Connect with us
Advertisement

Uncategorized

VINERI: Crucea Roşie sărbătoreşte 138 de ani de activitate. Demonstraţii de prim ajutor, lansare de lampioane şi măsurarea tensiunii gratuit, la Alba Iulia

Publicat

Societatea Națională de Cruce Roșie din România sărbătorește vineri, 4 iulie, 138 de ani de istorie și activitate umanitară. Pentru a marca acest moment, la Alba Iulia, în faţa catedralei Reîntregirii, Crucea Roşie Română Filiala Alba organizează o serie de activităţi.

De la ora 10.00, vineri, se deschide cortul Crucea Roşie, iar de la ora 10.30 sunt programate demonstraţii de prim ajutor, activităţi cu copii şi lansare de lampioane. Pe tot parcursul programului, persoanele interesate vor avea acces la o parte din logistica de intervenţie în caz de dezastre şi la un punct de prim ajutor special amenajat unde se va măsura tensiunea arterială şi glicemia.

Programul:

Orele 10.30-11.00: demonstrație prim ajutor;

Orele 11.00-16.00: activități cu copiii;

Orele 16.00-16.30: demonstrație prim ajutor;

Orele 16.30-20.00: activități cu copiii;

Orele 20.00-20.30: demonstrație prim ajutor;

Ora 22.00: lansare şampioane la unison

Evenimentul va fi marcat prin activități speciale în toate marile orașe ale țării: tombole, spectacole de teatru, demonstrații de prim-ajutor, cross-uri sau jocuri pentru copii. Ca în fiecare an, voluntarii filialelor din toată țara vor sarbători cei 138 de ani de activitate umanitară și prin muncă: vor fi prezenți în stradă distribuind apă, vor măsura tensiunea și glicemia sau se vor deplasa la domiciliul persoanelor vârstnice pentru a le oferi consiliere psihologică și pentru a le ajuta să-și facă cumpărături.

Pe 4 iulie 1876, lua ființă Societatea Naţională de Cruce Roșie din România în incinta Spitalului Colțea din București. Printre semnatarii actului de înființare a Crucii Roșii Române, se regăseau importante personalități ale vremii: Dimitrie Ghica, Nicolae Kretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosseti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Gr.G. Cantacuzino și Dr. Carol Davila.

De-a lungul istoriei sale, Crucea Roșie s-a dovedit a fi un important simbol al speranței și alinării pentru cei aflați în nevoie. Un suport de nădejde pentru țară în perioadele de nesiguranță și suferință, Crucea Roșie Română a intervenit ori de câte ori România s-a confruntat cu situaţii de război, epidemii sau dezastre. Astfel, Crucea Roșie Română a fost activă pentru a ușura suferința umană.

Toată activitatea Crucii Roșii Române se bazează pe un element fără de care toată istoria organizației noastre nu ar fi fost posibilă: voluntariatul.

„În ziua de 4 iulie, îi sărbătorim în primul rând pe voluntarii Crucii Roșii Române,  acei oameni care, cu promptitudine, devotament și dedicare, au acționat ori de câte ori a fost nevoie pentru a-i ajuta pe cei aflați în suferință”, transmit reprezentanţii organizaţiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement