Eveniment
Val de praf saharian peste România, observat cu ajutorul imaginilor din satelit. Când ajunge
Val de praf saharian, peste România: persoanele cu sensibilități și alergii ar trebui să fie mai atente.
Un val consistent de praf din Deșertul Sahara, care va ajunge în Europa, a fost remarcat în urmă cu câteva zile cu ajutorul imaginileor din satelit.
Cercetătorii avertizează că aceste evenimente devin din ce în ce mai frecvente.
Un raport de la Copernicus, parte a programului spațial al Uniunii Europene, citat de Yahoo News, precizează că iarna anului 2024 a înregistrat un număr relativ mare de nori de praf care s-au deplasat din Sahara în Europa și America Latină.
Vezi și Nou record de temperatură. În 2024, cea mai caldă lună februarie din istoria măsurătorilor. Cum va fi vremea în martie
Acest lucru a cauzat cerul cețos și o calitate slabă a aerului.
Copernicus a spus că, în general, norii de praf nu prezintă riscuri mari pentru sănătate, cu excepția zonelor apropiate deșertului.
Norul de praf ar putea ajunge în România joi și vineri, iar modul în care va fi resimțit ține de condițiile meteo.
Val de praf saharian
Praful săharian este un tip de praf atmosferic care provine din deșertul Sahara din Africa de Nord și este transportat pe distanțe lungi de vânturi puternice.
Acest praf este format din particule fine de nisip și alte materiale naturale, cum ar fi mineralele și resturile organice.
Praful săharian poate călători pe distanțe mari și poate afecta calitatea aerului și sănătatea oamenilor în regiunile în care ajunge.
De asemenea, poate influența vremea și poate avea impact asupra ecosistemelor marine și terestre în zonele în care se depune.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News