Eveniment
Sezonul de schi de la Șureanu se deschide sâmbătă, 14 ianuarie, pe o singură pârtie. Informații utile
Sezonul de schi începe la Șureanu cu peste o lună întârziere față de anii trecuți, din lipsa zăpezii. Reprezentanții Domeniului Schiabil Șureanu spun că sâmbătă, 14 ianuarie, se deschide pârtia A3, lungă de peste 2 kilometri.
Proprietarii pensiunilor din zonă sunt pregătiții pentru a-i primi pe turiști, într-una dintre cele mai frumoaze zone din România, însă iarna întârziată le-a adus pierderi semnificative.
”Deschidem pârtia A3 din 14 ianuarie 2023. Pârtia A3 este deservită de telescaun și are o lungime de 2050 metri.
În sfârșit putem da anunțul mult așteptat de iubitorii sezonului de iarnă. Datorită zăpezii căzute ieri, 10.01.2023, putem anunța că din acest weekend începând cu sâmbătă, 14 ianuarie 2023, pârtia A3 va fi deschisă.
Momentan va funcționa doar pârtia A3 dar sperăm să deschidem cât mai multe pârtii în cel mai scurt timp”, au transmis reprezentanții Domeniului Schiabil Șureanu.
Aceștia spun că vor reveni cu tarifele generale actualizate pentru sezonul acesta, cât și cu tarifele pentru zilele în care va fi deschisă doar pârtia A3.
Pârtiile, situate la o altitudine medie de peste 1.800 de metri, beneficiază în mod normal de zăpadă naturală destul de mult timp (altitudine minimă – 1.650 de metri, altitudine maximă 2.010 metri).
Este, de altfel, o zonă preferată și de președintele Klaus Iohannis, în anii trecuți.
Accesul spre pârtii se face pe ruta Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C – Transalpina), apoi la dreapta spre mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704).
Distanță față de Sebeș este de 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 ore, în condiții de iarnă. Se poate ajunge și dinspre Sibiu, prin Jina și ulterior pe Transalpina.
Drumul forestier de la Lacul Oașa până la Domeniul Schiabil Șureanu, în lungime de 18 kilometri, este întreținut de proprietarii cabanelor din zonă și este menținut practicabil în timpul sezonului.
Pot însă apărea probleme serioase pe anumite porțiuni înguste, acolo unde pot apărea blocaje la urcare și la coborâre.
De asemenea, sunt necesare lanțuri de zăpadă, pe lângă anvelope de iarnă, ca măsură de precauție.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News