Eveniment
TITULARIZARE 2015: Peste 200 de candidaţi vor posturi de suplinitori în Alba. Care sunt cele mai căutate discipline
Marţi, la sediul Inspectoratului Școlar Alba are loc ședința publică pentru repartizarea candidaţilor carea au obţinut minimum media 5 la concursul naţional de titularizare. În judeţul Alba, au fost programaţi 237 de candidaţi pentru posturi pe perioadă determinată, de suplinitori, majoritatea pentru Limba română, educatori şi învăţători, Limba Engleză şi Educaţie Fizică. Şedinţa este publică.
Luni, au fost soluţionate detaşările la cerere, pentru 43 de candidaţi. Vezi punctajele: Fise_detasare_19-08-2015_PUNCTAJE_ISJ
Vezi Grafic sedinta publica ISJ Alba_25 august.
Vezi Lista posturi perioada determinata dupa detasari la cerere_ISJ Alba 2015
Vezi Posturi vacante ISJ Alba_26_08_2015
La şedinţa din 27 iulie, au fost ocupate 37 de posturi titularizabile, din 59 vacante. Cele rămase au fost transformate în posturi de suplinitor și repartizate pentru şedinţa din 25 august.
Cadrele didactice sau absolvenții de studii superioare care au obținut note de peste 7 la examenul de titularizare s-au prezentat la ședința de luni pentru a fi repartizați pe un post de titular.
Majoritatea celor care au participat în acest an la concursul naţional de Titularizare în Alba au dat proba scrisă pentru posturi de educatoare şi învăţători. Repartizările pe posturi, în şedinţele publice, se fac în ordinea descrescătoare a mediilor, în limita numărului de posturi didactice/ catedre vacante/ rezervate din lista afişată pentru concurs.
În urma examenului de titularizate în judeţul Alba, 148 au primit minimum nota 7 la examenul din 2015 și 126 note între 5 şi 6,99.
Citeşte şi TITULARIZARE 2015, REZULTATE finale în ALBA: Încă şase candidaţi au primit minimum nota 7 şi au acces la posturi pe perioadă nedeterminată
CALENDAR TITULARIZARE 2015 în ALBA
Miercuri, 29 iulie 2015: Transformarea posturilor didactice/catedrelor pentru angajare pe perioadă nedeterminată rămase neocupate, în posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă determinată şi reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor.
Marţi, 25 august 2015: Şedinţă publică – repartizarea candidaţilor cu media de repartizare minimum 5 (cinci) la concurs, sesiunea 2015, conf. Art. 61 alin. (9), în vederea încheierii unui contract pe perioadă determinată, la nivelul judeţului în care au susţinut atât proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, cât şi proba scrisă ori în alte judeţe în care au susţinut proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare.
Miercuri, 26 august 2015: Şedinţă publică
– soluţionarea cererilor de continuitate la suplinire în 2015-2016, conf. Art. 60 şi 85;
– repartizarea candidaţilor cu media de repartizare minimum 5 (cinci) la concurs, sesiunea 2014 şi/sau 2013 în vederea încheierii unui contract pe perioadă determinată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare.
Joi, 27 august 2015: Reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în urma şedinţei publice din 26 august 2015.
Alte reguli din metodologia de concurs:
În cazul mediilor de repartizare egale obţinute la concurs, departajarea candidaţilor se face în ordine, după:
– domiciliul în localitatea în care se află postul didactic/catedra solicitat(ă);
– gradul didactic;
– media de departajare calculată conform anexei nr. 15;
– media obţinută la examenul de licenţă/absolvire a studiilor, respectiv media obţinută la examenul de bacalaureat pentru absolvenţii liceelor pedagogice.
Candidaţii care nu prezintă documente privind mediile anilor de studii nu beneficiază de criteriul de departajare amintit.
În cadrul şedinţelor publice de repartizare, opţiunea fiecărui candidat se exprimă în scris, conform cererii tip şi se consemnează în procesul verbal al şedinţei, cu certificare prin semnătura solicitantului sau împuternicitului, acesta din urmă prezentând procura notarială în original.
După consemnarea în procesul verbal a opţiunii făcute, comisia de organizare şi desfăşurare a concursului eliberează adresa de repartizare pe postul didactic/catedra solicitat(ă).
În cazul în care candidatul nu este prezent personal sau printr-un împuternicit la şedinţa publică de repartizare, cererea acestuia nu se soluţionează.
Repartizarea candidaţilor se realizează în baza datelor existente în sistemul informatizat, astfel:
– repartizarea candidaţilor cu media de repartizare minimum 7 (şapte), conform art. 61 alin. (8), pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, la nivelul judeţului în care au susţinut atât proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, cât şi proba scrisă ori în alte judeţe în care au susţinut proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, cu respectarea condiţiilor prezentei Metodologii; situaţiile excepţionale se rezolvă numai cu avizul Ministerului Educaţiei Naţionale;
– transformarea posturilor didactice/catedrele pentru angajare pe perioadă nedeterminată, rămase neocupate după repartizarea candidaţilor prevăzuţi la lit. a), în posturi pentru angajare pe perioadă determinată.
În situaţia în care candidaţii care nu sunt titulari, repartizaţi pe posturi didactice/catedre vacante/rezervate, renunţă la opţiunea făcută sau nu se prezintă la posturile didactice/catedrele pe care au fost repartizaţi, se mai pot prezenta la o altă repartizare numai după repartizarea candidaţilor la nivel judeţean, înainte de atribuirea orelor în regim de plata cu ora, conform Calendarului. Situaţiile excepţionale se rezolvă numai cu avizul Ministerului Educaţiei Naţionale.
Pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor publicate pentru concurs care necesită probă practică/orală candidaţii trebuie să fi promovat aceasta probă. Pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor publicate pentru concurs care necesită atestate/avize suplimentare candidaţii trebuie să posede atestatele/avizele necesare, anexate la cererea de înscriere în perioada de înscriere conform Calendarului.
În învăţământul particular, validarea concursurilor şi angajarea pe post se fac de către conducerea unităţii de învăţământ particular şi se comunică, în scris, inspectoratului şcolar.
Candidaţii care nu au dobândit definitivarea în învăţământ pot participa la etapa de repartizare atât timp cât, ulterior repartizării, mai îndeplinesc condiţiile legale de înscriere la examenul naţional de definitivare în învăţământ.
În baza situaţiei privind repartizarea candidaţilor, transmisă inspectoratului şcolar de către comisia judeţeană/municipiului Bucureşti de organizare şi desfăşurare a concursului, inspectorul şcolar general emite decizia de repartizare, începând cu 1 septembrie 2015.
În baza deciziei de repartizare, semnată de inspectorul şcolar general, directorul unităţii de învăţământ încheie cu candidaţii repartizaţi contracte individuale de muncă pe perioadă nedeterminată sau determinată, după caz, începând cu 1 septembrie 2015, după cum urmează:
– contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, pentru candidaţii repartizaţi pe posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată şi care au dobândit definitivarea în învăţământ;
– contract individual de muncă pe perioadă determinată, pentru candidaţii repartizaţi pe posturi didactice/catedre vacante/rezervate şi care nu au dobândit definitivarea în învăţământ, indiferent de statutul postului pe care au fost repartizaţi;
– contract individual de muncă pe perioadă determinată pentru candidaţii repartizaţi pe posturi vacante/rezervate pentru angajare pe perioadă determinată.
Pentru candidaţii care nu au dobândit definitivarea în învăţământ repartizaţi pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, consiliul/consiliile de administraţie al/ale unităţii/unităţilor de învăţământ la care au fost repartizaţi modifică durata contractului individual de muncă din perioadă determinată în perioadă nedeterminată, după promovarea examenului naţional de definitivare în învăţământ.
Candidaţii repartizaţi au obligaţia de a se prezenta la post/ catedră până cel târziu la data de 31 august 2015, în vederea încheierii contractului individual de muncă. În cazul neprezentării la post în termen de maximum 3 (trei) zile, de la data de 31 august 2015, pentru încheierea contractului individual de muncă, se revocă repartizarea. Sunt exceptate situaţiile de neprezentare la post din motive neimputabile candidaţilor: motive medicale, calamităţi naturale etc., care pot fi justificate cu documente.
Directorul unităţii de învăţământ transmite inspectoratului şcolar lista posturilor didactice/catedrelor rămase vacante/rezervate, lista candidaţilor rămaşi nerepartizaţi, precum şi lista candidaţilor repartizaţi.
Candidaţii rămaşi nerepartizaţi se repartizează în şedinţele publice organizate ulterior la nivel judeţean/al municipiului Bucureşti, conform prevederilor prezentei Metodologii.
Posturile didactice/catedrele vacante/rezervate rămase neocupate, după operațiunile prevăzute la art. 74-75, se ocupă în etapele ulterioare ale mobilităţii personalului didactic.
În unităţile de învăţământ gimnaziale şi unităţile de învăţământ din mediul rural se pot constitui catedre vacante/rezervate formate din ore compuse din două discipline (limba română-limbă străină, limbă străină A-limbă străină B, geografie-limbă străină, istorie-limbă străină, matematică-fizică, fizică-chimie, chimie-biologie, istorie-geografie, geografie-istorie etc.), în concordanţă cu Centralizatorul, prima disciplină, având ponderea cea mai mare de ore în catedră, constituind şi disciplina de concurs. Pentru disciplinele: logică, argumentare şi comunicare, filosofie, psihologie, sociologie, cultură civică, studii sociale, economie aplicată, economie, educaţie antreprenorială, limba latină, limba greacă veche, limba neogreacă, educaţie muzicală, educaţie plastică, educaţie artistică, istoria şi tradiţiile minorităţilor naţionale, religie baptistă, religie adventistă, religie penticostală, religie reformată, religie unitariană, religie greco-catolică, religie romano-catolică, ştiinţe se pot constitui catedre vacante/rezervate pentru concurs în două sau mai multe unităţi de învăţământ sau din două sau mai multe discipline, pentru orice nivel de învăţământ, în concordanţă cu Centralizatorul, prima disciplină, având ponderea cea mai mare de ore în catedră, constituind şi disciplina de concurs.
Pentru ocuparea catedrelor vacante/rezervate constituite din două discipline, candidaţii trebuie să aibă specializarea/specializările corespunzătoare posturilor didactice/catedrelor respective conform Centralizatorului şi susţin în cadrul concursului proba scrisă la disciplina care are ponderea cea mai mare de ore în catedră.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News