Administrație
Ștrandul de la Alba Iulia, la mâna Ministerului Mediului. Primăria așteaptă de trei luni un aviz pentru a putea demara procedurile necesare
Un ștrand la Alba Iulia este una dintre dorințele arzătoare ale cetățenilor, care de câțiva ani buni sunt nevoiți să se răcorească vara la piscinele private din oraș. Se pare totuși să reprezentanții municipalității încearcă să realizeze acest obiectiv, iar primul pas a fost deja făcut, însă nu se știe dacă se va putea şi realiza. Primăria dorește să amenajeze un ștrand în zona Parcului Dendrologic, iar pentru ca acest lucru să se întâmple, are nevoie de un aviz de la Ministerul Mediului, pentru care a fost trimisă o cerere încă din luna octombrie.
„Pentru a putea face studiu de fezabilitate și caietul de sarcini, noi avem nevoie de un aviz de la Ministrul Mediului, pentru că ar trebui să tăiem câțiva copaci. Noi am cerut acest aviz pe care îl așteptăm. Dacă nu vom primi un răspuns favorabil atunci va trebui să găsim altă soluție, probabil vom rămâne la ideea inițială de a amenaja ștrandul în spatele Bazinului Olimpic, pe terenul pe care l-am și cumpărat” a declarat viceprimarul Gabriel Pleșa.
Acesta a spus că imediat ce vor avea avizul de la Ministerul Mediului se va da drumul la licitația pentru studiu de fezabilitate. Viceprimarul a explicat că acest proiect va depinde și de bugetul din acest an, la care încă se lucrează, și ca întâietate la bani vor avea proiecte urgente.
Ideea acestei baze de agrement este destul de veche, iar inițial s-a dorit amplasarea ei în spatele Bazinului Olimpic. S-a cumpărat un teren de 4000 mp, în completarea celui de 8000 mp deţinut deja în zonă, astfel încât, la momentul finalizării proiectului, complexul sportiv şi de agrement s-ar fi întins pe mai mult de 12.000 mp. Investiţia pentru cumpărarea terenului a fost de aproximativ 200.000 de euro.
În 2015 s-a făcut și licitație pentru proiectare și chiar a fost votat în cele studiul de fezabilitate pentru acest proiect.
Dacă se va păstra același proiect baza de agrement, va avea trei bazine exterioare – unul de înot, cu şase culoare, altul de agrement, cu hidromasaj şi încă unul pentru copii, cu tobogan. Complexul va mai avea teren de sport pentru tenis, volei, baschet, spaţii verzi, punct de alimentaţie fastfood, vestiare, duşuri şi grupuri sanitare.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Cristi
joi, 12.01.2017 at 10:44
Ar fi super daca s-ar face în spate la Bazinul Olimpic cu a fost inițial proiectul hotărât, din punctul meu de vedere este peste mana sa mergi pana în Parcul Dendrologic și cred ca este greu de găsit si pentru turiștii care vor veni .
albanezul
joi, 12.01.2017 at 21:17
Nota4,stai jos! Inca unul care vrea sa intre din casa proprie direct in bazin!Da.e tare departe zona aceea,linistita si placuta,o plimbare prin parc si o baie,imbinate..Lol…lasa ca e mai ok aici intre betoane,fara posibile extinderi si in viitor intre blocurile care vor fi lipite de zona bazinului olimpic.Zonele de agrement le gasesti daca le cauti,exista info,panouri,harti,net sau n variante!