Connect with us
Publicitate

Eveniment

Tulpina sud-africană a ajuns în România. Primele cazuri, descoperite în laboratoarele MedLife. Cât este de periculoasă

Publicat

Primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană au fost identificate în România în laboratoarele Medlife. Este vorba de două persoane din București și Pitești.

„În urma analizării unui nou lot de 93 de probe în cadrul studiului de secvențiere a genomului virusului SARS-CoV-2, divizia de cercetare a Grupului MedLife a identificat primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană de pe teritoriul României. Una dintre probe provine de la un pacient din București, iar cealaltă este a unei persoane din Pitești.

Totodată, specialiștii MedLife au identificat în această etapă a studiului încă 72 de cazuri de infectare cu tulpina britanică B.1.1.7, ceea ce înseamnă o prevalență de 77% pe lotul analizat. Potrivit raportului, cazurile de infectare cu tulpina britanică provin din București – 61 de pacienți, din Constanța – 4 pacienți, din Dâmbovița – 2 pacienți, din Prahova – 1 pacient, din Ilfov – 1 pacient, din Galați – 1 pacient, din Cluj – 1 pacient și din Teleorman – 1 pacient.

Cele 93 de probe analizate în acest lot au fost prelevate în mod aleatoriu în perioada 20-24 februarie 2021, de la pacienți infectați și confirmați cu virusul SARS-CoV-2 în urma testării RT-PCT, probele fiind furnizate de Direcțiile de Sănătate Publică”, potrivit unui comunicat MedLife.

Cum a apărut varianta sud-africană a SARS cov2

Varianta sud-africană se numește 501.V2 și a fost anunțată de guvern la 18 decembrie.

„Varianta virusului sud-african a apărut într-o zonă metropolitană importantă din Africa de Sud, după primul val al epidemiei și apoi s-a răspândit în mai multe locații. S-a răspândit rapid devenind varianta dominantă a virusului în provinciile Cape Eastern și Western”, scrie The Sun.

Este mai periculoasă tulpina africană?

Noua tulpină ar putea provoca simptome mai severe la persoanele mai tinere, dar acest lucru nu a fost încă investigat în detaliu.

Ministrul sănătății sud-african, Zweli Mkhize, a scris pe Twitter că există „dovezi anecdotice” ale „unei proporții mai mari de pacienți mai tineri, fără comorbidități care prezintă simtome critice”.

Dr. Julian Tang, profesor asociat onorific și virolog clinic la Universitatea din Leicester, a declarat că studiile vor evalua dacă tinerii contractează mai ușor această variantă din cauza modului în care se comportă.

S-ar putea ca aceștia să nu respecte restricțiile Covid la fel de mult ca înainte, prin urmare prind virusul mai des.

Potrivit lui Hancock, tulpina din Africa de Sud pare să se răspândească mai repede, posibil mai mult decât cea din Marea Britanie.

Pfizer -BioNTech anunţă că vaccinul lor împotriva covid-19 este eficient împotriva variantelor engleză şi sud-africană

Vaccinul Pfizer-BioNTech îşi păstrează cea mai mare parte a eficienţei împotriva principalelor mutaţii ale variantelor engleză şi sud-africană ale noului coronavirus, anunţă joi cele două societăţi într-un comunicat, relatează AFP.

Cele două societăţi precizează, însă, că ”supraveghează în continuare variante emergente şi sunt pregătite să reacţioneze” în cazul în care vreuna dintre aceste mutaţii rezistă vaccinului.

Teste in vitro ”nu au arătat necesitatea unui nou vaccin pentru a face faţă variantelor emergente”, anunţă cele două companii.

Sursa: The Sun, BBC, Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. albaiulian

    vineri, 05.03.2021 at 12:43

    Mare grija ca picati si voi in plasa intinsa de MedLife care isi fac doar reclama. Laboratoarele lor NU au posibilitatea de a detectat nici tulpina B.1.1.7 (UK) si nici tulpina B.1.351(sud-aficana).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate