Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sicilia face o ofertă care nu poate fi refuzată: Case părăsite la prețul de 1 euro. Detalii despre cum pot fi cumpărate

Publicat

Casele la 1 euro din Italia rămân o opțiune populară în 2021. Pandemia se dezlănțuie, regulile de carantină se schimbă pe zi ce trece și există încă incertitudini cu privire la momentul în care am putea să ne odihnim din nou, dar un lucru rămâne constant în lumea călătoriilor: casele de 1 EUR din Italia, scriu jurnaliștii de la CNN.

Luna aceasta, a venit rândul unui alt oraș sicilian, Castiglione di Sicilia, să ofere case la prețul unei cafele.

Pe versanții Muntelui Etna, în apropiere de Taormina șic și plajele de pe coasta de est a Siciliei, orașul vinde 937 de case abandonate.

Cele mai multe sunt situate în cele mai vechi părți ale orașului. Aproximativ jumătate sunt ruinate și vor fi oferite la un preț simbolic de 1 EUR (1,20 USD). Restul sunt într-o stare mai bună și vor fi vândute ieftin, începând cu 4.000 – 5.000 euro.

Primarul Antonino Camarda a întreprins un proiect ambițios de a da o nouă viață satului său, unde populația a scăzut de la 14.000 la începutul anilor 1900 până la abia 3.000 astăzi.

„Avem un imens patrimoniu arhitectural de salvat, plin de istorie. De-a lungul timpului, au plecat prea mulți oameni, lăsând în urmă o grămadă de case vechi, pitorești, multe chiar datând din Renaștere”, spune el.

În cazul în care alte orașe care operează scheme similare au adunat o mulțime de case pentru 1 €, Castiglione di Sicilia stabilește prețul proprietăților în funcție de starea lor.

„Am realizat un studiu aprofundat care cataloghează fiecare proprietate pe baza hărților și a datelor din registrul funciar. În funcție de condițiile lor, clădirile vor fi vândute la prețuri diferite, începând de la 1 €”, spune Camarda.

Dacă există mult interes pentru aceeași proprietate, va fi organizată o licitație.

Informații suplimentare se pot obține la telefonul de pe siteul administrației locale, AICI.

Satul Delia, o altă opțiune

Localitatea Delia din Sicilia este un alt sat italian care a lansat inițiativa de case la 1 euro.

Primarul orașului Delia, din provincia Caltanissetta, a explicat că „această inițiativă a fost introdusă deoarece de-a lungul anilor m-am trezit adesea vorbind cu emigranții din prima generație, care, neputând să vină la Delia din cauza vârstei înaintate, s-au plâns că aveau proprietăți pe care nu le mai puteau folosi și pentru care plăteau impozite ”.

Bancheri a subliniat: „Acest lucru a fost agravat de faptul că, de-a lungul anilor, la fel ca în toate orașele, centrul istoric s-a golit în beneficiul vieții în suburbii, iar unele clădiri nu sunt în stare perfectă din punctul de vedere al utilizabilității și siguranței’.

Primarul Deliei a continuat spunând că „reglementările municipale vor permite municipalității să facă un recensământ al acestor case, ajungând la proprietari, care trebuie să își dea în mod evident consimțământul în scris.

Imediat după aceea, o listă a caselor de 1 euro va fi întocmită și publicată pe avizierul municipal. Ulterior, vor fi examinate cererile potențialilor cumpărători.

Bancheri a încheiat spunând: „Toate acestea vor servi și pentru ca industria construcțiilor să se miște din nou în zonă, să redezvolte centrul istoric și să ofere cuplurilor tinere, sau persoanelor care nu ar putea să-și permită, șansa de a deține o casă pentru o investiție financiară mică.

Evident, cei care cumpără o casă cu 1 euro în Delia sunt obligați să o restaureze și reabiliteze și să efectueze lucrările necesare pentru a o face viabilă și, prin urmare, utilizabilă „.

Case la 1 euro în Sicilia în 2021: anunț din partea localității Delia

Potrivit site-ului oficial al localității Delia, „inițiativa administrației municipale provine din faptul că în centrul istoric al Delia, care se încadrează în„ Zona A ”a planului general de reglementare din Italia (PRG), există numeroase clădiri vechi, a căror deteriorare fizică este de așa natură încât necesită intervenția imediată pentru a le asigura siguranța.

Regulamentul aprobat de consiliul municipal reglementează vânzarea clădirilor pentru care proprietarii și-au exprimat dorința, printr-o cerere formală, de a-și transfera dreptul de proprietate către terți în mod gratuit (sau la un preț simbolic).

Scopul inițiativei lansate de administrație este „de a recupera și îmbunătăți patrimoniul imobiliar existent, revitalizând centrul istoric și favorizând noi așezări rezidențiale, activități de cazare în scop turistic, magazine sau ateliere de meșteșuguri”.

Surse: CNN, idealista.it

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax