Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Ce spune noul ministru al Educației despre anul școlar organizat pe module și modificările la examene. Care sunt variantele

Publicat

Noul ministru al Educației, Ligia Deca, a făcut precizări despre organizarea anului școlar în module și despre proiectele de modificare a legislației, inclusiv a examenelor.

În conferință de presă, aceasta a spus că măsurile deja introduse, cum este organizarea modulară a anului școlar, vor fi deocamdată păstrate însă ”le vom evalua după un an”.

În ceea ce privește proiectele de legi ale educației promovate de fostul ministru Cîmpeanu, acestea nu vor ajunge la Guvern pentru aprobare în forma actuală. Deca spune că vor fi rediscutate de Facultățile de Științe ale Educației din universități.

”Pe legile educației, am început discuții cu specialiști pe zonele în lucru – evaluările, echitatea, internaționalizarea.

Vom discuta cu specialiști care să ne dea punct de vedere avizat și care să vină cu o formulă care să răspundă preocupărilor avizate – pentru evaluări (gimnaziu, liceu, bacalaureat) vom consulta Facultățile de științe ale educației, pentru zona integrității vom discuta cu specialiști în integritate, drept constituțional”, a spus Deca, potrivit edupedu.ro.

 

Mai multe materii la alegerea elevilor

Ministrul a mai spus că ”ne dorim să crească numărul de materii la alegerea elevului din oferta școlii, rute complete, trecerea la o aplicabilitate a teoriilor și conceptelor în zona de zi cu zi”.

În ceea ce privește ”admiterea la liceu, ne dorim o soluție care să dea liceelor și o autonomie în a selecta în funcție de profil, dar să țină cont de nevoile de echitate. De aceea am spus că vom regândi în consultare cu specialiștii”, a spus Deca.

Potrivit sursei citate, dacă proiectele legii vor fi adoptate în 2023, noul examen de la finalul clasei a VIII-a și  cel de admitere la liceu vor fi susținute de elevii care încep clasa a V-a în anul școlar 2023-2024.

Deca a precizat că va fi reanalizat tot ce înseamnă noul format de Bacalaureat. ”Vom vedea în ce măsură ideile inițiale pot fi susținute – reforma curriculară la nivel de liceu”, a spus ministrul.

Ministrul Educației: școlile să rămână deschise, indiferent de criza energetică

Deca menționează că intenția este ca școlile să rămână deschise indiferent de evoluția crizei energetice.

”Prioritatea noastră este să păstrăm toate școlile deschise indiferent de ceea ce se întâmplă pe piața energetică. Unitățile de învățământ beneficiază de prețuri plafonate. Orice creștere de facturi nu poate surveni decât din creșteri de consum, nu din creșteri tarifare. Cu toate acestea, am solicitat condiții normale de funcționale. Din analizele noastre nu există motive de îngrijorare – dacă apar, individual, să ne fie aduse la cunoștință”, a precizat Ligia Deca.

foto: captură video Facebook (video Privesc.Eu)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax