Connect with us
Publicitate

Eveniment

Universitatea din Alba Iulia își păstrează sediile. Cererea de retrocedare către Biserica Romano-Catolică, respinsă

Publicat

Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au respins cererea de retrocedare a două dintre cele mai importante clădiri ale Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, către Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia. Este vorba despre corpurile A și B, care constituie fațada instituției de învățământ superior din Alba Iulia. Decizia Curții în litigiul dintre Arhiepiscopia Romano-Catolică din Alba Iulia și Comisia Specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparținut cultelor religioase nu este definitivă și poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În anul 2003, Arhiepiscopia a înaintat o cerere Comisiei speciale de retrocedare a unor bunuri imobile ce au aparţinut cultelor religioase şi comunităţilor minorităţilor naţionale din România. După 14 ani, Comisia a respins cererea de retrocedare a imobilului, iar în 2018 Arhiepiscopia a contestat, la Curtea de Apel Alba Iulia, decizia acesteia.

Solicitarea de retrocedare a imobilelor de către instituţia religioasă ar avea la bază faptul că acolo a funcţionat un liceu maghiar.

Două clădiri importante ale Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, revendicate de Biserica Romano-Catolică

În ședința din 22 octombrie, Curtea de Apel Alba Iulia a respins cererea Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Alba Iulia.

”Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia, cu sediul în Alba Iulia, str. Mihai Viteazu, nr. 21, jud. Alba, în contradictoriu cu pârâta Comisia Specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparținut cultelor religioase din România, cu sediul în Bucureşti, Calea Floreasca, nr 202, sector 1, împotriva Deciziei 7503 din data de 15.11.2017 emisă de pârâtă.
Cu recurs în 15 zile de la comunicare, conform art. 20 Legea 554/2004. Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Alba Iulia, sub sancțiunea nulității. Pronunțată în ședința publică din 22.10.2018”, se arată în decizia Curții de Alba Iulia.

Decizia Curții din Alba Iulia nu este definitivă și poate fi atacată de Arhiepiscopia Romano-Catolică la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate