Actualitate
Solstiţiul de vară coincide cu Luna Plină. Evenimentul astronomic rar din 2016. Efecte şi superstiţii
Solstiţiul de vară din 21 iunie 2016, momentul care marchează începutul verii astronomice, se suprapune cu o lună plină, fenomen care nu s-a mai petrecut de peste 50 de ani. Luna va avea o culoare specială.
Ultima dată când solstiţiul de vară a coincis cu luna plină s-a petrecut în 1948.
Momentul Solstiţiului de vară 2016 a fost pe 21 iunie la ora 1.34. Ziua cea mai lungă a anului 2016 va avea 15 ore şi 32 de minute, iar cea mai scurtă noapte din acest an – 8 ore şi 28 de minute, în ţara noastră. Luna Plină va avea culoarea căpşunei şi va fi mai mare decât de obicei, pe 21 iunie 2016.
Vezi şi 21 iunie, Ziua Mondială a Soarelui. CREDINŢE, tradiţii şi obiceiuri legate de sărbătoarea Solstiţiului de vară
Solstiţiul de vară din 2016 coincide cu Luna Plină care poartă numele de „strawberry moon” (luna-căpşună). În emisfera nordică avem o Luna Plină mai mare decât de obicei.
Citeşte şi SOLSTIŢIU de VARĂ 2016: MARȚI, cea mai lungă zi din an. Magie, credinţe populare şi ritualuri de la sfârşitul lunii iunie
Fenomenul extrem de rar ar putea avea consecinţe neobişnuite asupra persoanelor cu sensibilitate astrală – comportamente bizare, stări de agitaţie, halucinaţii, spune un astrolog britanic citat de DailyMail.co.uk.
Astrologul Timothy Halloran crede că sunt posibile chiar acte necugetate în această perioadă. Stările de anxietate, psihoide, cu manifestări halucinatorii sunt, de asemenea, posibile în 20-21 iunie 2016.
Ipotezele acestuia sunt contrazise de oamenii de ştiinţă, printre care şi Jean-Luc Margot, profesor de astronomie planetară la University of California. Totuşi, unele animale, printre care şi lupii au totuşi comportamente bizare în nopţile cu lună plină.
Alte evenimente astronomice în anul 2016:
12 – 13 august – Maximul curentului de meteori Perseide (ZHR = 100);
27 august – Conjuncția planetelor Venus – Jupiter;
1 septembrie – eclipsă inelară de Soare
3 septembrie – Neptun la opoziție;
16 septembrie – Eclipsa de Lună prin penumbră
22 septembrie – Echinocțiul de toamnă;
15 octombrie – Uranus la opoziție;
13 – 14 decembrie – Maximul curentului de meteori Geminide (ZHR = 120);
21 decembrie – Solstițiul de iarnă.
sursă: realitatea.net
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News