Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana, sărbătorită de creștini în 9 decembrie

Publicat

Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana este sărbătorită în calendarul creștin ortodox pe data de 9 decembrie a fiecărui an.

Amintim că Sfântul Ioachim era din seminția lui Iuda și descendent al Regelui David, potrivit creștinortodox.ro.

Citește și: Calendar Ortodox DECEMBRIE 2023: Toate sărbătorile creștine din ultima lună a anului

Ana era fiica preotului Matan, aparținând seminției lui Levi. Aceasta s-a căsătorit în Nazaret cu Ioachim, iar la bătrânețe, ea a dat naștere Maicii Domnului.

Cei doi trăiau o viață curată înaintea lui Dumnezeu și, cu fiecare praznic, împărțeau două părți din câștigul lor pentru a ajuta pe cei sărmani și pentru a oferi lui Dumnezeu.

Conform Sinaxarului, într-o zi, când erau în vârstă, Sfântul Ioachim și Sfânta Ana au ajuns la Ierusalim pentru a aduce jertfe Domnului.

Marele Preot Isahar l-a mustrat pe Ioachim, spunând: „De ce aduci darul înaintea mea? Nu știi că ești considerat nedemn să aduci daruri cu noi, deoarece nu ai lăsat urmaș în Israel?”.

După această mustrare, Ioachim, simțindu-se rușinat și defăimat, nu s-a mai întors acasă, ci a mers în pustie și s-a rugat lui Dumnezeu să-i dăruiască rod pântecelui Anei.

De asemenea, Ana a înălțat neîncetat rugăciuni către Dumnezeu.

Ca răspuns la aceste rugăciuni, Dumnezeu a trimis îngerul Său și le-a vestit nașterea Maicii Domnului, care a fost menită să aducă mântuirea omenirii.

Astfel, Sfinții Ioachim și Ana nu au avut copii până la vârsta bătrâneții, când Arhanghelul Gavriil a coborât la fiecare dintre ei, vestindu-le bucuria concepției Fecioarei Maria.

Din iubire pentru oameni, Dumnezeu a făcut roditor pântecul sterp al Anei, care, la timpul cuvenit, a născut un prunc de sex feminin, pe Sfânta Fecioară Maria.

Diferența fundamentală între concepția Sfintei Fecioare Maria și cea a lui Hristos

O interpretare greșită a acestui eveniment minunat a condus la apariția, în cadrul Bisericii Romano-Catolice, a inovației mariologice cunoscute sub numele de „imaculata concepție”, propusă în scrisurile lui Paschasius Radbert.

Conform dogmei „imaculatei concepții”, Maica Domnului ar fi fost ferită de păcatul strămoșesc, fiind născută într-un mod asemănător cu Mântuitorul, prin intervenția Sfântului Duh, și nu prin unire trupească.

Diferența fundamentală între concepția Sfintei Fecioare Maria și cea a lui Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu, este subliniată în Sinaxar:

„Sfânta Fecioară Maria a fost concepută din făgăduință, dar prin unire și sămânța bărbătească.

Doar Domnul nostru Iisus Hristos a fost conceput fără unire și fără sămânța bărbătească și s-a născut din Sfânta Fecioară Maria mai presus de înțelegere, așa cum doar El știe; fiind Dumnezeu desăvârșit, a luat un trup desăvârșit.”

Zile cu dezlegare rămase din Postul Crăciunului

  • Sâmbătă, 9 decembrie- Dezlegare la pește,
  • Duminică, 10 decembrie- Dezlegare la pește, în Postul Crăciunului,
  • Marți, 12 decembrie- Dezlegare la pește,
  • Sâmbătă, 16 decembrie- Dezlegare la pește,
  • Duminică, 17 decembrie- Dezlegare la pește,
  • Luni, 18 decembrie- Dezlegare la pește.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax