Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Un parc eolian amplasat pe vârful Curcubăta Mică, în comuna Avram Iancu, va fi extins. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

Un parc eolian aflat pe vârful Curcubăta Mică, pe raza comunei Avram Iancu, urmează să fie extins cu încă patru turbine. În acest sens a fost solicitată recent la APM Alba emiterea acordului de mediu. 

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a anunțat recent depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Extindere parc eolian Curcubăta Mică și branșament electric, comuna Avram Iancu, județul Alba”, titular Energo Proiect SRL.

Scopul proiectului este amplasarea a încă patru turbine eoliene între cele existente și realizarea branșamentelor acestora la punctele de conexiune existente.

 

Scopul proiectului este creșterea puterii instalate a parcului eolian Curcubăta prin montarea a încă patru turbine și realizarea rețelei electrice de branșare la punctul de conexiune existent.

Terenul pe care se va implementa obiectivul are o suprafață totală de 164.509 mp și este situat pe raza comunei Avram Iancu.

Potrivit memoriului de prezentare, lucrările de extindere a parcului eolian, prin adăugarea a patru noi turbine, vor consta în:

  • Executarea de fundații din beton la adâncimea de 3 m, cu o suprafață de 324 mp (18m / 18m).

Săpătura se va realiza cu un excavator. Materialul excavat va fi haldat lângă săpătură în scopul utilizării ulterioare. În gropile de fundare se va monta armătura, care va fi livrată pe amplasament doar în momentul montării. Betonul necesar executării fundației va fi transportat pe amplasament cu ajutorul autobetonierelor, iar punerea în opera se va realiza cu pompele de beton din dotarea autobetonierelor.

  • După consilidarea structurii de beton se va trece la montarea corpului turbinei, a nacelei și a palelor.

Corpul turbinei va fi transportat pe amplasament pe bucăți, cu ajutorul trailerelor. Montajul pe fundație și asamblare se vor face cu ajutorul unei macarale de mare capacitate. Solul rezultat din excavarea gropilor pentru fundații, va fi așternut la baza turbinelor, acoperind fundațiile. Nacelele de asemenea vor fi transportate pe amplasament cu trailerele și vor fi montate pe catarg cu ajutorul aceleiași macarale de mare tonaj. Palele vor fi transportate pe amplasament întregi, montajul lor pe rotor executându-se cu o macara.

  • Turbinele nou montate vor fi branșate la punctul de conexiune existent printr-o rețea electrică îngropată.

Lucrarea constă în executarea șanțurilor la o adâncime de 1,5 m, în săpătură se va realiza un pat de nisip, pe care va fi pozat cablul, iar apoi șanțul va fi acoperit.

După finalizarea lucrărilor, cele patru turbine vor produce energie electrică la o putere instalată de 2,2 mW. Energia produsă va fi trimisă către punctul de conexiune, iar de aici direcționată către sistemul energetic național, prin rețeaua subterană existentă.

Valoarea investiției este estimată la 6 milioane de euro.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax