Actualitate
Terapii noi pentru diabetul zaharat de tip 2. O singură injecţie pe zi, iar costurile sunt decontate 100%
Peste 1 milion de români suferă de diabet. Schema de tratament în cazul diabetului de tip 2 presupunea până acum, în cazurile avansate, injectarea insulinei de mai multe ori pe zi. Tratamentele noi, apărute și în România, constau într-o singură injecţie pe zi, iar costurile sunt decontate 100%.
Dacă nu se poate reduce glicemia prin dietă, exerciții și tratamente orale sau injectabile, bolnavii de diabet de tip 2 ajung la insulină, care se administrează, în unele cazuri, în injecții multiple. Un nou tratament promite să limiteze înţepăturile la una pe zi.
„Este vorba de o metodă de tratament: o injecţie care cuprinde două clase terapeutice. Cuprinde insulina plagină, care la rândul ei, acum 10 ani a fost ea o revoluţie în tratamentul diabetului zaharat, la care se adaugă încă un medicament”, a transmis prof. dr. Nicolae Hâncu, preşedintele de onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.
Tratamentul se administrează dimineaţa, cu ajutorul unui pen. Medicii spun că pacienţii vor avea un control mai bun al glicemiei şi, în plus, vor fi prevenite complicaţiile diabetului zaharat.
„Pe de altă parte, această combinaţie a celor două molecule este fără un risc crescut de hipoglicemie, fără risc de a creşte în greutate, cu un impact favorabil pe factorii de risc cardiovasculari ai pacientului cu diabet zaharat”, a explicat prof. dr. Romulus Timar, preşedintele Societatăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.
Terapia nu este indicată pacienţilor cu diabet zaharat de tip 1, femeilor însărcinate şi copiilor. De aceea, doar medicul specialist poate recomanda acest tratament, care va fi disponibil în farmacii în câteva zile.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
ha ha ha
luni, 25.06.2018 at 09:25
Diabetul zaharat de tip II nu este insuino-dependent! Se trateaza medicamentos cu siofor sau amaril. De unde le scoateti?
ceamras
luni, 25.06.2018 at 10:29
Deși diabetul de tip 2 este cunoscut ca diabet non-dependent de insulină, timpul petrecut fără tratament și nerespectarea anumitor reguli pot inversa procesul de secreție de insulină, făcând ca pancreasul să nu mai secrete deloc acest hormon. Prin urmare, apare necesitatea tratamentului cu insulină.