Connect with us
Advertisement

Eveniment

SIMULARE BACALAUREAT 2014: Peste 2.600 de elevi de clasa a XII-a din Alba înscrişi la proba la alegere

Publicat

Vineri, 7 martie, începând cu ora 9.00 elevii de clasa a XII-a au început testarea scrisă în cadrul sesiunii de simulare Bacalaureat pentru proba la alegere a profilului. În judeţul Alba, la această probă s-au înscris 2.168 de elevi de clasa a XII-a şi 502 elevi din învăţământul seral. Au fost organizate probe la Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Psihologie şi Sociologie. Rezultatele simulării Bacalaureatului vor fi publicate în data de 14 martie.

Citește și  SUBIECTE SIMULARE BAC 2015, Română: Texte din Slavici, Arghezi şi Sebastian, importanţa ecranizării operelor şi a comunicării în familie »

VEZI SIMULARE BACALAUREAT 2014: SUBIECTELE pentru proba la alegere susținută de elevii din anii terminali de liceu

UPDATE: Prezența a fost destul de scăzută. Potrivit inspectorului școlar Dan Cherecheș, din cei peste 2.000 de elevi de clasa a XII-a au fost prezenți 88,61% iar din cei 502 de elevi de la seral doar 3,79% s-au prezentat la examen.

Elevii de clasa a XII-a trebuiau să intre în săli până la ora 8.30, iar testarea a început de la ora 9.00. Elevii nu pot părăsi spaţiul de examinare cel puţin până la ora 10.30. Au la dispoziţie maximum trei ore pentru rezolvarea subiectelor şi vor fi supravegheaţi de profesori de altă specialitate. Aceștia sunt repartizaţi în săli în ordine alfabetică, în funcţie de listele afişate pe uşa clasei, câte un elev în bancă, în funcţie de spaţiul disponibil.

Elevii nu au avut voie să intre în săli cu materiale din care se pot inspira pentru rezolvarea subiectelor sau cu telefoane mobile. Sălile de examen şi de corectare a lucrărilor sunt monitorizate video.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional sunt analizate la nivelul fiecărei unitati de învăţământ în care s-au desfăşurat simulările naţionale din anul şcolar 2013-2014, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinte cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptarii unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Potrivit ministerului, simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional, şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale sau liceale.

Vezi AICI modele de subiecte şi bareme pentru proba la alegere.

Citește și DE MIERCURI: Se termină vacanţa de primăvară, începe şcoala. CALENDARUL examenelor

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement