Actualitate
VIDEO: Poziția corectă a mâinilor pe volan, explicată de pilotul Mihai Aurel Beldie. De ce este eficientă varianta „9 și 3”
În urmă cu o săptămână, pilotul Mihai Aurel Beldie a explicat șoferilor care este poziția corectă la volan, iar acum acesta arată conducătorilor auto care este poziția și circulația corectă a mâinilor pe volan. Varianta aleasă de pilot este cea „la ora 9 si la ora 3”, dacă ne imaginăm volanul ca pe un cadran de ceas.
Citește și VIDEO: Cum trebuie să stai la volan. Poziția corectă, descrisă de pilotul albaiulian Mihai Aurel Beldie
Pilotul Mihai Aurel Beldie a publicat recent, pe blogul personal „Ultimate Driving Experience”, un nou tutorial video în care explică poziția corectă a mâinilor pe volan și circulația acestora, dar și motivele pentru care varianta „la ora 9 şi la ora 3” este considerată cea câștigătoare.
„Circulația corectă a mâinilor pe volan a fost și va fi un subiect frecvent discutat între maeștrii condusului. Am auzit atâtea variante a poziției mâinilor pe volan, încât am obosit în a le asculta. Diferența principală între variantele prezentate este simplă: marea majoritate a variantelor nu au argumentele necesare în a deveni viabile.
În următoarele rânduri va vom prezenta poziția corectă a mâinilor pe volan și circulația acestora. Pentru a putea implementa tehnica propusă de noi, o vom demonstra prin intermediul argumentelor ce vin în susținerea acestui caz.
Mihai Beldie Driving Institute vă propune varianta „la ora 9 si la ora 3”, partea frumoasă fiind că avem o mulțime de motive pentru care o considerăm varianta câștigătoare, iar mai jos vă împărtășim câteva dintre ele:
– poziția de „cuplu maxim”
– poziția, după implementare, nu este deloc obositoare având în vedere poziționarea mâinilor în raport cu inima
– comenzile de pe volan și padelele nu au fost montate în poziția respectivă întâmplător
– această poziție mai este numită și „poziția de echilibru”, ea oferind o senzație de echilibru maxim în raport cu poziția corectă a picioarelor
– încă un motiv viabil este revenirea roților în linie dreaptă într-o situație de urgență; dacă mâinile nu au poziția corectă, revenirea se va face inexact; folosind poziția „9 și 3”, subconștientul va ști exact unde să aducă volanul pentru a avea roțile drepte
– folosind poziția corectă, vom folosi și sistemul ABS corect (subiect pe care îl vom dezvolta în postările viitoare).
Referitor la circulația mâinilor pe volan, considerăm că volanul trebuie în permanență împins, pentru a avea un contact permanent între umeri și scaun. Dacă am trage volanul, umărul ar pleca din scaun și astfel pierdem senzația de control.
Un subiect de siguranță pentru participanții la trafic este poziționarea degetului mare pe volan. El nu trebuie să închidă volanul pentru a evita accidentarea în caz de impact (activarea airbag-ului).
În momentul în care ne punem în mișcare, după cum am spus și mai sus, mâinile trebuie să rămână în permanență în dreptul orei 9 și orei 3. Așadar, mâinile trebuie să vireze până aproape de încrucișarea brațelor, iar dacă avem nevoie de un unghi de virare mai mare, mâna poziționată dedesubt trece deasupra și astfel, mâinile rămân în permanență la ora 9 și la ora 3 – acest fenomen se întâmplă în 5 la suta din cazuri, iar viteza de deplasare al acestor cazuri este de sub 40 km/h”.
sursa: ultimatedrivingexperience.blogspot.ro
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Gerula
miercuri, 31.08.2016 at 21:33
Aici nu sunt de acord, volanul trebuie tras, nu împins. Motivul ține de circulatia miinilor pe volan si de fluiditatea mișcării.incercati să faceți un viraj la 90° cu volan tras si alt viraj cu volan împins și vedeți diferența. Sau un viraj în ac de par. mâna dreaptă se aseaza deasupra miini stingi – la ora 9 – pentru virajul la dreapta și se trage volanul cu dreapta. Pentru bibliografie va recomand cartea lui Titi aur/norin pausan „auto control” – pagina 38-39. Restul datelor prezentate sunt Ok