Connect with us
Publicitate

Economie

Top 10 cele mai profitabile companii din Alba. Firmele din județ care au făcut cei mai mulți bani

Publicat

Top 10 cele mai profitabile companii din Alba. Firmele din județ care au făcut cei mai mulți bani activează în domenii precum automotive, industria alimentară și a construcțiilor. 

Cele mai profitabile companii din Alba, au fost prezentate în Topul Firmelor, eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie (CCI). 

Astfel, potrivit anuarului publicat de CCI, Star Assembly SRL Sebeș este compania cu cel mai mare profit din exploatare din județ, cu un scor de 100 de puncte.

Este vorba despre subsidiara Mercedes, una dintre cele mai importante din industria automotive din Europa Centrală și de Est.

La Star Assembly Sebeș sunt asamblate transmisii pentru Mercedes-Benz.

Pe locul al doilea, cu 56,7 puncte, este Transavia SA, cea mai importantă companie cu capital românesc din județ. Domeniul de activitate este prelucrarea și conservare cărnii de pasăre.

 

s

Transavia este unul dintre cele mai reputate businessuri de familie românești, cu o experiență de peste 30 de ani pe piață, timp în care a devenit liderul local al industriei de carne de pui.

Companie cu capital 100% românesc, reușește să trimită 30% din producția anuală pe piața de export, în mai multe țări europene, precum Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Olanda, Ungaria, Grecia, Slovacia, Bulgaria, Spania, Croația, Republica Cehă, Italia și continentul african.

În topul profitabilității intră și HS Timber Productions SRL Sebeș, fosta Holzindustrie, companie achiziționată în acest an de grupul german Ziegler. Punctajul companiei în topul profitabilității este 31,9.

Citește și: Cine sunt nemții care au cumpărat fabrica din Sebeș a HS Timber (Holzindustrie Schweighofer). Construiesc case de lemn

Pe locul 4 se regăsește o nouă companie din industria de automotive și cercetare: Bosch Automotive SRL Blaj.

Este principalul angajator din zona Târnavelor și una dintre cele mai dinamice companii din România.

Grupul Bosch este prezent de 29 de ani în România și are aproximativ 9.830 de angajați în șase entități.

Vezi și: Bosch a înregistrat o creștere semnificativă în România. Rezultate financiare anuale pentru 2022

Bosch produce la Blaj componente pentru industria auto, cum ar fi: senzori de viteză a roților, senzori de turație a arborelui cotit, senzori şi componente electronice pentru grupul motopropulsor.

Top 10 cele mai profitabile companii din Alba: locurile 5-10

Pe locul 5 în topul profitabilității se află revelația ultimilor ani, Pehart Tec Grup SA Petrești, producător de hârtie și carton și deținătorul unor branduri importante pe piața de profil.

În momentul de față, Pehart Tec Grup, este cel mai mare producător de hârtie din România si unul dintre cei mai mari din Sud-Estul Europei, cu număr total de aproximativ 600 de angajați și o cifra de afaceri de peste 150 de milioane de euro.

Pe locul 6 regăsim SC Elit SRL Cugir, cu activități de prelucrare și conservare a cărnii.

SC Elis Pavaje SRL Petrești se află pe locul 7. Compania se ocupă de fabricarea produselor din beton pentru construcții.

Și SC Kronospan Trading Sebeș SRL este una dintre cele mai profitabile firme din județ. Are ca domeniu de activitate fabricarea de furnire și a panourilor din lemn.

O companie din Alba Iulia, aflată pe locul 9, este Florea Grup SRL. Anul acesta, Florea Grup împlinește 25 de ani de existență.

Petra Pavaje. Foto: Florea Grup

Un sfert de secol de când s-au pus bazele afacerii de familie, care a ajuns astăzi una dintre cele mai importante companii din România.

De la doi oameni, Florea Grup a crescut la peste 600 de angajați.

Pe locul 10 regăsim Albalact SA Oiejdea, care se ocupă de fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor.

Ce este profit din exploatare

Topul de mai este realizat în raport cu profigul din exploatare, care reprezintă rezultatul financiar al unei companii obținut din activitățile sale principale sau operaționale.

Formula simplă pentru calculul profitului din exploatare este:

Profit din exploatare = Venituri din vânzări − Costuri operaționale 

Veniturile din vânzări includ banii încasați din vânzarea bunurilor sau serviciilor, în timp ce costurile operaționale acoperă cheltuielile asociate cu producția, distribuția și comercializarea acestora.

Costurile operaționale pot include materii prime, salarii, cheltuieli de utilități și altele.

Profitul din exploatare este o măsură importantă a performanței financiare a unei companii, indicând eficiența în gestionarea cheltuielilor operaționale și generarea de venituri din activitățile de bază ale întreprinderii.

Este distinct de alte surse de venituri, cum ar fi investițiile sau vânzarea de active, și se concentrează pe activitățile esențiale ale afacerii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate