Actualitate
Valoarea obiectelor de artă de la târg, prea mare pentru buzunarele albaiulienilor

Plimbările prin faţa standurilor de antichităţi, amenajate în incinta centrului comercial se aseamănă mai mult cu o vizită la muzeu: grupuri de oameni care se apropie, reţinuţi, de exponate, pentru a le privi cu deosebită consideraţie faţă de valoarea pe care o simbolizează, dar care pleacă apoi, fără a îndrăzni să le atingă.
Weekend-ul acesta, albaiulienii au avut de ales între picturi, articole cusute, din lemn sau bijuterii din pietre mai puţin sau mai mult preţioase, oglinzi antichizate, lăzi de zestre, pahare şi sute de alte obiecte din colecţiile private ale comercianţilor. Piesa de rezistenţă a unuia dintre colecţionari a fost un ceas de şemineu „parigian”, datând din anul 1915, Franţa. Confecţionat din antimoniu, acesta orna în special casele regale şi imperiale şi a fost adus în România de către familiile burgheze.
Criza a afectat şi preţul obiectelor de artă
O altă problemă care influenţează foarte mult percepţia cumpăratorului asupra mărfii şi implicit vânzările este slaba prezentare pe care o fac vânzătorii produselor lor. În lipsa unui colecţionar veritabil, comercianţii de la standurile cu antichităţi ştiu prea puţin sau aproape nimic despre ceea ce vând, aşa că şansele de a convinge cumpărătorul nespecializat să plece cu ceva acasă sunt aproape nule.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News