Connect with us
Publicitate

Uncategorized

TRASEIȘTI politici, CANDIDAȚI la alegerile locale din Alba în 2016. Au migrat la partidele de la putere, ”nemairegăsindu-se” în cele aflate în cădere

Publicat

traseisti În apropierea alegerilor locale, situaţia unor politicieni care au ales să schimbe culoare politică este parcă mai vizibilă decât în alte dăţi. În judeţul Alba, sunt cazuri de primari sau candidaţi la primărie care au părăsit rândurile partidelor şi au ales altele, nu o dată, ci chiar de mai multe ori. Vă prezentăm în continuare un top al celor implicaţi în administraţia locală şi care „nu şi-au găsit” locul potrivit într-un partid, ci au continuat să „migreze”, în funcţie de evoluţia politică de pe scena românească.

Daniel Rusu (primar comuna Şpring)

A schimbat patru partide. Are 39 de ani şi este primar la Şpring din 2004. A fost iniţial pe listele Partidului Conservator. În 2008, a trecut la PDL, iar din 2012, la PNL. Acum, după ce spune că nu se mai regăseşte în „noul PNL”, a ales să candideze pe listele ALDE.

Călin Potor (candidat la Primăria Alba Iulia)

Până în vara anului 2010, Călin Potor a fost membru PDL, a fost viceprimar al municipiului Alba Iulia, iar în 2008 a intrat în Parlament, ca deputat ales de pe listele PDL. După șase luni în care a fost independent, la începutul anului 2011 a intrat în PNL. La alegerile locale din iunie 2012, Potor a candidat pentru funcția de primar al Alba Iuliei din partea USL, fiind membru PNL. În decembrie 2012 şi-a început cel de-al doilea mandat de deputat, ales de pe listele PNL. Decizia de plecare din PNL spre PSD a venit într-un moment în care cariera sa politică în acest partid era într-un punct critic, existând posibilitatea de a nu mai fi pus pe liste la următoarele alegeri. Odată cu trecerea în PSD, al treilea partid din cariera sa politică, Potor poate şi-a negociat candidatura la Primăria Alba Iulia.

La momentul trecerii sale în PSD, Potor declara că simpatiza mai demult acest partid, mai degrabă decât PNL.

Călin Andreş (primar Cîmpeni)

A început pe scena politică în rândurile PRM. Apoi a trecut la PNL, în 2006 şi în 2014 la PSD, profitând de „Ordonanţa traseiştilor”, dată de Ponta, prin care primarii puteau „schimba macazul” fără să-şi piardă mandatul. Andreş nu pare să fie îngrijorat de faptul că oamenii ar putea să nu îl mai voteze, din cauză că a trecut de la dreapta la stânga politicii. Este primar în „Capitala Ţării Moţilor” din 2004, având trei mandate şi îl vrea şi pe al patrulea. Susţine că oamenii care au văzut ce a făcut în 12 ani îi vor mai da încă o dată girul pentru a continua la conducerea Primăriei Cîmpeni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Bogdan

    sâmbătă, 04.06.2016 at 15:42

    L-ați uitat pe primarul din Berghin care candidează in al 5 le-a mandat cu 5 partide diferite .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax