Eveniment
ȘTIREA TA: Cum să distrugi o idee bună. Camera obscură a proiectului Urbingo, transformată în toaletă publică
O ”cameră obscură” amplasată în parcul din centrul municipiului Alba Iulia în cadrul proiectului ”Urbingo Centenar” dedicat împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, este confundată de unii dintre trecătorii prin zonă cu o toaletă publică. Alfel nu se explică starea în care a ajuns interiorul micii construcții din lemn, în care a fost amplasată o băncuță. Mirosul este insuportabil, iar utilizarea camerei în scopul în care a fost amplasată a devenit imposibilă, din motive lesne de înțeles.
„Urbingo Centenar” are la bază construirea unui joc artistic-interactiv, folosind drept suport jocul Urbingo, dezvoltat de Laimikis.lt – urban games and research, o asociație din Lituania specializată pe cercetarea și dezvoltarea jocurilor urbane. Prin folosirea Rezoluției de la Alba Iulia ca element cheie al jocului readaptat, este urmărită încurajarea și promovarea caracterul participativ și incluziv al culturii, dar și importanța patrimoniului pentru o cultură expresivă și bogată.
În oraș există șapte obiecte interactive, finanțate și realizate în cadrul proiectului amintit: două pavilioane cubice, bănci de șezut, o cameră obscură, dar și o sculptură reprezentând o ecvestră a regelui Ferdinand I, realizată din metal, de sculptorul Darius Hulea.
ȘTIREA TA – Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait „live”. Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
adolf
marți, 19.12.2017 at 19:24
de 28 de ani conduc HOTII SI BANDITII! Cu acceptul si girul lor s-a distrus educatia. Poporul a fost manelizat si indobitocit.
Ce va asteptati?
cici1800
marți, 19.12.2017 at 21:10
sculptura e OK, dar restul sunt niste mizerii
Mai bine organizau de banii aia aruncati un concurs tematic de pictura prin liceele de arte din tara si apoi expuneau tablourile copiilor.
Honved
marți, 19.12.2017 at 21:27
Sincer nici una dintre aceste „obiective de arta” nu arata bine. Macar una si-a gasit utilitatea. Pe bune?! S-au dat bani pe asa ceva?