Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: SCANDAL la un curs de „manager de proiect” de la Alba Iulia. Oamenii, păcăliți că vor primi subvenție

Publicat

YouTube video

cursanti (1) Un curs de specializare pentru manager de proiect, organizat la Alba Iulia, s-a transformat într-o adevărată gâlceavă între cursanți și lectori. Cele 12 persoane înscrise la curs au fost înștiințate că vor primi suma de 1.200 de lei dacă vor lua parte la ore, iar, în momentul în care a început cursul, au fost anunțate că nu se află pe listele celor care primesc subvenție. Revoltați de situație, oamenii au început să ceară explicații. Din câte spun ei, nu au primit niciun răspuns concret la întrebările lor, ba chiar au fost anunțați că, din cauza scandalului iscat, cursul a fost suspendat.

Cursul pentru „,manager de proiect” are ca grup țintă de persoane aflate în șomaj sau care nu mai beneficiază de această indemnizație. Așa au și aflat de el mai mulți șomeri din Alba, care mergeau periodic la AJOFM. O parte din ei și-au dorit să urmeze acest curs, iar alţii ar fi fost obligați de AJOFM, după cum au mărturisit oamenii.

La întrebarea „trebuie să plătim ceva” au primit un răspuns mai mult decât mulțumitor. Aceștia au fost informați că, pe lângă faptul că nu au de plătit, vor primi în schimb o subvenție de 1.200 de lei, tot potrivit unor beneficiari ai cursului.

Lucrurile nu au stat chiar așa. Primul semnal că nu era ceva în regulă l-au avut în momentul în care, la deschiderea „festivă” a proiectului care vizează mai multe cursuri, în momentul în care s-a strigat lista celor care vor participa la cursul pentru manager de proiect, 12 persoane nu și-au auzit numele. După ce au întrebat ce se întâmplă, au fost înștiințați că ei fac parte din grupa a doua, însă nimeni nu le-a spus că subvenția de 1.200 de lei se aplică doar celor 18 persoane din prima grupă, lucru pe care l-au aflat abia la prima oră de curs.

Nemulțumiți de acest aspect, oamenii au început să pună întrebări. Au început cu cei prezenți în sală, cei care urmau să le predea, Iulian Bunea și managerul de proiect, Dragoș Medrea. Cei doi nu au reușit să ofere un răspuns pertinent, fiind chiar surprinși de faptul că oamenii nu știau de acest lucru.

Aceleași întrebări au fost adresate și la AJOFM: „De ce nu am fost informați” și „Care au fost criteriile de departajare”, întrebări la care singurul răspuns pe care îl primeau era „nu noi suntem finanțatorii”.

Văzând că nu primesc nicio lămurire, oamenii au înaintat o cerere către O.I.R. POSDRU, prin care își spun nemulțumirile.

„Subsemnații (…), participanți la cursul de „Management Proiect” organizat de SC. Vimed COM, în cadrul proiectului P.O.S.D.R.U 133/5.1/GRANT/ 13481, va aducem la cunoștință următoarele:

În cadrul proiectului am fost înscriși prin AJOFM Alba la cursul mai sus menționat, cu precizarea că la finalul cursului vom primi diplomă de absolvire și o subvenție de 1.200 RON. Înscrierea la curs s-a făcut în perioada 1-17 iulie 2015.
La începerea cursului, în data de 04.08.2015, am fost informați că s-au format 2 grupe, una de 18 persoane care urmau să primească subvenția de 1.200 de lei, și o altă grupă de 12 persoane fără subvenție. Menționăm faptul că organizatorul cursului nu ne-a informat asupra criteriilor de selecție a celor 2 grupe (cu subvenție sau fără subvenție)
Am cerut informații atât la AJOFM, cât și la SC.VIMED. COM prin reprezentanții, respectiv lector și asistent manager de proiect d-nul Dragoș Medrea, la care nu am primit niciun răspuns concret, la niciuna din întrebările noastre, cum ar fi:

– Câte persoane beneficiază în cadrul proiectului de subvenția de 1.200 de RON?

– De ce nu am fost informați înainte de începerea cursului că nu vom primi subvenție?

– Pe ce criterii au fost selectate grupele (cu subvenție și fără)?

Specificăm faptul că, la înscrierea la curs, la sediul AJOFM, nu am fost lăsați să datăm cererea de înscriere și nu avem un contract între noi și organizatorul cursului (VIMED.COM)

Prin prezenta, cerem ca organizatorului cursului mai sus-menționat să i se verifice modalitatea de întocmire a proiectului, criteriile de selecție și de acordate a subvențiilor de 1.200 de lei celor 18 persoane”, scrie în cerere.

Contactați telefonic de Alba24, cei de la O.I.R POSDRU au spus că se interesează și să revenim în 10 minute, lucru pe care l-am și făcut, doar că, după mai bine de 15 minute, nu răspundea nimeni la telefon. Doar în momentul în care am sunat de pe un alt număr, a răspuns la telefon o doamnă, aparent deranjată de apelul nostru şi a precizat că solicitarea este „în lucru”.

Managerul proiectului, Dragoș Medrea, fratele consilierului local PSD și director la VIMED, Bogdan Medrea, a explicat cum și de ce a fost organizat cursul.

Acesta spune că inițial cursul nu era prevăzut în proiect, dar, datorită cerinței oamenilor, s-a făcut un act adițional pentru „Manager Proiect” care a fost aprobat.

„Am găsit bani pentru buget și am depus la București cerera. Aceasta a fost aprobată și am început cursul. În momentul în care s-a început, am fost surprinși că avem o cere mai mare decât am estimat. Am zis să continuăm și să facem o grupă fără subvenție. Eu știam că și oamenii voiau să facă acest curs, cu sau fără subvenție. Când am ajuns la curs, am aflat că vor subvenție. Am rămas șocat că nu vor diploma, ci doar subvenție. Înscrierile pentru prima grupă au început în iunie, imediat după aprobarea cursului”, spune Dragoș Medrea.

Acesta spune că nu știe de unde s-au creat aceste neînțelegeri și că din cauza faptului că nemulțumirile erau prea mari au decis ca acesta să se suspende pentru grupa care nu avea beneficii în bani. Ceilalți 18 cursanți vor continua formarea.

Potrivit unui comunicat existent pe site-ul companiei, „Proiectul a fost demarat în data de 4.04.2014, cu o perioada de implementare de 18 luni şi bugetul de 2.145.509 lei. Beneficiarul Sc Vimed Com Srl are ca obiectiv general dezvoltarea capitalului uman, creşterea competitivităţii şi asigurarea de oportunităţi sporite pentru participarea viitoare pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi inclusivă pentru 270 de persoane din Regiunea Centru. Acesta contribuie direct la atingerea obiectivului general al POSDRU şi la realizarea indicatorului de program privind dezvoltarea capitalului uman cu privire la 1.650.000 de persoane. Efectul pozitiv pe termen lung al proiectului va fi generat de creşterea gradului de cunoaştere, instruire şi calificare a celor 270 de persoane înscrise în grupul ţintă din care 140 de şomeri de lungă durată participanţi la programe integrate, 84 de şomeri de lungă durată certificaţi in cadrul programelor de instruire la care au participat, iar la finalul proiectului 31 de persoane işi găsesc un loc de muncă ca urmare a participării la activităţile proiectului prin angajare sau auto-angajare. Cursurile de formare sunt gratuite şi au următoarele domenii : competenţe TIC, competenţe antreprenoriale, competenţe lingvistice, îngrijire bătrâni la domiciliu, baby sitter, lucrător în pensiune turistică.”

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. geo

    joi, 06.08.2015 at 20:37

    ce fraieri faceau un curs gratis care nu le folosea la nimic

  2. geo

    joi, 06.08.2015 at 20:40

    apropo bani ii gasesc la PSD, caci aia au sugativat banii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax