Cugir
Tatăl și fiul pe scena din Cugir. Richard și Robert Balint aduc „Fiul” în orașul natal al actorului

Richard Balint se întoarce în orașul său natal, Cugir, alături de fiul său, Robert Balint, pentru a juca împreună în piesa „Fiul”. Un spectacol în care viața reală și rolurile de pe scenă se împletesc.
Tatăl și fiul vor urca pe scenă într-o dramatizare a textului scris de Florian Zeller, în regia lui Bobi Pricop, sâmbătă, 26 aprilie 2025, la Centrul Cultural „Valentin Uritescu”.
Richard Balint, un actor cu experiență a teatrului Regina Maria din Oradea, originar din Cugir, va juca în spectacol alături de fiul său Robert. Din distribuție fac parte și Corina Cernea, Alina Leonte, Șerban Borda și Sorin Ionescu.
Spectacolul este profund și sensibil, abordând cu delicatețe și sinceritate temele familiei, depresiei și nevoii de înțelegere.
Mai mult decât atât, gândul că „fiul” Robert va juca alături de tatăl său pe scena orașului în care a început povestea de viață a acestuia, adaugă o notă specială momentului.
Acolo unde, în adolescență, Richard se plimba pe străzile din oraș, neștiind ce îi rezervă viitorul. Acest tablou timpuriu spune o poveste paralelă celei de pe scenă, trezind adevărate sentimente de nostalgie, care, cu siguranță, se vor simți și din scaunele Centrului Cultural.
Dincolo de emoțiile transmise prin povestea de viață a celor doi actori, publicul îi va putea vedea într-o dramă de familie ce tratează un subiect de actualitate și care de cele mai multe ori este trecută cu vederea de către părinți: depresia adolescenților.
Mai multe detalii despre spectacol
Ca de fiecare dată, Richard Balint va transmite o paletă complexă de trăiri și va da viață unui personaj care ne oglindește propriile lupte.
Richard și Robert Balint, tată și fiu în viața reală, tată și fiu pe scenă, aduc în fața spectatorilor freamătul unui tânăr afectat de divorțul părinților și lupta între două lumi a tatălui.
„Nicolas este un adolescent care trece printr-o fază problematică. Cum nici contextul familial nu este unul prea fericit, părinții sunt divorțați, iar tatăl și-a întemeiat o altă familie, lupta pentru a depăși momentul critic revine părinților pe rând. Atunci când mama devine copleșită de situație, tatăl preia misiunea și încearcă să-și ajute fiul.
Oscilând între neputință, dragoste, revoltă, vinovăție, propriile traume și temeri, efortul pentru a restaura haosul emoțional în care a căzut băiatul se dovedește însă a fi mai dificil decât se aștepta. În toată disperarea situației face alegeri care vor avea consecințe neașteptate asupra tuturor”, se arată în prezentarea spectacolului.
Oare câți dintre spectatori vor avea impresia că privesc într-o oglindă și nu la un spectacol de teatru?
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News