cu privire la săvârşirea infracţiunilor concurente de: – luare de mită, în formă continuată, – fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (4 acte materiale), – spălare de bani, în forma instigării.

Robertto-Patrick Venter, administrator al SC Vivanty Industries SRL Şoimuş, cu privire la săvârşirea infracţiunilor concurente de: – complicitate la luare de mită, în formă continuată, (21 acte materiale), – complicitate la luare de mită, în formă continuată, (3 acte materiale), – spălare de bani (2 infracţiuni), – fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Emanoil Milică Pup, administrator al SC Trans Construct Import Export SRL, cu privire la săvârşirea infracţiunilor concurente de: – dare de mită, în formă continuată (3 acte materiale), – dare de mită, în formă continuată, – fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (3 acte materiale), – spălare de bani, în forma complicităţii (2 infracţiuni)

Vasile Axinte, administrator al SC Viva Construct SRL şi SC Euro Cons Expert SRL, cu privire la săvârşirea infracţiunilor concurente de: – cumpărare de influenţă în formă continuată (2 acte materiale), – dare de mită în formă continuată (21 acte materiale), – dare de mită, – fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă, (21 acte materiale), – complicitate la spălare de bani.

Procurorii arată că în perioada 2010-2014 SC Viva Construct SRL, controlată de omul de afaceri Vasile Axinte, și SC Trans Construct Import Export SRL, controlată de viceprimarul comunei Vorta, Emanoil Milică Pup, au reprezentat principalii parteneri ai Consiliului Județean Hunedoara în ceea ce privește lucrările de infrastructură din acest județ, o valoare estimativă a plăților pe contractele cu aceste societăți ridicându-se la sumele de 29.101.716,33 lei către SC Viva Construct SRL, 103.998.203,20 lei către SC Trans Construct Import Export SRL și 5.639,56 lei către SC Euro Cons Expert SRL, controlată tot de Vasile Axinte.

Din aceste sume, valoarea sumelor întoarse în mod ilicit, cu titlu de mită, către președintele CJ Hunedoara, Mircea Moloț, prin societățile deținute de ginerele său este de peste 9,6 milioane de lei, astfel: 4.454.442,71 lei pe relația cu SC Vivanty Industries SRL și 3.997.759,05 lei pe relația cu SC Cristalyn Dinamic SRL de către SC Viva Construct SRL, 265.000 lei pe relația cu SC Vivanty Industries SRL și în sumă de 886.750 lei pe relația cu SC Cristalyn Dinamic SRL de către SC Trans Construct Import Export SRL.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax