Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cutia milei cu POS la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Enoriașii pot face donații cu cardul

Publicat

Cutia milei cu POS la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia: enoriașii pot face donații cu cardul. 

Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia oferă enoriașilor posibilitatea de a face donații cu ajutorul cardului.

POS-ul prin care se pot face donațiile pentru cutia milei este montat chiar la intrarea în lăcaşul de cult.

Unul dintre tinerii prezenți în catedrală a explicat pentru reporterul Alba24, modul în care funcționează.

”Oamenii chiar se bucură de această posibilitate, că se poate plăti și cu cardul, se pot da donații, sau chiar în incinta magazinului de obiecte liturgice se poate plăti cu cardul și chiar la intrarea în turn” a spus acesta.

Credincioşii au la dispoziție trei variante de plată, 5, 10 sau 50 de lei, tranzacția putând fi efectuată cu cardul sau telefonul.

În acest mod, pot dona și cei care nu au bani cash la ei, iar biserica poate fiscaliza în acest fel donațiile.

Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia

Catedrala este una dintre cele mai impresionante construcții religioase gotice din țară și un simbol al orașului Alba Iulia.

Veche de aproape 1.000 de ani, este cea mai veche catedrală din Transilvania care continuă să funcționeze și cea mai veche clădire din Alba Iulia şi din judeţul Alba.

Este și cea mai înaltă clădire din județul Alba. Turnul măsoară, cu tot cu cruce, 56,7 metri și domină perspectiva orașului văzut din depărtare.

Studiu: Mersul la biserică prelungește viața și aduce o mulțime de beneficii sociale. Efectele religiei asupra depresiei

Catedrala a fost martora unor evenimente remarcabile cum ar fi intrarea lui Mihai Viteazul în Cetatea Bălgradului, în 1599. Hramul Catedralei este acela al Sfântului Mihail, sfântul protector al orașului Alba Iulia.

În nava laterală sudică se află tumba lui Iancu de Hunedoara, voievod al Transilvaniei și guvernator al Ungariei.

Pe ceea ce se consideră a fi mormântul voievodului sunt aşezate coroane atât maghiare cât şi româneşti, semn al aprecierii acestuia de ambele naţiuni.

În nava opusă sunt monumentele funerare ale primului principe al Transilvaniei, Ioan Sigismund și ale mamei sale, Isabella,  regină a Ungariei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 29.08.2023 at 18:12

    Legalizarea cerşetoriei !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax