Eveniment
Un bărbat din Alba care avea 200 de litri de vin în pivniță, pentru nunta fiului, s-a trezit cu poliția la ușă. Ce a urmat
Un bărbat din Alba a mers în instanță pentru a-și face dreptate după ce s-a ales cu o amendă de 5000 de lei, din partea Direcției Regionale Vamale, pentru că avea în pivniță 200 de litri de vin.
Motivul pentru care a fost amendat este acela că nu ar fi fost înregistrat ca mic producător de vin. Vinul a fost descoperit după o percheziție a polițiștilor din Alba, din anul 2020.
Însă, bărbatul a atacat în instanță amenda de la DRV din simplul motiv că inspectorii nu au putut să precizeze dacă vinul era dintr-o singură producție, sau din mai mulți ani, mai mult de atât, procesul verbal a fost realizat într-un mod deficitar, iar asta a cântărit greu în ochii judecătorilor.
În fața instanței bărbatul a spus că vinul era făcut pentru nunta fiului său. În data de 26 septembrie 2022 magistrații Judecătoriei Alba Iulia au dat o decizie în acest caz. De asemenea motivarea a fost făcută public.
”(…) petentului i s-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale de 5000 lei reţinându-se că urmare a unei percheziţii efectuată împreună cu lucrători SICE – IPJ Alba a fost identificată în pivniţa imobilului cantitatea de aproximativ 200 litri de vin alb liniştit, fără ca acesta să fie înregistrat ca mic producător de vin la autoritatea vamală teritorială”, se arată în documentul citat.
În apărare bărbatul a suținut ”că actul de sancţionare este nelegal şi netemeinic cât timp nu se poate face deducţia doar pe baza împrejurării că a deţinut 200 litri vin alb, că petentul a produs vinul în vederea comercializării.
Simpla deţinere a unei cantităţi de vin nu fundamentează concluzia că este producător de vin şi urma să comercializeze respectiva cantitate. În cuprinsul procesului verbal nu s-a menţionat anul producţiei vinului, nefiind exclusă păstrarea unei cantităţi de vin provenită din producţia mai multor ani. Chiar petentul a explicat că vinul era păstrat pentru nunta fiului său şi că nu este destinat comercializării”, se arată în motivarea instanței.
Mai mult de atât au existat mai multe contradicții în procesul verbal al autorității vamale, drept pentru care magistrații au anulat amenda. Mai exact au admis plângerea bărbatului și au dispus anularea amenzii.
Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
pilu
marți, 04.10.2022 at 21:07
Şi pe la DRV-ul ăsta sunt tot felul de neaveniţi şi adunături puşi de partid, cu calificări obscure. Ca toţi politicienii de altfel.
gelu stoian
miercuri, 05.10.2022 at 06:50
NU PILU : Politia cauta, prin ORICE metode, MOTIVE sa Amendeze pe ORICINE,cu sau FARA motiv INTEMEIAT, Pentru a-si Face PLANUL de AMENZI, Dovedind astfel ca ARE Activitate ! Marii INFRACTORI le scapa ” printre degete „, UNII politisti FIIND chiar MITUTI de Acestia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
marius
joi, 13.10.2022 at 09:53
De ce va este atat de greu de inteles ca in RRomanistan cetatenii sunt niste sclavi, iar legile sunt date ca atare, pentru controlul absolut al acestora!!! Organele trebuie sa aiba la indemana toate motivele pentru ca sa te ridice si sa te condamne oricand vrea muschii lor! Dau doar un mic exemplu de lege facuta ca sa poti fi „agatat” legal: esti o doamna respectabila, cu poseta in care ai un pix si o unghiera; …sau, esti un domn cu o unghiera sau un pix in buzunar si cu o surubelnita, furculita sau un cutit/briceag in masina; …sau, mergi la camp/pescuit/padure cu unelte la tine – cutit(prima unealta a omenirii), furca, secure, harlet etc. prin zone populate si gari, ca nu te poti teleporta! …… Dpdv legal, sunteti de fapt niste interlopi periculosi si inarmati, prin urmare puteti oricand sa fiti ridicati si condamnati pentru portul fara drept de obiecte ascutite, taietoare, intepatoare, care pot lovi sau rani !!!! Pentru ca asa este facuta legea, si intentionat s-a folosit termenul inexplicabil de „portul fara drept”, in loc de „FOLOSIREA oricarui obiect” !!!