Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Veste proastă pentru angajații „Cupru Min” Abrud. Curtea de Apel a respins cererea de anulare a hotărârii privind privatizarea


Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunțat marți în dosarul în care angajații „Cupru Min” Abrud au acționat în instanță Guvernul României, sperând să obțină anularea hotărârii de privatizare a societăţii şi suspendarea ofertei de vânzare a acţiunilor prin licitaţie. Magistrații Curții au disjuns cauza în parte, declinând competența de soluționare Tribunalului Alba, dar s-a pronunțat privind cererea de anulare a hotărârii de privatizare şi au respins solicitarea angajaților. Sentința Curții de Apel poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, în ceea ce priveşte capetele de cerere referitoare la anularea şi suspendarea efectelor H. G. nr. 590/2006 şi a Anexei la H. G. nr. 590/2006 şi respinge acţiunea formulată de reclamanta Asociaţia <Salariaţii Cupru Min> S. A. Abrud, în contradictoriu cu acest pârât, ca fiind introdusă împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Respinge cererea privind anularea H. G. nr. 590/2006 şi a Anexei la H. G. nr. 590/2006, precum şi cererea de suspendare a efectelor acestora formulată de reclamanta Asociaţia <Salariaţii Cupru Min> S. A. Abrud în contradictoriu cu pârâtul Guvernul României, ca neîntemeiată. Admite cererea de intervenţie în favoarea pârâtului Guvernul României formulată de intervenienta <Roman Copper Corp>“, se arată în minuta sentinței Curții de Apel Alba Iulia.

Magistrații Curții au apreciat că nu este de competența acestei instanțe să se pronunțe privind suspendarea ofertei de vânzare a acțiunilor prin licitație, astfel că au dispus disjungerea dosarului și trimiterea acestuia pentru judecare la Tribunalul Alba.

Nemulțumirile angajaților „Cupru Min” Abrud au vizat faptul că garanţia de participare la licitaţie a fost de aproape 2 milioane de euro, sumă imposibil de achitat de Asociaţia „Salariaţii Cupru Min”. Reprezentanţii angajaţilor consideră că metoda cea mai bună ar fi fost negocierea directă. Aceştia au mai solicitat instanţei dreptul de preemţiune asupra acţiunilor societăţii, solicitare care a fost refuzată de Ministerul Economiei. Aceștia au arătat că „metoda licitaţiei cu strigare încalcă dispoziţiile legale şi nu este cea mai bună metodă pentru atingerea rezultatului prevăzut de normele legale. S-au nesocotit regulile de interpretare ale actelor normative, iar pe de altă parte metoda aleasă este una condiţionată deoarece pentru a te putea înscrie la licitaţie trebuie plătită o taxă de acces direct la date şi informaţii şi o garanţie de participare“.

Nemulţumirile lor s-au concretizat în două dosare înaintate Curţii de Apel Alba Iulia. Într-una din cauze, magistraţii s-au pronunţat deja şi au dispus respingerea solicitărilor salariaţilor, de suspendare a efectelor hotărârii de Guvern.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Ciolacu: PSD nu va avea candidați trimiși în judecată. Președinții de organizații verifică listele cu persoanele propuse

Publicat

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis ca pe listele partidului să nu existe candidaţi care au fost trimişi în judecată, iar preşedinţii de organizaţii fac un nou control al persoanelor propuse, pentru a nu exista astfel de cazuri.

„Am avut o şedinţă de Consiliu Politic Naţional şi împreună cu colegii mei am luat decizia că pe listele PSD nu o să candideze nicio persoană care este trimisă în judecată. În acest moment, toţi preşedinţii de organizaţii fac din nou un control al listelor, ca să nu fie astfel de cazuri. Dacă cumva există vreo listă depusă, vom face adresă, în urma acestei decizii, şi va fi modificată la Birourile electorale judeţene”, a spus Ciolacu într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Consiliul Politic Naţional al PSD s-a reunit miercuri pentru a valida listele de candidaţi la alegerile parlamentare.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 10.000 de măști distribuite gratuit către vârstnici din Alba Iulia cu pensii modeste, prin Fundația Comunitară Alba

Publicat

Fundația Comunitară Alba a finalizat astăzi distribuirea celor 10.000 de măști medicale de protecție, destinate vârstnicilor din Alba Iulia cu pensii cuprinse între 800 și 1500 lei, activitate din cadrul proiectului “Ajutăm Seniorii”.

”Pe parcursul celor trei zile, între 100 și 150 de vârstnici au venit zilnic la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia pentru a-și ridica pachetele cu măști medicale de protecție, totul realizându-se în condiții de maximă siguranță, într-un spațiu de cca. 40 mp, aerisit permanent și în care a avut acces un singur beneficiar o dată”, transmit reprezentanții Fundației.

Potrivit sursei citate, acțiunea de distribuire a măștilor s-a realizat în “Săptămâna voluntariatului”, manifestare organizată de Casa de Cultură a Studenților, având ca parteneri Fundația Comunitară Alba și Liga Studenților din Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Intervalul 800 – 1500 lei a fost stabilit ținând cont atât de faptul că pensia medie, în județul Alba, se situează sub 1500 lei, cât și că vârstnicii cu pensii sub 800 lei beneficiază de măști gratuite puse la dispoziție de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Alba Iulia, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 78/2020, mai precizează organizatorii.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Paul Tolas, luptătorul de kickbox din Alba Iulia, debutează la profesioniști. Va urca în ringul galei Colosseum de la Arad

Publicat

Paul Tolas, luptătorul de kickbox al clubului Revolution Academy din Alba Iulia, își va face debutul la profesioniști. 

Tânărul sportiv de 18 ani din Alba Iulia va urca în ring în primul meci al galei Colosseum, care se va desfășura la Arad, vineri, 23 octombrie. 

Gala de kickbox se anunță a fi una foarte spectaculoasă, cu mulți luptători de valoare din România, dar și de peste hotare. Invitatul special al evenimentului este olandezul Semmy Schilt, deținător a patru titluri mondiale în cea mai renumită promoție de kickbox „K1”.

Tânărul albaiulian îl va înfrunta pe Ruben Onișor, un sportiv din Arad. Cei doi vor lupta la categoria 61 de kilograme.

Onișor trebuia să înfrunte un alt sportiv, pe Okay Sakvan, dar cel din urma nu va participa așa că în locul său va intra în ring Paul Tolas.

”Ne-a luat prin suprindere propunerea organizatorilor ca Paul să urce în ring la profesioniști, în condițiile în care mai sunt două zile până la meci. Din fericire însă Paul este într-o formă foarte bună, s-a antrenat foarte mult în ultimul timp și chiar dacă avem doar două zile la dispoziție să pregătim meciul de vineri, suntem foarte încrezători că sportivul nostru va face o figură foarte frumoasă la debutul său la profesioniști”, a declarat pentru alba24.ro, Alin Moldovan, antrenorul clubului Revolution Academy.

Gala va fi difuzată pe Digisport de la ora 18:00. În ringul Colosseum vor lupta: Flavius Boiciuc vs. Andrei Ostrovanu, Sebastian Cozmîncă vs Anthony Burger, Alex Manolache vs Alexandru Tironeac, Eduard Gafencu vs Milos Bajovic, Daniel Bolfa vs Gabriel Bozan, Ionel Bălan vs Silviu Ionescu și Freddy Kemayo vs Marius Muntean.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

InfoTrafic: Transport agabaritic pe Autostrada A1 Sibiu – Sebeș – Deva și alte rute din țară. Care sunt restricțiile de trafic

Publicat

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, astăzi, 21 octombrie, se desfășoară un transport agabaritic pe traseul Fieni (Dâmbovița) – DN 71 – Sinaia – DN1 – Brașov – DN1 – Sibiu – A1 (Sebeș – Deva) – Chiscadaga (Hunedoara).

Transportul este format dintr-un camion cu lățimea de 7,06 metri și greutatea de 142 de tone.

Viteza de deplasare va fi adaptată condițiilor de trafic. În conformitate OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră.

Transportul va fi însoțit pe traseul precizat de echipaje de poliție rutieră.

Începând cu ora 14:00, se oprește circulația pe ambele sensuri, pentru aproximativ 4 ore, pe DN 71 Sinaia – Târgoviște, de la kilometrul 92, stațiunea Sinaia, județul Prahova, pentru a permite tranzitarea transportului agabaritic. Conducătorii auto pot opta pentru următoarele rute alternative.

De la Sinaia:

–  DN 71/DN1 Sinaia – DN 1 Breaza – DJ 710 Bezdead – DJ715 Buciumeni – DN 71 Dealu Mare;

– DN 71/DN1 Sinaia – DN 1/DJ720 Floresti – DJ 720 Moreni – DN71 Targoviste.

De la Fieni:

– DN 71/DJ 715 Dealu Mare – DJ 715 Buciumeni – DJ 710 Bezdead – DN1 Breaza.

sursă: politiaromana.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate