Eveniment
Un bărbat care a spus că are relații la arhitectul șef din Alba Iulia, cercetat penal. A cerut bani pentru ”a rezolva” un aviz
Un bărbat din Alba care i-a promis unei alte persoane că o va ajuta să intre în legalitate cu o construcție la Alba Iulia s-a ales cu un dosar penal.
Mai exact, acesta i-a promis că dacă primește 3500 de lei va aranja lucrurile la disciplina în construcții de la Poliția Locală, dar și la arhitectul șef al orașului.
Însă persoana căreia i-a cerut banii a mers și l-a denunțat la poliție. Drept urmare, procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au intrat pe fir și i-au făcut bărbatului un dosar penal.
Acesta și-a recunoscut vina în fața procurorului și va încheia un acord de recunoaștere al vinovăției. Însă, acordul trebuie aprobat și de instanța de judecată. Drept urmare în data de 11 decembrie 2023 va avea loc o primă ședință pe rolul instanței din Alba.
Ce au reținut procurorii
”S-a reţinut, în esență, faptul că, la începutul lunii iulie 2023, inculpatul a solicitat denunţătorului suma de 1.500 lei pentru a o remite şefului de birou Disciplina în Construcţii din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia – Poliţia Locală, precum şi suma de 2.000 lei pentru a o remite arhitectului şef din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia, inculpatul lăsându-l pe denunţător să creadă că are influenţă asupra persoanelor anterior menţionate, pentru a facilita intrarea în legalitate cu o construcţie edificată fără respectarea autorizaţiei de construire de către denunţător.
În cuprinsul acordului de recunoaştere a vinovăţiei s-a stabilit pedeapsa de 2 ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării acesteia, pe un termen de supraveghere de 2 ani.
Acordul de recunoaştere a vinovăţiei a fost înaintat Tribunalului Alba, pentru ca instanţa să se pronunţe asupra legalităţii şi temeiniciei acestuia”, au transmis reprezentații Parchetului într-un comunicat de presă.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
pilu
miercuri, 06.12.2023 at 17:16
Faceţi fraţilor mârtănării, că legea vă protejeză, dându-vă nişte pedepse care lasă locul de a se comite în continuare alte fapte, bineînţeles, de către alţii, care nu se dau în lături.