Eveniment
TITULARIZARE 2019: Lista posturilor disponibile în judeţul Alba, publicată de Inspectoratul Şcolar. Calendar
Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a afişat lista catedrelor vacante, rezervate, complete şi incomplete, pentru Titularizare 2019. Sunt 945 de înregistrări, însă lista definitivă pentru Titularizare va fi cunoscută în 15 mai. Până atunci, profesorii pot vedea posturile complete şi cele incomplete din judeţ.
Vezi lista: Posturi_26 02 2019_Titularizare sau pe site-ul Titularizare 2019: AICI.
Potrivit situaţiei actuale, din cele 945 de posturi disponibile, 343 sunt complete şi 602 incomplete. Din posturile complete, 279 sunt vacante şi 64 rezervate (pe care cei titulari se pot întoarce). De asemenea, din cele 279 de posturi vacante, 130 sunt titularizabile şi 149, netitularizabile.
În 7 martie va fi şedinţa de repartizare organizată de comisia judeţeană Alba de mobilitate a personalului didactic, pentru completarea normei didactice. În 11 martie, va fi reactualizată lista posturilor didactice/ catedrelor vacante/ rezervate complete şi incomplete şi se va afişa din nou.
În 27 martie, va fi o nouă şedinţă de repartizare, pentru soluţionarea cererilor de restrângeri de activitate, iar în 1 aprilie lista va fi reactualizată. Potrivit calendarului, 15 mai este termenul final pentru verificarea și publicarea listei finale reactualizate cu posturile vacante.
Reamintim că, pentru a fi angajaţi pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică şi inspecţia specială la clasă.
Citeşte şi TITULARIZARE 2019: Modele de SUBIECTE, publicate de Ministerul Educaţiei
Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică şi inspecţia specială.
Concursul constă în probă practică şi/ sau inspecţie specială la clasă şi proba scrisă. Candidaţii care solicită ocuparea, prin concurs, de posturi didactice/ catedre vacante/ rezervate în unităţi de învăţământ având clase speciale de limbi străine cu program intensiv şi/sau bilingv, clase cu profil sportiv sau artistic (corepetiţie, muzică, arta actorului, coregrafie, arte plastice, arte decorative, arte ambientale, arhitectură şi design), clase/grupe de hipoacuzici şi surzi, clase/grupe cu deficienţi de vedere, precum şi ocuparea de catedre vacante/rezervate de informatică, de tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor, de instruire practică sau de activităţi de pre-profesionalizare, posturi didactice/catedre vacante/rezervate din cluburi şcolare sportive sau din palatele şi cluburile copiilor, susţin o probă practică în profilul postului didactic/catedrei solicitat(e).
Proba scrisă se susţine pe baza subiectelor elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în concordanţă cu programele pentru concurs, în specialitatea postului didactic, aprobate prin ordin al ministrului educaţiei. Proba scrisă se evaluează prin note de la 1 la 10. Nota obţinută la proba scrisă are o pondere de 75% în media de repartizare, potrivit Metodologiei 2018-2019.
Dacă obţin nota 7 la examenul de titularizare, candidaţii se vor putea angaja în învăţământ pe perioadă nedeterminată, în funcţie de locurile libere pe care le găsesc în şcoli. Dar înainte de susţinerea examenului propriu-zis de titularizare, profesorii trebuie să treacă de mai multe probe la clasă.
Astfel, potrivit metodologiei de examen, candidaţii care nu obţin la inspecţia specială la clasă sau la proba practică minimum nota 5 nu pot participa la proba scrisă a titularizării. Candidaţii care nu obţin la inspecţia specială în profilul postului la clasă sau la proba practică în profilul postului minimum nota 7 nu pot ocupa posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată.
De asemenea, profesorul care a obținut cel puțin media 8 la inspecțiile la clasă în profilul postului, dar nu mai puţin de 7 la fiecare dintre acestea, în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2019, pe parcursul anului şcolar 2018-2019, poate folosi acest rezultat și în cadrul concursului naţional de titularizare sesiunea 2019, pentru angajare pe perioadă nedeterminată sau determinată, scrie hotnews.ro.
Reamintim, de asemenea, că în mai 2018 a fost adoptată legea prin care termenul în care un examen de titularizare este valabil se extinde de la şase la zece ani.
CALENDAR Titularizare 2019-2020:
15 mai 2019 – Verificarea și publicarea listei finale reactualizate cu posturile vacante
16-24 mai 2019 – Înregistrarea dosarelor de înscriere a candidaților la concurs, inclusiv pentru absolvenții promoției 2019, la inspectoratele şcolare
17-27 mai 2019 – Verificarea și avizarea dosarelor candidaților de către comisia judeţeană/municipiului Bucureşti de organizare și desfășurare a concursului și consilierul juridic al inspectoratului școlar
28-29 mai 2019, respectiv 10-12 iulie 2019 pentru absolvenții promoției 2019/absolvenţii 2019 – Validarea înscrierii, prin semnătură, de către candidați sau împuterniciții acestora prin procură notarială în original
30 mai 2019 – Afișarea listei candidaților înscriși și a graficului privind susținerea probelor practice/orale și a inspecțiilor speciale la clasă
31 mai-28 iunie 2019 – Organizarea și desfășurarea probelor practice/orale și a inspecțiilor speciale la clasă
17 iulie 2019 – Proba scrisă
23 iulie 2019 – Comunicarea rezultatelor
23-24 iulie 2019 – Înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare
24-29 iulie 2019 – Rezolvarea contestațiilor
30 iulie 2019 – Rezultatelor finale.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News