Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cum va arăta Piața de Crăciun din Alba Iulia. Zonă închisă și încălzită și standuri cu produse gastronomice

Publicat

Cum va arăta Piața de Crăciun din Alba Iulia. Piața de Crăciun, un simbol al sărbătorilor de iarnă, se va deschide în acest an la Alba Iulia pe 20 noiembrie. Administrația locală încearcă o transformare a Târgului Sărbătorilor de iarnă într-un nou concept, printr-o colaborare cu un partener privat. 

Tradition und Markt – Piața de Crăciun din Alba Iulia va avea o parte închisă și încălzită, cu băncuțe și mese, cu o capacitate de circa 120 de locuri, în care albaiulienii și turiștii vor putea servi băuturi tradiționale. De asemenea, în aer liber vor fi amplasate standuri modulare, de unde vizitatorii vor putea cumpăra diverse preparate gastronomice specifice de sărbători. 

Piața de Crăciun va fi organizată sub forma unui „sat de Crăciun”, va avea o singură poartă de intrare și va fi împrejmuită. Piața se va deschide din 20 noiembrie și va funcționa până pe 5 ianuarie.

Pentru cei mici, organizatorii vor aduce un patinoar, un carusel și mașinuțe. Intrarea în Piața de Crăciun din Alba Iulia va fi liberă.

YouTube video

Cum va arăta Piața de Crăciun din Alba Iulia: o zonă închisă, încălzită

„Piața de Crăciun din Alba Iulia o să fie un alt concept, ca și formă a unei piețe de Crăciun, nu cel clasic.

În ce sens: o să fie o parte închisă care o să fie cu băncuțe, în care lumea poate să stea la masă, să bea vinul într-un cadru cu lumini și mai cald decât afară, cel puțin cu 10 grade mai cald decât afară.

O zonă închisă, sub formă de căsute modulare, unite una lângă alta, ca un fel de cort. Acolo va fi doar barul, care va deservi partea de băuturi”, a explicat pentru Alba24 Cosmin Câmpean, administrator Tradition und Markt Franchise.

Potrivit acestuia, zona închisă va avea undeva la 15-16 mese și o capacitate de 120 – 130 de persoane.

„Va fi servit în special vin. Avem noi rețetele noastre. Sunt stații speciale care nu sunt fierbătoare. Toată lumea face vin de Crăciun în fierbătoare. Dacă prepari ingredientele în vin și îl fierbi, scoți aroma.

Stațiile speciale pe care le avem noi încălzesc vinul doar când intră în pahar, la 60 maxim 70 de grade ca să nu fiarbă. Vinul nu se fierbe, ca să nu scoți aromele și alcoolul”, a mai explicat Cosmin Câmpean.

Standuri modulare cu produse gastronomice

În aer liber vor fi amplasate standuri cu produse gastronomice.

„Afară vor fi șase standuri, modulare, înșiruite, în care va fi partea de gastronomie: grill, clătite, gogoși, dulciuri.

Ideea este ca lumea să poată să aibă confort, să servească, să fie într-un cadru mai cald decât afară. Afară vor fi standuri cu mâncare. În interior, barul cu băuturi”, a spus Cosmin Câmpean.

Alte atracții pregătite în Piața de Crăciun din Alba Iulia

„Piața de Crăciun va fi împrejmuită, va fi o singură intrare și ieșire. Intrarea va fi liberă. Intrarea principală va fi pe o poartă.

Se va intra ca într-un sătuc. Pe jos o să fie niște așchii, tocătură de lemn de brad, pentru a fi „deconectat de beton”, lumea nu va sta cu picioarele pe asfalt”, a precizat organizatorul.

Pentru cei mici, în Piața de Crăciun din Alba Iulia se vor aduce un patinoar, un carusel și mașinuțe.

De asemenea, Primăria va aduce o scenă pentru activități și anumiți interpreți.

sursa foto: traditionundmarkt.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate