Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 11 iunie în regiuni din țară: perioadele mai calde și zilele cu ploi și furtuni. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

meteo nori ploaie vreme

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat luni prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară.

În Transilvania, vremea se încălzește până la temperaturi medii de 25-26 grade, iar apoi se răcorește. Temperaturile cresc din nou după 7 iunie.

Probabilitatea e ploi și furtuni este crescută mai ales după-amiaza și seara, respectiv în perioada 29-21 mai și 4-11 iunie.

Vremea / prognoza meteo 29 mai – 11 iunie: TRANSILVANIA

În perioada 29 mai – 2 iunie se estimează că valorile diurne vor crește treptat, de la 23 de grade, în medie, spre 25-26 de grade în zilele de 1 și 2 iunie.

Ulterior zilei de 2 iunie, vremea se va răcori. Se vor înregistra în medie 23 de grade, iar după 7 iunie va fi o ușoară încălzire a vremii, cu maxime spre 24-25 de grade, la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Minimele nu vor varia semnificativ pe parcursul intervalului de prognoză, astfel că sunt estimate a se înregistra valori medii de 10-12 grade, cele mai mici temperaturi urmând a se înregistra în primele două nopți.

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în perioada 4 – 11 iunie.

Vremea / prognoza meteo 29 mai – 11 iunie: LA MUNTE

Valorile termice estimate pe parcursul celor două săptămâni vor fi apropiate de normele climatologice; medie a temperaturilor maxime de 13-15 grade și minime de 6-8 grade.

Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor și ale serilor.

Vremea / prognoza meteo 29 mai – 11 iunie: BANAT

Media temperaturilor maxime va crește de la 23-24 de grade în primele zile din interval spre valori în jurul a 26 de grade în zilele de 1 și 2 iunie.

Apoi, o ușoară răcorire a vremii va determina scăderea valorilor medii a maximelor până spre 24 de grade, în ziua de 6 iunie.

Ulterior acestei date și până la sfârșitul intervalului de prognoză, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că, în medie, se vor înregistra maxime de 25 de grade.

În intervalul 29 mai – 8 iunie variațiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, în medie înregistrându-se 12-13 grade, pentru ca ulterior datei de 8 iunie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, media temperaturii minime să crească ușor până spre 14 grade.

Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor și ale serilor.

Vremea / prognoza meteo 29 mai – 11 iunie: CRIŞANA

În perioada 29 mai – 2 iunie, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 25 de grade.

Ulterior datei de 2 iunie și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză sunt estimate a se înregistra în medie, maxime de 24-26 de grade.

Pe parcursul intervalului de prognoză, minimele nu vor varia semnificativ, fiind estimate a se înregistra valori de 12-13 grade, în medie.

Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în cursul după-amiezilor și a serilor.

Vremea / prognoza meteo 29 mai – 11 iunie: MARAMUREŞ

Pe parcursul intervalului de prognoză, valorile termice de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că sunt estimate la nivel regional maxime în jurul a 25 de grade, în medie; cele mai mari valori urmând a se înregistra în perioada 31 mai- 02 iunie și în zilele de 10 și 11 iunie.

Minimele vor avea un parcurs similar cu cel al maximelor, fiind estimate a se înregistra la nivel regional medii de 10-12 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare începând cu data de 3 iunie.

Vremea / prognoza meteo 29 mai – 11 iunie: MOLDOVA

În perioada 29 mai – 2 iunie temperaturile diurne vor crește ușor de la o zi la alta, fiind estimate la nivel regional a se înregistra valori medii de 25-27 de grade.

Ulterior zilei de 2 iunie, vremea se va răcori, urmând ca în intervalul 4 – 7 iunie să se înregistreze în medie maxime în jurul a 24 de grade, iar spre finalul celei de-a doua săptămâni de prognoză, temperaturile maxime vor crește ușor până spre medii în jurul a 26 de grade la nivel regional.

Variațiile termice în regimul nocturm al temperaturilor vor fi nesemnificative pe parcursul intervalului de prognoză, astfel că la nivel regional sunt estimate a se înregistra 12-14 grade, în medie.

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în ziua de 4 iunie.

Vremea / prognoza meteo 29 mai – 11 iunie: DOBROGEA

Pornind de la 22 de grade, în medie, în prima zi a intervalului de prognoză, valorile diurne vor crește până spre 25 de grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 30 mai – 2 iunie.

Ulterior datei de 2 iunie și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, variațiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel că sunt estimate la nivel regional a se înregistra în medie 24 de grade.

Mediile temperaturilor minime estimate la nivelul regiunii vor fi de 14-16 grade, cele mai scăzute valori fiind estimate a se înregistra în perioada 31 mai – 3 iunie, iar cele mai mari în noaptea de 11 iunie.

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în primele zile ale intervalului (29 și 30 mai).

Vremea / prognoza meteo 29 mai – 11 iunie: MUNTENIA

Pornind de la 24 de grade în medie, în prima zi a intervalului de prognoză, valorile diurne vor crește până spre 27-28 de grade, în zilele de 2 și 3 iunie.

Ulterior zilei de 2 iunie, vremea se va răcori, fiind estimate la nivel regional în intervalul 4 – 7 iunie, maxime în jurul a 24 de grade, în medie.

În perioada 8 -11 iunie, temperaturile maxime vor crește ușor, fiind estimate a se înregistra, în medie 26 de grade.

Mediile temperaturilor minime estimate la nivelul regiunii vor fi de 12-14 grade, cele mai scăzute valori fiind estimate a se înregistra în perioada 29 mai – 3 iunie, iar cele mai mari în nopțile de 10 și 11 iunie.

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în primele zile ale intervalului (29 și 30 mai), și din nou în intervalul 4 – 11 iunie.

Vremea / prognoza meteo 29 mai – 11 iunie: OLTENIA

În prima zi a intervalului, valorile termice diurne vor fi de 22-23 de grade, în medie, apoi vremea se va încălzi treptat până la o medie regională a acestora în jurul a 27 de grade.

Ulterior zilei de 3 iunie, vremea se va răcori. În perioada 4 -7 iunie se estimează a se înregistra la nivel regional temperaturi maxime în jurul a 24 de grade.

Apoi, până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză acestea vor crește ușor de la o zi la alta, ajungând până spre medii în jurul a 26 de grade.

În ceea ce privește regimul nocturn al temperaturilor sunt prognozate ușoare variații termice, astfel media acestora va fi cuprinsă între 12 și 14 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în perioada 29 mai -31 mai, și din nou în intervalul 4 iunie -11 iunie.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax