Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Ovidiu Jidveian, primele declarații în dosarul scandalului imobiliar: „Intenția inițială nu a fost să înșel pe nimeni”

Publicat

Ovidiu Jidveian a avut vineri, 25 octombrie, la Curtea de Apel Cluj, a doua ședință în cadrul procesului în care este acuzat de înșelăciune și delapidare în dosarul Parc Residence Alpha din Alba Iulia. 

Acesta vrea să semneze un acord de recunoaștere a vinovăției, însă ședința a fost amânată pentru data de 15 noiembrie. 

@clujustAvocatul Ovidiu Jidveian din Alba a incheiat acord de recunoastere a vinovatiei pentru o inselaciune imobiliara cu sute de pagubiti. Ar urma sa execute 5 ani si 9 luni inchisoare, daca instanta aproba acordul incheiat cu Parchetul.♬ sunet original – Clujust

„Să știți că la un acord de recunoaștere ești obligat oarecum să recunoști întregul probatoriu, chiar dacă nu e tot chiar real. Întradevăr, sunt niște greșeli care mi le-am asumat și care trebuie să le plătesc, din punct de vedere penal și civil bineînțeles.

Să știți că intenția inițială nu a fost să înșel pe nimeni, dar am ajuns într-o rotativă a greșelilor care au culminat cu intrarea firmei în insolvență. În momentul respectiv practic s-a cristalizat așa-zisa înșelăciune”, a spus Ovidiu Jidveian, pentru Clujust.

Potrivit Clujust, acesta a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției pentru o înșelăciune imobiliară cu sute de păgubiți. Dacă instanța aprobă acordul încheiat cu Parchetul, Ovidiu Jidveian ar urma să execute 5 ani și 9 luni de închisoare.

Reamintim faptul că Ovidiu Jidveian a fost arestat preventiv de la finalul lunii mai 2024. Ulterior, măsura a fost înlocuită cu arestul la domiciliu.

Acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave, delapidare în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave și șase infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Acuzațiile procurorilor

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de o persoană fizică (avocat în cadrul Baroului Alba)  pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave (245 acte materiale), delapidare în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave și 6 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, precum și față de o persoană juridică (dezvoltator imobiliar), pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave (239 acte materiale) și 6 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În ordonanța procurorului se arată că în cauză există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2019 – octombrie 2023, suspectul persoană fizică a promis spre vânzare un număr total de 263 de spații locative sau comerciale, deși Primăria Municipiului Alba Iulia autorizase executarea unui proiect imobiliar conținând doar 41 de apartamente, cu spații comerciale și de alimentație publică, care urmau a fi amplasate în două corpuri de clădire.

Astfel, s-a conturat suspiciunea că, prin inducerea în eroare a unui număr de 201 promitenți cumpărători, suspectul persoană fizică (în cele mai multe ocazii acționând în realizarea obiectului de activitate al dezvoltatorului imobiliar) a reușit să determine persoane vătămate să achite sumele totale de 31.486.821,24 lei și 5.508.377,1 euro acesta fiind valoarea prejuidiului total estimat în dosarul penal.

Transferuri de bani

Din raportul de constatare întocmit în cauză rezultă că, în perioada martie 2019 – octombrie 2023, din conturile dezvoltatorului imobiliar au fost transferate, prin multiple operațiuni, suma totală de 36.272.353 lei și 29.999,92 euro către conturile personale ale suspectului persoană fizică, transferurile fiind efectuate cu frecvență aproape zilnică sau săptămânală, la scurt timp după încasarea de către societate a prețurilor vizând spațiile locative/ comerciale promise celor 201 promitenți cumpărători.

Banii folosiți pe platforme de tranzacționare din Cipru și Belize

Marea majoritate a acestor sume de bani au fost folosite de către suspectul persoană fizică în mod speculativ, pe platforme de tranzacționare specializate în instrumente financiare derivate, operate de către brokeri cu sediile în Cipru și Belize.

Acești brokeri pun la dispoziție contracte pentru diferență (CFD-instrumente financiare derivate) pentru toate tipurile de active (măsuri, acțiuni, indici bursieri, cryptomonede).

În această cauză au fost efectuate în ziua de 29 mai 2024 două percheziții domiciliare și activități de ridicare de înscrisuri și date informatice de la mai multe peresoane și birouri notariale.

În dosar sunt cercetați și un notar și fiul său. Detalii, AICI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    sâmbătă, 26.10.2024 at 10:51

    Auzi acolo, rotativa greşelilor. Măi băiatule, crezi că toţi sunt proşti ca tine ? Mai bine ai spune cine ţi-a fost mentor, că poate mai aflăm multe.

  2. Dumitrel

    sâmbătă, 26.10.2024 at 14:52

    Averea ii este luata ???

  3. Nicu

    duminică, 27.10.2024 at 19:35

    abureli.. povesti pentru prosti. ce ai făcut tu se numește schemă Ponzi. daca totusi spui ca nu ai „intentionat” inseamna ca cineva te-a folosit. Ori familia, ori Famiglia. mai bine dă-i în gat pe toți care-s implicați și poate scapi în câțiva ani. te retragi pe insula pe care-ai îngropat o parte din bani și trăiești ca un grof.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate