Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Varianta refinanţării creditelor bancare contractate înainte de criză, o posibilă soluţie pentru reducerea ratei lunare. Vezi costurile


Publicat

Varianta refinanţării creditelor contractate în perioade în care situaţia financiară era mai bună poate fi un colac de salvare pentru clienţii care au ales în momentul respectiv valute care au înregistrat creşteri semnificative. Însă alegerea unui credit la o altă instituţie bancară are avantaje şi dezavantaje, legate de cost şi condiţii specifice.
Prin refinanţare, se poate accesa o rată lunară mai mică, se poate schimba moneda de împrumut, banca finanţatoare şi termenul de rambursare. Însă, dacă alegeţi o perioadă mai mare până la care veţi achita creditul în întregime, există posibilitatea ca, pe termen lung, să crească şi cheltuiala cu dobânda.
Nu trebuie uitat faptul că, în momentul în care se aplică pentru refinanţare, pentru creditul vechi pot exista costuri legate de comisionul de rambursare anticipată, iar pentru cel nou, de analiză, de evaluare, taxe notariale ori de alt gen, legate de relaţia interbancară.
Portalul de servicii financiare Efin.ro a analizat cele mai avantajoase oferte bancare pentru credite ipotecare, din punct de vedere al costurilor, avantajelor şi disponibilităţii instituţiilor financiare de a le acorda:
1. Alpha Bank oferă creditul de refinanţare Alpha Housing Refinance, cu sau fără protecţie a dobânzii. Dacă alegeţi creditul cu protecţie, veţi plăti o rată a dobânzii de 5,41% (Euribor la 3 luni plus marja băncii, 5%). La un împrumut de 40.000 de euro pe 30 de ani, DAE este de 5,55%. Opţiunea de protecţie prevede că, indiferent de valoarea Euribor la 3 luni, dobânda nu poate creşte cu mai mult de 2 puncte procentuale peste rata dobânzii de la momentul achiziţionării opţiunii. Banca nu solicită avans şi nu percepe comision de analiză dosar. Însă, dacă nu primeşte salariul în cont Alpha Bank, clientul nu beneficiază de dobândă mai mică cu 0,25 pp.

2. Garanti Bank: credit de refinanţare cu dobândă variabilă de 5,25% (Euribor la 6 luni şi marja băncii, de 4,89%). În cazul unui credit de 40.000 de euro pe 360 de luni, DAE este 6,01%. Se percepe comision de analiză dosar de 130 de euro şi un comision lunar de administrare de 0,50% aplicat la soldul creditului. Asigurarea de viaţă este oferită gratuit şi nu există plafon maxim pentru suma împrumutată. Aceeaşi condiţie legată de virarea salariului în cont Garanti Bank pentru accesarea unei dobânzi reduse.

3. CEC Bank: credit de refinantare garantat cu ipotecă şi cu dobândă variabilă de 5.69% (Euribor la 3 luni şi marja băncii, 5,50%). Pentru un împrumut de 40.000 de euro pe 30 ani, DAE este de 6.48%. Veţi plăti comision de analiză de 60 de euro, comision lunar de administrare credit de 0,05% şi comision unic pentru servicii prestate la cererea clienţilor, de 95 de euro. Clientul trebuie să aibă minimum 18 ani şi maximum 75 de ani (la sfârşitul perioadei de creditare), pentru a accesa acest credit. Poate beneficia de o perioadă de graţie de 180 sau 360 de zile şi nu este obligatoriu aportul propriu.

4. Banca Românească: credit ipotecar cu dobânda variabilă de 5,383% (Euribor la 3 luni şi marja băncii, de 5,20%), pe o perioadă maximă de 35 de ani. Pentru 40.000 de euro împrumutaţi pe 30 de ani, DAE este de 5,51%. Dacă alegeţi să refinanţaţi un credit acordat de această bancă, la aceeaşi instituţie bancară, nu plătiţi comision de analiză sau de administrare. Însă dacă sunteţi client al altei bănci şi doriţi să accesaţi un împrumut de la Banca Românească, plătiţi comision de analiză de 500 de euro. Nu vă costă însă evaluarea imobilului ipotecat, care este suportată de bancă.

Sursa: efin.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

AFM: Aproape 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice. Marți, consultare publică online

Publicat

Aproximativ 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, iar rezultatele pentru toate contestaţiile depuse în aplicaţia informatică vor fi publicate în cel mai scurt timp, anunţă Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă.

De asemenea, oficialii instituţiei menţionează că miercuri, 12 august, va avea loc prima consultare publică în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, în mediul online.

„În cadrul programului avem aproximativ 14.000 de proiecte aprobate. Îi invităm pe toți beneficiarii să depună ATR-urile la instalatorii validați care le vor genera contractele de finanțare nerambursabilă, de la semnarea cărora au un termen de 8 luni pentru realizarea investițiilor. Rezultatele pentru toate contestațiile depuse în aplicația informatică aferentă Programului Casa Verde Fotovoltaice vor fi publicate pe site-ul instituției noastre – www.afm.ro, în cel mai scurt timp.

Având în vedere volumul foarte mare de documente și raportat la situația actuală a stării de alertă decretată la nivel național, care presupune anumite restricții, precum și la capacitatea instituțională limitată, am depus eforturi consistente, însă soluționarea acestora a presupus mai mult timp”, a transmis președintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo.

Cetățenii sunt invitați ca până luni, 10 august 2020, să transmită sugestii cu privire la Programul Național Casa Verde Fotovoltaice la adresa de e-mail: propunerifotovoltaice@afm.ro.

„Îmi doresc ca pe lângă constatările noastre cu privire la desfășurarea programului, să primim și punctele de vedere ale factorilor interesați, astfel încât în sesiunea din toamnă lucrurile să aibă un parcurs simplificat, atât în ceea ce privește procesul de înscriere, cât și de evaluare a proiectelor.

De asemenea, propunerile primite vor fi dezbătute în cadrul unui eveniment online pe platforma Webex organizat miercuri, 12 august 2020, ora 11:00.

Cei care doresc să participe la evenimentul online se vor înregistra printr-un e-mail la adresa presa@afm.ro, urmând ca link-ul de conectare în platformă să le fie transmis ulterior pe adresa de e-mail”, a mai declarat preşedintele AFM.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Aparat de radiologie modern, cu prindere în tavan, instalat în premieră la Spitalul Municipal din Aiud

Publicat

Continuă modernizarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală (LRIM) din cadrul Spitalului Municipal Aiud. Potrivit reprezentanților instituției, a fost finalizată pregătirea spațiului și instalarea aparatului de radiologie Didital DRGEM Co (Corea de Sus), model GXR-82 SD cu prindere în tavan. 

Aparatul digital cu prindere în tavan, o premieră în cadrul LRIM, oferă multiple avantaje operatorilor și permite un diagnostic mai rapid și mai precis.

„Telediagnosticul devine astfel o opțiune nu doar în ceeea ce privește diagnosticul prin Tomografia Computerizată dar și prin Radiodiagnosticul digital.

Sistemul integrat PACS permite transmiterea rapidă a informațiilor către secțiile și specialiștii care au solicitat examinarea din cadrul spitalului sau în afara la instituțiile cu care se colaborează. Documentația pentru obținerea autorizației a fost trimisă la CNCAN conform procedurii urmând ca în scurt timp aparatul să fie efectiv dat în folosință.

Chiar și în această perioadă dificilă încercăm să continuăm dezvoltarea serviciilor medicale pentru a fi la înălțimea chemării pe care o trăim zi de zi”, au transmis reprezentanții instituției medicale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cât costă lunar curățenia și întreținerea pasajului subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii din Alba Iulia

Publicat

Administrația locală din Alba Iulia plătește 10.000 de lei lunar, fără TVA, pentru curățenia și întreținerea pasajului care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din municipiu, pasaj deschis în urmă cu aproximativ trei săptămâni. 

Primăria Alba Iulia a cumpărat la sfârșitul lunii iulie, prin achiziție directă, servicii de curățenie și întreținere pentru grupul sanitar aflat în pasajul subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii, servicii de curățenie a pasajului și a lifturilor. Ofertantul este Total Cleaning SRL din Alba Iulia, iar valoarea contractului este de 50.000 de lei, pentru o perioadă de cinci luni.

Vezi și VIDEO: Momentul în care trei minori vandalizează pasajul subteran din Alba Iulia, dat în folosință cu câteva ore înainte

Potrivit descrierii, curățenia grupurilor sanitare va fi asigurată de către trei angajați. Programul va fi zilnic, între intervalul orar 08:00 – 24:00.

Punctul de lucru va fi dotat cu aspirator, cărucior curățenie cu mopuri, detergenți profesionali, dezinfectanți aprobați de Ministerul Sănătății, hârtie igienică, prosoape de mâini, săpun lichid, dispensere pentru consumabile, saci menajeri și odorizant de toaletă.

Vezi și FOTO-VIDEO: Infiltrații după ploaie în pasajul subteran din Alba Iulia, recent inaugurat

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Gheorghe Beleiu: Solicit autorităților locale să își asume măsurile privind descurajarea infracționalității din Alba Iulia (P)

Publicat

Candidatul PRO România la Primăria din Alba Iulia, avocatul Gheorghe Beleiu, va sesiza, prin mijloace legale, autoritățile locale privitor la instalarea, cât mai rapid, a unor camere de supraveghere pe raza muncipiului.

„Aud, tot mai des, de faptul că persoane certate cu legea comit, pe raza municipiului Alba Iulia, diferite fapte penale, plecând de la cele cu violență până la intrări prin efracție sau sustragere de bunuri din diverse locații.

Solicit, imperativ, Primăriei și Consiliului Local să-ia în serios datoria, măcar morală, față de cetățenii pe care îi reprezintă și să găsească banii necesari pentru achiziția și amplasarea de camere de luat vederi.

Vă dau doar exemplul recent a unei firme al cărei sediu a fost spart de 3 ORI, în numai câteva săptămâni. E o dovadă de delăsare, ca să nu spun mai mult, să nu investești în siguranța albaiulienilor. Asta, ca să nu mai spun de faptul că munca de teren a polițiștilor ar fi mult ușurată dacă, la fel ca în lumea civilizată, am avea și noi niște camere de supraveghere. Sunt convins că un oraș ca Alba Iulia își permite costul unei astfel de investiții. Dacă actuala administrație nu e capabilă să implementeze un astfel de proiect, vă promit că, după alegeri, PRO România va arăta că se poate”, a transmis Gheorghe Beleiu, într-un comunicat de presă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate